Beste films in december bij Canal Digitaal

Wij hebben de beste films op een rijtje gezet die in december te zien zijn. Je leest een korte omschrijving van de films, waar je ze kunt zien en hoe laat ze worden uitgezonden.

Deze beste films van december kun je kijken via satelliet-tv, de Canal Digitaal TV App en Live TV. De meeste films worden meerdere keren per maand uitgezonden. Daarnaast kun je ze op ieder moment terugkijken in de Canal Digitaal TV App. Voor actuele uitzendkijken, check onze tv gids.

Broken

Broken is een indrukwekkend coming of age-drama met Eloise Laurence in de hoofdrol als de elfjarige Emily ‘Skunk’ Cunningham. Vanaf het moment dat ze getuige is van de mishandeling van een van haar weinige vrienden neemt haar leven een drastische wending, en nee: geen positieve. De film wordt gedragen door zeer goede acteurs en een goed verhaal. Tim Roth speelt knap de rol van vader van Skunk en we zien ook Cillian Murphy (van onder andere Inception en Batman Begins) voorbijkomen. In 2012 won Broken onder andere de prijs voor Best British Independent Film!

Broken is gratis on-demand te bekijken via de Canal Digitaal App. En onder andere op 17 december 2017 vanaf 22.00 uur gratis te zien op Film Europe HD, kanaal 25. Check de tv gids voor actuele uitzendtijden. 

Two days, one night

Two days, one night is een indrukwekkende dramafilm van Belgische bodem en heet ook wel ‘Deux joures, une nuit’. Het verhaal speelt zich af in Luik en gaat over Sandra, een fabrieksarbeidster die een tijdje niet kon werken vanwege een depressie. Ondertussen komt haar manager tot de conclusie dat het goedkoper is als zestien werknemers iets harder werken, dan als Sandra terugkomt en iedereen wat minder hard hoeft te werken. Iedereen krijgt daarom een bonus van duizend euro als Sandra ontslag neemt. Bij de eerste stemming wordt ze inderdaad weggestemd, maar die blijkt vervalst te zijn. Eindigt dit toch nog positief voor Sandra?

Two days, one night is gratis on-demand te bekijken via de Canal Digitaal App. Deze film is onder andere op 2 december 2017 vanaf 15.25 uur gratis te zien op Film Europe HD, kanaal 25. Check de tv gids voor actuele uitzendtijden. 

Borgman

Als je op het puntje van je stoel wil zitten, ben je bij Borgman aan het goede adres. Deze speelfilm is geregisseerd door Alex van Warmerdam, die bekend staat om zijn soms absurdistische films. Zo won hij met Abel (niet te verwarren met Abeltje) in 1986 een Gouden Kalf voor zowel beste film als beste regie. De film gaat over Camiel Borgman, die bewust een afgelegen villa binnendringt die bewoond wordt. Borgman is een soms verwarrende film dat soms tegen het horrorgenre aanhikt. Intrigerend!

Borgman is gratis on-demand te bekijken via de Canal Digitaal App. Deze film is onder andere op 23 december 2017 vanaf 23.55 uur gratis te zien op Film Europe HD, kanaal 25. Check de tv gids voor actuele uitzendtijden. 

This Must Be the Place

Zin om Sean Penn te zien schitteren? In This Must Be the Place speelt hij misschien wel een van zijn meest gewaagde rollen, namelijk die van een travestiet. Hij is Cheyenne, een oude rocker die allang met pensioen is en leeft van zijn royalties. Als zijn vader, waar hij geen contact mee heeft, overlijdt, komt hij op het spoor van de man die zijn vader martelde in de Tweede Wereldoorlog. Intrigerend, indrukwekkend, pure klasse! En ja, de naam van de film is gebaseerd op het gelijknamige nummer van Talking Heads.

This Must Be the Place is gratis on-demand te bekijken via de Canal Digitaal App. Deze film is onder andere op 30 december 2017 vanaf 22.00 uur gratis te zien op Film Europe HD, kanaal 25. Check de tv gids voor actuele uitzendtijden. 

Manchester by the Sea

Casey Affleck is zo’n acteur die zich voor het grote publiek misschien nog onder de radar bevindt, maar inmiddels heeft ‘het broertje van’ in een hele reeks goede films gespeeld: Gone Baby Gone (geregisseerd door broer Ben), Good Will Hunting, Interstellar, Ocean’s Eleven… De bekroning op zijn voorlopige werk kwam met het prachtige Manchester by the Sea, waarvoor hij de Oscar voor beste acteur won. De filmt speelt zich af in Boston (waar Affleck zijn roots heeft) en hij speelt de eenzame Lee Chandler, die depressief is en – als zijn broer overlijdt – de zorg krijgt over zijn zestienjarige neef. Dat zorgt voor een trip down memory lane, maar geen vrolijke. Kijken!

Manchester by the Sea is gratis on-demand te bekijken via de Canal Digitaal App. Deze film is onder andere op 3 december 2017 vanaf 22.10 uur te zien op Film1 Drama, kanaal 24. Check de tv gids voor actuele uitzendtijden. 

Wat vind jij de beste films die in december op tv komen?

De bovenstaande vijf films zijn een greep uit al het moois dat in december op tv te zien is. Welke film ga jij kijken, of heb je ze al gezien? Welke films zou je dan aanraden? We zijn benieuwd!