Beste films in februari: gratis on demand te zien!

Ook in februari zijn er weer een heleboel mooie films te zien bij Canal Digitaal. Deze kun je kijken op Film Europe HD of gratis via onze video on demand-videotheek. De drie beste films die je kunt zien zijn ‘Fanny och Alexander’, ‘Le Conseguenze Dell’Amore’ en ‘También la lluvia’.

Fanny och Alexander

Regie: Ingmar Bergman
Duur: 183 minuten
IMDB-score: 8,1

Fanny och Alexander is een Zweedse film uit 1982 die maar liefst vier Oscars won! De film won de Oscars voor de beste buitenlandse film, het beste camerawerk, het beste kostuumontwerp én het beste productieontwerp. Fanny och Alexander is daarnaast de laatste film die de legendarische Zweedse regisseur Ingmar Bergman regisseerde voordat hij zich toelegde op tv-werk.

Fanny Och Alexander is een dramafilm en kwam oorspronkelijk uit als vierdelige miniserie. De film speelt zich af in het Zweden van begin twintigste eeuw. In het stadje Uppsala om precies te zijn. De film richt zich op twee kinderen, Fanny en Alexander. Ze zijn broer en zus en leven een goed leven. Tot hun vader overlijdt en moeder Emilie hertrouwt met Edvard Vergérus, een strenge bisschop.

Emilie hoopt dat haar kinderen van een onbezorgde jeugd kunnen blijven genieten. Edvard is echter een strenge stiefvader die geen water bij de wijn doet. En dat zorgt voor de nodige dilemma’s in het gemengde gezin… Loopt dit goed af?

Ruim dertig jaar nadat Fanny och Alexander uitkwam, is de film nog steeds geliefd onder de liefhebbers van filmhuisfilms. Het geeft een mooie, realistische inkijk in het Zweden van begin twintigste eeuw. Niet alleen in hoe het land er toen uitzag, maar ook in wat toentertijd de normen en waarden waren. Aanrader!

Fanny och Alexander is gratis on demand te bekijken via de Canal Digitaal TV App of Live TV.

Le Conseguenze Dell’Amore

Regie: Paolo Sorrentino
Duur: 100 minuten
IMDB-score: 7,6

In deze misdaadfilm staat de introverte Titta di Girolamo centraal. Deze Italiaanse man van middelbare leeftijd leeft al acht jaar in een hotel in Zwitserland. Hij is verslaafd. Zo steekt hij sigaret na sigaret op en gebruikt hij wekelijks heroïne. Thuis heeft hij een vrouw en twee kinderen, maar zijn vrouw wil eigenlijk geen contact meer met hem en de kinderen houdt ze het liefst uit Titta’s buurt.

Daarvoor heeft ze een goede reden: Titta heeft als zakenman veel geld van de Camorra verloren en is door de maffia verbannen naar Zwitserland. Zijn oppervlakkige Zwitserse leven krijgt een nieuwe impuls als zijn stiefbroer hem aanmoedigt om aan te pappen met de aantrekkelijke serveerster van zijn stamcafé. En, je voelt ’m al aankomen, dat zet het leven van Titta op z’n kop!

Le Conseguenze Dell’Amore is een prachtige, meeslepende misdaadfilm met een dramatisch randje. Hij is geregisseerd door niemand minder dan Paolo Sorrentino, onder andere bekend van La grande belezza en This must be the place. Ook deze films kwamen bij Canal Digitaal films al eens voorbij. Le Conseguenze Dell’Amore misstaat niet in dit lijstje en kan zich met gemak meten met deze kaskrakers.

Le conseguenze dell’amore is gratis on demand te bekijken via de Canal Digitaal TV App of Live TV.

También la lluvia

Regie: Icíar Bollaín
Duur: 103 minuten
IMDB-score: 7,5

Een van de beste films in februari is También la lluvia. Deze Spaanse film speelt zich af in het Bolivia van begin deze eeuw. Er zijn dan hevige protesten in dit arme Zuid-Amerikaanse land. De bevolking is woest dat een groot waterbedrijf wordt geprivatiseerd.

Op dat moment komt de Spaanse regisseur Sebastián in Bolivia aan om een film op te nemen over de eerste reis van Christoffel Columbus naar de Nieuwe Wereld. Sebastián wordt gespeeld door de Mexicaanse steracteur Gael García Bernal, bekend van onder andere ‘Babel’, ‘Amores Perros’, ‘Y Tu Mamá También’ en de Hollywoodfilm ‘Letters to Juliet’. Zijn keuze voor Bolivia als filmlocatie heeft een sociaal-financiële insteek. In 2000 is Bolivia namelijk het armste Zuid-Amerikaanse land, waar de lokale bevolking zich in het zweet werkt voor twee dollar per dag. Sebastián besluit daarom ter plekke mensen te ‘casten’ die in zijn film de rol van indiaan kunnen vertolken, voor een redelijk salaris.

Een van de gecaste Bolivianen is Daniel, die in de film een indiaan moet spelen die rebelleert tegen Columbus. Sebastián weet dan nog niet dat Daniel ook een van de drijvende krachten achter de protesten tegen de Boliviaanse regering is. En daardoor wordt het moeilijk om de aandacht bij het opnemen van de film te houden…

También la lluvia is een film die een indrukwekkend beeld geeft van de onvrede onder de arme Boliviaanse bevolking. De film van regisseur Icíar Bollaín won onder andere de prijs voor beste film op het filmfestival van Berlijn.

También la lluvia is gratis on demand te bekijken via de Canal Digitaal TV App of Live TV.

Andere beste films in februari bij Canal Digitaal

Naast de drie bovenstaande toppers zijn er veel andere films gratis on demand en via Film Europe HD te zien. Nog wat aanraders? Hebben we voor je: Looking for Eric (7,2 als IMDB-score) en Vi är bäst! (ook een 7,2 als IMDB-score). Veel kijkplezier!

Welke films ga jij on demand kijken?