De beste prijswinnende films die je in april niet mag missen

Oscars en Golden Globes behoren tot de meest bekende filmprijzen. Behoudens deze reuzen zijn er nog veel meer filmonderscheidingen. In dit blog bespreken we de drie beste prijswinnende films die je in april niet mag missen. Deze films van Canal Digitaal Films kijk je altijd en overal met de Canal Digitaal TV App. Wel zo makkelijk! We trappen af met drie drama’s die aanzetten tot nadenken.

Amour
Genre: drama/romantiek
IMDB-rating: 7,9
Filmprijzen: 79

De Duitse filmmaker Michael Haneke levert met Amour een van zijn beste films af. In 2013 sleepte het een Oscar voor beste buitenlandse film in de wacht en er volgden maar liefst 78 andere prijzen!
De indringende Franstalige film neemt je mee in het leven van Georges & Anne; twee gepensioneerde muziekdocenten die de 80 gepasseerd zijn. Het bejaarde echtpaar krijgt te maken met een beroerte, waardoor hun leven flink overhoop gehaald wordt. Anne blijkt na het incident weinig meer te kunnen en Georges is de aangewezen persoon om haar bij te staan.

De strijd tussen liefde en zorg wordt beklemmend geschetst en hoewel zijn vrouw steeds verder aftakelt, is Georges vastberaden om haar te steunen. Hoe moeilijk dit bij vlagen ook is. Je wordt als kijker geconfronteerd met het proces van ouder worden en de lijdensweg die hiermee gepaard gaat. Een veelvuldig gestelde vraag is of er een vraagteken of juist een uitroepteken achter deze filmtitel geplaatst moet worden. Amour toont liefde in zijn puurste vorm en is een aanrader voor jong en oud.

Amour kijk je met de Canal Digitaal TV App wanneer jij wilt.

Melancholia
Genre: drama/sciencefiction
IMDB-rating: 7,1
Filmprijzen: 34

Melancholia is bij uitstek de film om kennis te maken met de bijzondere werken van de Deense Lars von Trier. Deze prent won 34 prijzen, waaronder die voor beste actrice (Kirsten Dunst) op het filmfestival van Cannes in 2011. Na 130 minuten kijkplezier blijf je enigszins verbijsterd achter met vragen over beweegredenen en symboliek.

De aarde sterft. Het onheilspellende einde nadert en is onafwendbaar. In dit zwart-romantische schouwspel van Von Trier wordt duidelijk hoe een groep mensen omgaat met de ondergang van onze gekoesterde planeet. Hierbij staat een zussenportret, waarin de mooie Kirsten Dunst de show steelt, centraal. De film barst van de symboliek en zet aan tot discussie. Mainstream? Nee. Fascinerend? Ja!
Wil je meer van deze regisseur zien? Ook Nymphomaniac: Vol 1. & Nymphomaniac: Vol ll zijn te zien met de Canal Digitaal TV App.

Melancholia kijk je met de Canal Digitaal TV App wanneer jij wilt.

We Need To Talk About Kevin
Genre: drama/thriller
IMDB-rating: 7,5
Filmprijzen: 27

Verbluffende film over een moeder (Tilda Swinton) die geen peil kan trekken op het doen en laten van haar eigen kind, Kevin (gespeeld door meerdere acteurs). Dat de verhouding tussen moeder en zoon moeizaam verloopt is een understatement. Grensoverschrijdend gedrag is bij Kevin meer regel dan uitzondering. Zijn moeder wilde eigenlijk geen kind, maar ze steekt toch pijn en moeite in het begrijpen van haar zoon. Zonder al te veel resultaat. Kevin komt zeer onsympathiek over en werkt je, zacht uitgedrukt, op de zenuwen. Het is niet gek dat zijn moeder tegen een depressie aan lijkt te zitten. Het psychologische spelletje wordt hard gespeeld en als kijker voel je de constant dreigende sfeer in de film haarfijn aan. Valt dit nog te redden voor het goed misgaat?

We Need To Talk About Kevin werd geregisseerd door de Schotse Lynne Ramsay. Het is haar meest bekende werk. Niet voor niets ontving de film 27 prijzen, waaronder de European Film Award voor beste actrice (Tilda Swinton). In deze duistere film wordt voldoende aanleiding gewekt om je af te vragen wie er nou verantwoordelijk is voor het drama dat zich afspeelt binnen en rondom de opvoeding van Kevin. Is zijn gedrag aangeboren, of aangeleerd? Wellicht heb jij het antwoord…

We Need To Talk About Kevin kijk je met de Canal Digitaal TV App wanneer jij wilt.