Ajax – Feyenoord kijken

Voetballiefhebbers opgelet! Noteer 28 oktober 14.30 uur alvast in je agenda, want dan is het weer tijd voor De Klassieker: Ajax – Feyenoord. Jij kunt Ajax – Feyenoord live kijken bij Canal Digitaal. Lees in onze voorbeschouwing hoe en waar.

28 oktober | FOX Sports 1 | 14.30 uur

Ajax – Feyenoord kijken

Je kunt live Ajax – Feyenoord kijken bij Canal Digitaal via FOX Sports 1. Deze zender zit standaard in het Rijk-pakket en hoger. Je vindt het op kanaal 30. Ben je niet thuis? Of wil je vanuit bed kijken? 🙂 Geen probleem, de wedstrijd kijk je live via de gratis Canal Digitaal TV App, gratis beschikbaar voor Canal Digitaal-klanten.

Heb je Canal Digitaal nog niet? Probeer ons tv-product met Bomvol en kijk de 1e maand gratis.

Stand Eredivisie

Negen wedstrijden zijn er alweer gespeeld in het nieuwe seizoen van de Eredivisie. PSV is de onbetwiste koploper, want het won tot nu toe alle wedstrijden. Ajax kan – met moeite – enigszins bijblijven. Het gat bedraagt vijf punten. Feyenoord staat derde met een achterstand van zeven punten.

Vergroot Ajax de achterstand van Feyenoord?

Voor Ajax is de wedstrijd heel belangrijk, want het moet winnen om in het spoor te blijven van PSV. De achterstand bedraagt vijf punten en puntverlies betekent dat de marge van PSV waarschijnlijk toch wel erg groot begint te worden.

Ondanks de druk lijkt Ajax de beste papieren te hebben. De laatste wedstrijden won het met gemak van AZ en SC Heerenveen en ook buiten Nederland presteren de Amsterdammers sterk. Ajax is na twee wedstrijden in de Champions League koploper. Een knappe prestatie, zeker omdat er uit tegen Bayern München gelijk werd gespeeld. Aan zelfvertrouwen geen gebrek, als de – soms – fragiele verdediging maar niet overmoedig wordt, hoor je ze in Amsterdam bijna denken.

Hoe dan ook: Ajax is in vorm. Dat heeft ook Feyenoord-boegbeeld Willem van Hanegem door. Volgens hem is Ajax zondag de topfavoriet, zo schrijft hij in zijn column in het AD. “Ik hoor mensen zeggen: ‘ja, maar we staan maar twee puntjes achter op Ajax.’ Kom op zeg”, schrijft hij. “Laten we alsjeblieft reëel zijn. Het verschil is gewoon pijnlijk groot.” Heeft ‘de Kromme’ gelijk of valt er wel degelijk wat voor Feyenoord te halen in de Johan Cruijff Arena?

Kan Feyenoord het seizoen glans gaan geven?

Nee, 2018-2019 is tot dusver niet het Eredivisie-seizoen van Feyenoord. Op de openingsdag ging het al mis, toen de Rotterdammers in Doetinchem van promovendus De Graafschap verloren. Een blamage. Hoewel de ploeg van Giovanni van Bronckhorst daarna veel wedstrijden won, is er toch onvrede bij Feyenoord. Het spel is niet van een hoog niveau en het Europese seizoen was voor de club uit ‘Zuid’ al afgelopen voordat het goed en wel op gang was.

Ajax – Feyenoord wordt een grote test voor de club. In De Klassieker staat de druk er bij Feyenoord daarom vol op. Verliezen van de aartsvijand is voor Het Legioen onverteerbaar. Robin van Persie en consorten weten dus wat er moet gebeuren: winnen in de Johan Cruijff Arena. Maar ja… dat is iets wat de club sinds 2005 niet meer is gelukt.

Rotterdammer Hugo Borst heeft er een hard hoofd in. “In Rotterdam heeft niemand zin in die wedstrijd in de Arena”, stelt hij in het AD. “De vraag is niet of Feyenoord De Klassieker verliest, maar met hoeveel. Willem van Hanegem, lees ik, houdt zijn hart vast, Peter Houtman ook. Ajax is op tien posities beter. Robin van Persie verslaat Donny van de Beek, maar als de grijsaard de bal heeft staat er niemand vrij.”

‘Kenners’ verwachten een eenzijdige wedstrijd. Toch kan de ‘fighting spirit’ van Feyenoord een hoop goed maken. Dat belooft dus wat, op 28 oktober. Aftrap om 14.30 uur. Inschakelen!