Beste films januari bij Canal Digitaal

Wij hebben de beste films op een rijtje gezet die in januari te zien zijn. Het zijn drie films die je deze maand gratis via onze video-on-demand videotheek kunt kijken: Call Girl, Hemel en Kaboom. Van elke film geven we een korte omschrijving.

Kaboom

Regie: Gregg Araki

Duur: 86 minn

IMDB score: 5,7/10

Smith is een jonge student filmwetenschappen. Hij bespreekt alles wat hij denkt en beleeft met zijn beste vriendin Stella. Deze mysterieuze komedie begint met een scène waarin hoofdpersoon Smith een realistische droom heeft waarin iets verschrikkelijks lijkt te gaan gebeuren. We zien Smith op een feestje waarin werkelijkheid en illusie door elkaar heen lopen. Hij heeft oogcontact met een knappe jongen, een onbekend roodharig meisje wordt spuugt over zijn schoenen en hij ontmoet London (Juno Temple): een sympathieke meid met wie hij in bed belandt.  

Na deze scène is Smith ineens in een park waar hij het roodharige meisje weer tegenkomt. Zij wordt op brute wijze vermoord door drie gemaskerde mannen. Smith schrikt wakker. Nadat Smith is ontwaakt weet hij niet of dit waargebeurd is. Het roodharige meisje is verdwenen.

De film gaat daarna door met Smith die erachter probeert te komen wat werkelijkheid is en wat niet. Samen met Stella raakt hij verstrikt in een aantal vreemde relaties. Zo blijkt de nieuwe vlam van Stella wel erg geïnteresseerd in het occulte en moet Smith kiezen tussen twee geliefden. In het laatste kwartier komen alle gebeurtenissen snel en op een vreemde manier samen waardoor je als kijker verbaasd achterblijft.

Kaboom is een combinatie van sciencefiction, humor, mysterie en onheilspellende praktijken. Bizarre gebeurtenissen en verassende wendingen volgen elkaar in een rap tempo op.  Een uiterst vermakelijke verrassing met prachtige beelden.

Kaboom is gratis on-demand te bekijken via de Canal Digitaal TV App of Live TV.

Call Girl

Regie: Mikail Marcimain

Duur: 140 min

IMDB score: 6,5/10

Call Girl is een meeslepend drama dat zich afspeelt in het Stockholm van eind jaren ’70. We volgen de 14-jarige Iris die samen met haar nichtje Sonja in een internaat woont. Ze komen in aanraking met Dagmar Glans: een vrouw die voor hooggeplaatste zakenmannen en politici seksuele afspraken regelt met jonge meisjes. Ook volgen we de jonge politierechercheur John Sandberg. Hij probeert het netwerk van Glans in kaart te brengen, zodat hij een einde kan maken aan deze illegale prostitutie. Het wordt voor Sandberg steeds moeilijker om zijn werk goed te doen, doordat hooggeplaatste namen bang zijn ontmaskerd te worden.

Call Girl is gebaseerd op een waargebeurde zaak die heel Zweden eind jaren zeventig bezighield. Tot de minister-president aan toe werden belangrijke personen verdachte in deze zaak.

Het ingrijpende verhaal van twee jonge meisjes die in de prostitutie belanden loopt naadloos over in de zoektocht van de rechercheur die steeds dichter bij de waarheid lijkt te komen. Een film die je vanaf het begin meesleept in het corrupte Stockholm van de jaren zeventig en je dankzij ingrijpende scènes en sterke hoofdrollen niet meer loslaat.

Call Girl is gratis on-demand te bekijken via de Canal Digitaal TV App of Live TV.

Hemel

Regie: Hannah Hoekstra

Duur: 80 min

IMDB score: 5,7/10

Hemel is de debuutfilm van Hannah Hoekstra. In Hemel volgen we een gelijknamige jonge vrouw met een aparte kijk op liefde en seks. Links en rechts pikt ze mannen op die ze vervolgens net zo hard weer afstoot en alleen lijkt te willen versieren. De enige belangrijke man in het leven van Hemel is haar vader Gijs met wie ze alleen is opgegroeid. Hemel doet er alles aan om haar vaders meisje te blijven. De sfeer van de film verandert wanneer haar vader plotseling besluit samen te gaan wonen met de charmante Sophie.

Hemel is een bijzondere film vol verrassende elementen. Van de vreemde seksuele scènes in het begin van de film tot ongemakkelijke misverstanden en bijzondere confrontaties met de partner van één van Hemel haar veroveringen. Hemel is een provocerend en verdrietig personage dat moeite heeft met het vinden van een balans in liefde, relaties en seks.

Al met al een boeiende film met een zeer interessante hoofdrol, sterk neergezet door de debuterende Hannah Hoekstra.

Hemel is gratis on-demand te bekijken via de Canal Digitaal TV App of Live TV.