Ajax – PSV kijken

Zondag 10 december staat dé kraker in de Eredivisie op het programma: Ajax – PSV. Deze wedstrijd begint om 16.45 uur en is uiteraard te zien bij Canal Digitaal. Tijd om vooruit te blikken op deze wedstrijd en om uit te zoeken waar je Ajax – PSV kunt kijken.

‘Do or die’ voor Ajax

Te wisselvallig, te kwetsbaar en te wankel. Er is nogal wat kritiek op het Ajax van Marcel Keizer. Afgelopen weekend werd er niet gewonnen van FC Twente en de gedeukte bolide van de Amsterdammers kan wel een pitstop gebruiken in de titelrace.

Inmiddels bedraagt de achterstand op PSV liefst tien punten en zoals wel vaker moet Ajax in de achtervolging. Winst op de Eindhovenaren is noodzakelijk, maar daarvoor zal het spel minder labiel moeten worden. Hier dragen de defensieve zorgen van Keizer niet aan bij. Viergever en Sinkgraven zijn niet inzetbaar en het is maar de vraag of Maximilian Wöber op tijd fit is.

Zijn er dan geen lichtpuntjes in Amsterdam? Jawel. Justin Kluivert en Frenkie de Jong zijn regelrechte blikvangers. De spelvreugde straalt er van af en vooral de ‘kleine Kluivert’ valt enorm in de smaak bij het publiek in de Johan Cruijff ArenA. De Duitser Amin Younes lijkt voorlopig het kind van de rekening.

Nu de achterstand oploopt is ook het lot van trainer Keizer weer onderwerp van discussie. Een nederlaag tegen PSV, waarmee de titeldroom uiteen lijkt te spatten, zou wel eens zijn definitieve ‘knock-out’ kunnen betekenen. Welk plan zal hij smeden om de muur van PSV te slechten? Gecontroleerd op de aanval, met onvoorwaardelijke steun van het publiek lijkt een minimale vereiste!

PSV kan zich een misstap permitteren

Bij PSV draait het de laatste weken als een tierelier. Qua resultaten dan. Er valt voldoende aan te merken op het veldspel van de Eindhovenaren, maar de ploeg van Philip Cocu blijft ongestoord winnen. Vaak met kleine verschillen, maar zolang de punten zich opeenstapelen horen ze in Brabant niemand klagen.

Ook tegen Sparta was het spel bepaald niet groots, maar invaller Luuk de Jong maakte op slimme wijze het benauwde verschil. Zal de balvaste puntspeler tegen Ajax in de basis starten, of kiest Cocu wederom voor de snelheid van Locadia, Bergwijn en smaakmaker Lozano?

PSV zal met veel vertrouwen afreizen naar Amsterdam, waar ze het spel beslist niet hoeven te maken. Die druk ligt volledig bij Ajax, dat zich nieuw puntverlies niet kan permitteren. Juist een afwachtende houding lijkt PSV te passen als een maatpak. Aan Ajax de schone taak om een list te verzinnen om niet in het Eindhovense mes te lopen… Vergeet daarbij vooral niet dat PSV de laatste jaren uitstekende zaken heeft gedaan in de ArenA!

Winst is goud, gelijkspelen prima en zelfs bij verlies is de voorsprong nog zeven punten.

Ajax – PSV kijken

De wedstrijd Ajax-PSV staat zondag 10 december 2017 op het programma en de aftrap is om 16.45 uur. Je kunt de wedstrijd bij Canal Digitaal zien via FOX Sports 1 HD Eredivisie. Deze zender zit in ons Basis HD-pakket en is te vinden op kanaal 30. De zender is ook onderdeel van het FOX Sports Compleet-pakket.

Naast Ajax – PSV zie je bij FOX Sports komend weekend nog meer mooie wedstrijden. Zo speelt Feyenoord zondag om 14.30 uur uit tegen FC Utrecht. Nummer twee AZ speelt op zaterdagavond om 19.45 uur thuis tegen Heracles. Kortom, genoeg moois te zien met Ajax – PSV als afsluiter van het voetbalweekend. Wat denk jij dat het wordt?