App- en zenderwijzigingen december

Vandaag brengen we updates uit voor de twee interactieve tv-ontvangers (MZ-101 en MP-201) en de Canal Digitaal TV App voor Android en iOS. We praten je graag bij over wat er precies verandert en hoe je de updates kunt uitvoeren. Daarnaast zijn er een aantal zenderwijzigingen.

Software-update beschikbaar voor interactieve apparatuur

Met de update voor de MZ-101 en MP-201 lossen we een onvolkomenheid in het gebruikersmenu op. Hierbij veranderen we de ‘Nu bekijken’-functie in ‘TV Gemist’, want dit is de juiste naam voor deze functie.

Wil je de software-update installeren? Dit duurt ongeveer een minuut. Je interactieve ontvanger moet hiervoor wel verbonden zijn met internet. Is jouw ontvanger nog niet verbonden met internet? Dit kun je op elk moment doen. Je leest hier hoe je dat precies doet voor de MP-201 en hier voor de MZ-101.

Handmatig de software-update installeren

Je kunt de software-update, als je dat wil, handmatig installeren:

 • Zet je MP-201 of MZ-101 aan.
 • Ga in het menu naar ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Installatie’.
 • Druk op ‘Installatiehulp’.
 • Volg het verdere stappenplan.

Is je ontvanger niet verbonden met internet? Dan krijg je de update later.

Update beschikbaar voor de Canal Digitaal TV App

Ook de Canal Digitaal TV App voor Android en iOS krijgt een update. Hiermee zie je nu via de app hoeveel opslaggeheugen er beschikbaar is op de harde schijf van de MP-201. Voorwaarde hiervoor is wel dat deze is verbonden met internet.

Daarnaast toont de Canal Digitaal TV App na het updaten in de tv-gids alle zenders uit de zenderlijst, onder het kopje ‘Alle zenders’. Zo kun je via je telefoon voortaan óók programma’s opnemen van vrij-te-ontvangen-zenders! Tot slot bevat de app-update een hele rits aan ‘bug-fixes’, waarin onvolkomenheden en foutjes worden opgelost. Tijd voor een lijstje:

 • Ook via ‘Begin Gemist’ kun je nu het programma pauzeren.
 • In alfabetische volgorde filteren op genres.
 • Opnameconflict? Duidelijkere foutmeldingen.
 • Genres toegevoegd aan de tv gids, Live TV en TV Gemist.
 • App start sneller op en is nu nog stabieler.
 • Betere prestaties bij het wegvallen van de internetverbinding.
 • Verbeterde zoekfunctie.

Je kunt de Canal Digitaal TV App updaten via de app-store van je smartphone. Bij een iPhone is dit de Apple App Store, bij een Android-toestel heet dit de Google Play Store. Vervolgens kun je onder ‘apps’ zien of er een update beschikbaar is voor de Canal Digitaal TV App. Is dit het geval? Dan kun je de app direct updaten.

Lukt het niet om de update uit te voeren of zie je geen updates voor je app? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Zenderwijzigingen Canal Digitaal

Naast de updates voor de interactieve ontvangers en de app, hebben we ook een update op het gebied van ons zenderaanbod. Daarnaast is iConcerts de zender van de maand december. Je vindt ‘m op kanaal 94 en normaal zit de zender in het Entertainment HD-pakket. Ook voor FOX Sports zijn er zenderwijzigingen: FOX Sports International 2 HD en FOX Sports Eredivisie 3 HD zijn nu ook via de app te bekijken. Met deze toevoeging heb je nu toegang tot het hele FOX Sports Compleet-pakket via de app. Ook RTL Lounge is nu via de app te bekijken. Voorwaarde blijft wel dat je hiervoor het benodigde zenderpakket moet hebben.