Meekijken naar 25 jaar Lowlands

Het grootste muziekfestival van Nederland, Lowlands, bestaat dit weekend 25 jaar! Met optredens van onder andere Bastille, Mumford & Sons, Iggy Pop en Sean Paul belooft deze editie een waar feest te worden. En daar wil je natuurlijk niets van missen! Van 18 tot en met 20 augustus kijk je mee via Canal Digitaal!

25 jaar Lowlands

Het muziekfestival viert dit jaar zijn 25e verjaardag  maar kent zijn oorsprong eigenlijk al veel eerder: in 1967 was de eerste editie, genaamd A Flight to Lowlands Paradise. Een ééndaags festival voor paradijsvogels georganiseerd door kunstschilder Bunk Bessels. Destijds in de Jaarbeurs Utrecht in de Margriethal. Na een tweede – volledig uitverkochte – editie bleef het festival een aantal decennia weg. In 1993 werd het opnieuw gelanceerd als driedaags festival en omgedoopt tot A Campingflight to Lowlands Paradise kortweg: Lowlands.

Een festival dat zich tekent door de diversiteit aan acts. Van muziek, kunst en literatuur tot film, politiek en theater. Daarbij is de muziek line-up elk jaar weer een om naar uit te kijken. Van kleine indie-bands tot de groten der aarde: je komt er alles tegen.

Lowlands kijken

Het festival is stijf uitverkocht, maar ook voor de thuisblijvers wordt het genieten geblazen. Via VPRO’s 3voor12 wordt een groot deel van de concerten opgenomen. Zaterdag en zondag om 22.00 uur is er een speciale uitzending van VPRO op NPO 3!

De beste optredens van die dagen worden dan uitgelicht en de thuisblijver wordt mee op reis genomen door de wereld van dit bijzondere festival. Ook online op de website van 3voor12 vind je clips en volledige sets om terug te kijken. Sommige optredens staan tijdens het festivalweekend al op de website, andere komen daarna online. Kortom: een website om in de gaten te houden.

De uitzendingen over Lowlands zijn op zaterdag en zondag terug te zien via NPO 3 op kanaal 3! Deze zender zit in elk zenderpakket van Canal Digitaal, zo ook in het Op Vakantie Basis-pakket. Ook op vakantie kun je dus naar deze uitzendingen kijken!