Smartcard-service

 • SmartcardJe hebt een smartcard nodig om te kunnen genieten van digitale tv via CanalDigitaal.

  Alleen de oranje en grijze smartcards (Mediaguard3) en de geïntegreerde smartcards in de CI+ module (CAM-701) en interactieve M7-apparatuur (M7 MZ-101) zijn nog te registreren bij CanalDigitaal. Je (geïntegreerde) smartcard registreer je als hoofdabonnement of als extra abonnement tegen gereduceerd maandtarief om extra TV’s aan te sluiten.

  Voor de aankoop van je smartcard en eventuele aanvullende smartcards om extra tv-toestellen aan te kunnen sluiten kun je terecht bij een van de verkooppunten of de hardware-shop van CanalDigitaal.

  Ben je nog geen klant van CanalDigitaal? Dan kun je kiezen voor een kant-en-klaar pakket met apparatuur in bruikleen tegen een zeer gunstig tarief. Klik hierboven op de knoppen: TV (voor een kant-en-klaar ‘Smartpack’ met apparatuur in bruikleen en een monteur die alles voor je aansluit) of Pakket Op Maat (stel zelf je Smartpack samen).

  Lees meer over de voorwaarden met betrekking tot extra smartcards en het aansluiten van meer dan één tv-toestel.  SmartcardEerste gebruik van je smartcard

  Heb je een oranje of grijze smartcard? Je kunt je nieuwe smartcard online registreren als hoofdabonnement.

  Heb je al een abonnement bij CanalDigitaal en wil je de oranje of grijze smartcard tegen een gereduceerd maandtarief registreren voor een 2e of 3e tv? Log dan in op Mijn CanalDigitaal en kies voor ‘Extra smartcard (voor 2e/3e TV) registreren’.

  Heb je (interactieve) apparatuur gekocht met een geïntegreerde smartcard (CI+ module CAM-701 of interactieve HD-ontvanger M7 MZ-101)?

  Ga dan naar: http://www.canaldigitaal.nl/apparatuur-activeren/

  Indien je voor ‘Ja, ik al heb een actief abonnement bij CanalDigitaal’ kiest, kunt je de geïntegreerde smartcard registreren als abonnement tegen gereduceerd tarief voor een 2e of 3e TV of je kunt je bestaande abonnement overzetten op de geïntegreerde smartcard. Kies je voor ‘Nee, ik heb nog geen actief abonnement bij CanalDigitaal’ dan registreer je de geïntegreerde smartcard als een nieuw hoofdabonnement.

  Tijdens het registratieproces kies je welke zenders je wilt ontvangen door een van de zenderpakketten van CanalDigitaal in te stellen op je smartcard.

  Een smartcard moet altijd worden geregistreerd voor het eerste gebruik. Doorgaans kun je binnen 60 minuten na afronding van het registratieproces al genieten van digitale televisie en radio via CanalDigitaal. Direct na registratie krijgt je smartcard een activatiesignaal indien al je satellietapparatuur op de juiste wijze geïnstalleerd is.


  SmartcardOpnieuw activeren (heractiveren van uw smartcard)

  Heb je de activatiepuls na registratie gemist? Of heb je langere tijd geen gebruik gemaakt van je smartcard waardoor je de maandelijkse heractivatiepuls bent misgelopen?

  Dan kun je de smartcard online heractiveren. Dit doe je als je geen beeld meer ontvangt op de zenders uit je zenderpakket, bijvoorbeeld omdat je de melding 'geen rechten voor deze zender' te zien krijgt.

  Zorg ervoor dat de smartcard op correcte wijze in de ontvanger is geplaatst (niet van toepassing bij een geïntegreerde smartcard), al op het moment dat je de heractivatie aanvraagt. Zet de ontvanger aan en stem af op SBS6. Je ontvangt dan binnen 60 minuten weer beeld op je televisie.  SmartcardOude smartcard omruilen

  Er zijn nog verouderde smartcards in omloop waarmee u belangrijke (HD-)zenders mist. Bekijk hier onze aanbiedingen: wissel uw kaart eenvoudig via internet in. In veel gevallen is dat gratis. Controleer wel of uw huidige satellietontvanger geschikt is voor een Mediaguard3-smartcard.  SmartcardErotische zenders aan- en uitzetten

  Heb je liever niet dat je kinderen per ongeluk langs de erotiekzenders in je zenderpakket zappen?

  Je kunt indien gewenst via Mijn CanalDigitaal (alle erotiekzenders uitzetten), het gebruikersmenu van je satellietontvanger (per zender uitzetten) of via de klantenservice (alle zenders uitzetten: 0900-9323, € 1 per gesprek) de erotiekzenders (tijdelijk) uitschakelen, zodat jij of anderen er niet mee geconfronteerd worden.  SmartcardSmartcard activeren
  (let op: slechts eenmalig te gebruiken!)

  Om je kijkrechten te heractiveren (als je geen beeld meer hebt op de zenders in je zenderpakket) gebruik je de heractivatiefunctie op deze website.

  De activatiefunctie is slechts eenmalig te gebruiken. Gebruik je deze functie dan stuur je een activatiesignaal naar je smartcard, waarmee deze je een maand lang toegang geeft tot de zenders van CanalDigitaal. Een activatiesignaal wordt standaard verstuurd als je de smartcard registreert en een abonnement op een zenderpakket kiest. Wordt je na dit moment dat je instapt als klant bij CanalDigitaal geconfronteerd met beelduitval, vraag dan een heractivatiesignaal aan.

CanalDigitaal® is een merk gebruikt door M7 Group S.A. | Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg | 

R.C.S. Luxembourg : B 148.073 | Vestigingsvergunning n° 00143760/1 | Algemene voorwaarden | Privacy & Disclaimer | Over ons