Big Cat Month bij Nat Geo WILD

Nat Geo WILD is een van de zenders waar je van kan genieten met het Riant-pakket van Canal Digitaal. In de maand februari, de Big Cat Month, staat deze zender in het teken van de grote katachtigen. Maak kennis met de schoonheid en intensiteit van deze roofdieren en ontdek meer over hun leefomgeving en situatie. En maak kans op een heel speciale prijs! De zender Nat Geo WILD vind je op kanaal 21.

Genieten van big cats op Nat Geo WILD

Nat Geo WILD biedt altijd bijzondere documentaires en series over wilde dieren in verre natuurgebieden. Met een speciale themamaand wil Nat Geo WILD aandacht vragen voor de situatie van grote katachtigen. Deze roofdieren worden ernstig bedreigd door stroperij en vernietiging van hun leefomgeving. Tijdens de Big Cat Month zie je de beste series over het leven van achtereenvolgens de leeuw, het luipaard, de tijger en de poema. Iedere zondag om 18.00 uur gaat er een nieuw programma in première over de big cat van de week.

Leopard Kingdom

Zondag, 10 februari 2019

Meer dan een decennium lang regeerde Karula, de koningin van Djuma, over Sabi Sand in Zuid-Afrika. Maar nu is de Karula verdwenen. Haar nakomelingen hopen het land te claimen dat ooit van haar was.

Clash of Tigers

Zondag, 17 februari 2019

De 6-jarige tijgerin, Krishna, heeft haar tweede nestje van vier gezonde welpen op de wereld gezet. De welpen zijn volledig afhankelijk van haar. Hoe ver gaat een tijgermama om haar zwakste jong te beschermen?

Man vs. Puma

Zondag, 24 februari 2019

In Patagonië zijn de poema’s moordenaars. Maar zelfs toproofdieren beginnen als zorgeloze kittens. Grote kattenkenner Boone reist naar twee toplocaties waar het poemagedrag ongekend is.

Regime of the Queen

Zondag, 24 februari 2019

De leeuw is de koning van de dieren, maar eigenlijk is de leeuwin de baas. Met haar 135 kilo jaagt ze op prooien en elimineert vijanden om haar territorium en haar groep te beschermen.

 

Aandacht voor grote katachtigen tijdens Big Cat Month

Wereldwijd liggen de populaties van grote katachtigen zwaar onder vuur. Daarbij vormen stroperij en vernietiging van de leefomgeving de grootste bedreigingen. Met de Big Cat Month wil Nat Geo WILD aandacht vragen voor het behoud van deze bijzondere dieren.

Dierenwelzijnsorganisaties zetten zich al jaren in om onder andere de grote katachtigen te beschermen. Een zware strijd, maar gelukkig met resultaat. Zo begint het Double Tigers-project van het WNF na een aantal jaar zijn eerste vruchten af te werpen. De tijgerpopulatie lijkt licht te stabiliseren, al blijft de tijger ernstig bedreigd. Intensieve begeleiding van lokale bevolking en bescherming van natuurgebieden zorgen ervoor dat mens en dier vredig naast elkaar kunnen leven. Stroperij blijft een groot probleem, maar door bescherming en samenwerking op internationaal niveau kan de situatie verbeterd worden.

 

Winnen! Bijzondere 7-daagse reis naar Zuid-Afrika

Zelf altijd al een safaririt willen maken? Dit is je kans! Nat Geo Wild geeft deze maand een reis voor 2 personen naar Zuid-Afrika weg om het Big Cats Initiative extra te steunen. Verken tijdens een zeven dagen durende tour het Krugerpark in Zuid-Afrika. Ga op pad met een onderzoeker van het Carnivore Conservation Programme, onderdeel van het Big Cats-project van National Geographic en aanschouw de kringloop van het leven op een van de meest wilde plekken op aarde.

Winnen? Beantwoord de vier vragen op natgeo.nl/win en maak kans op de reis!