Big Cat Month bij Nat Geo WILD

Bij Canal Digitaal kun je altijd genieten van de zender Nat Geo WILD uit het Basis HD-pakket. In de maand januari staat de zender in het teken van grote katachtigen met de Big Cat Month. Ontdek het leven van deze ogenschijnlijk aaibare roofdieren en leer meer over hun leefomgeving en situatie. Daarnaast maak je kans op twee heel bijzondere prijzen!

De zender Nat Geo WILD zie je terug op kanaal 47.

Big Cats spotten op Nat Geo WILD

Op Nat Geo WILD zie je bijzondere documentaires en series over wilde dieren in verre natuurgebieden. Met deze speciale themamaand wil Nat Geo WILD aandacht vragen voor de situatie van deze dieren. Ze zijn ernstig bedreigd door stroperij en vernietiging van hun leefomgeving. Tijdens de Big Cat Month zie je de beste series over het leven van grote katachtigen: van leeuwen en tijgers tot jaguars en jachtluipaarden!

Lion Kingdom

In deze driedelige serie wordt het leven op de savanne verteld. Op deze uitgestrekte vlaktes in Afrika leeft een kakafonie van diersoorten samen. Dat dit niet altijd vredig verloopt zie je terug in Lion Kingdom. Hier ontdek je het leven van bavianen, giraffes, buffels, luipaarden en natuurlijk leeuwen. De leeuw is hier dan wel de koning, maar ook hij moet af en toe zijn verlies pakken.

Man Among Cheetahs

Man Among Cheetahs is het verhaal van Bob Poole, wildlife cinematograaf en liefhebber van grote katachtigen. In een verre uithoek van het ruige Kenia volgt hij het leven van de cheeta: het snelste landdier ter wereld. We zien een jonge moeder die haar welpen grootbrengt en hen elke dag weer iets nieuws leert om te overleven in de wildernis.

The Miracle Cheetah

Direct na Man Among Cheetahs ontdek je het verhaal van een andere cheeta, Sibella. Sibella leidt een roerig leven waarbij ze bijna de dood vond door het toedoen van stropers. Na een reddingsactie gaat Sibella samen met twee andere cheeta’s een leven in Samara tegemoet waar ze zich van haar beste kanten laat zien.

The World’s Most Famous Tiger

De leeuw mag zich op het continent Afrika dan wel koning van de jungle noemen, in Azië wordt de troon door een ander bezet. Een koningin dit keer: Machli. Een beruchte tijgerin uit het Ranthambore National Park in India. Ze staat bekend om haar gewiekste streken en heeft deze aan maar liefst vier nesten welpjes doorgegeven. Net als zijzelf zijn ze stuk voor stuk jungle royalty.

Jaguar vs. Crocs

Door naar de andere kant van de wereld: het Amazone-gebied van Brazilië. Hier leven ‘s werelds grootste dieren, zoals capibara’s, anaconda’s, reuzenotters en enorme krokodillen in en om het water samen. Maar ook hier kan er maar één koning zijn: de jaguar. Een gevreesde kat, met een goede reden. Door zijn donkere of gevlekte vacht is hij haast onzichtbaar in de dichte begroeiing van het woud. Doden doet hij door een dier naar de keel te grijpen, om vervolgens met zijn sterke kaken de nek te breken.

Aandacht voor grote katachtigen tijdens Big Cat Month

Met de Big Cat Month wil Nat Geo WILD aandacht vragen voor het behoud van deze bijzondere dieren. Wereldwijd liggen de populaties van grote katachtigen zwaar onder vuur. Stroperij en vernietiging van leefomgeving zijn hierbij de grootste boosdoeners.

Dierenwelzijnsorganisaties zetten zich al jaren in om de diersoorten te beschermen. Een zware strijd, maar niet zonder resultaat. Zo begint het Double Tigers-project van het WNF na een aantal jaar zijn eerste vruchten af te werpen. Populaties lijken licht te stabiliseren, al blijft de diersoort ernstig bedreigd. Door intensieve begeleiding van lokale bevolking en bescherming van natuurgebieden kunnen mens en dier vredig naast elkaar leven. Stroperij blijft een groot probleem, maar door bescherming en samenwerking op internationaal niveau kunnen we de situatie verbeteren.

Winnen! Workshop bij Stichting Leeuw of een bijzondere reis naar Zuid-Afrika

Wil jij meemaken hoe het is om deze majestueuze dieren van dichtbij te zien en meer ontdekken over hun levens? Dat kan, want Nat Geo WILD en Canal Digitaal geven een aantal mooie prijzen weg!

Oog in oog met een tijger of leeuw?

Altijd al eens een tijger willen ontmoeten? Dat kan ‘gewoon’ in Nederland bij Stichting Leeuw! Stichting Leeuw is een opvang voor grote katachtigen waar dieren uit bijvoorbeeld circussen of dierentuinen worden opgevangen. Vaak na een moeilijk en dieronwaardig leven. De dierverzorgers van Stichting Leeuw zorgen dat deze dieren toch nog een fijn en actief leven kunnen hebben. Jij kunt ontdekken hoe zij dat doen tijdens de Workshop Tijger ter waarde van €150. Hierbij ontdek je hoe de verzorgers de dieren begeleiden, voeren en trainen en mag jij zelf de dieren ‘ontmoeten’.

Behalve deze bijzondere workshop maak je ook kans op de hoofdprijs: een volledig verzorgde reis naar het Wildlife Sanctuary van Kevin ‘The Lion Whisperer” Richardson in Zuid-Afrika! Word een week lang onderdeel van het vrijwilligersteam en draag jouw steentje bij aan het behoud van onder andere leeuwen, hyena’s en cheeta’s. Steek je graag je handen uit je mouwen en wil je in levenden lijve meemaken hoe het is om voor deze dieren te zorgen? Beantwoord dan de volgende vraag:

Hoeveel tijgers leven er vandaag de dag in het wild?

Minder dan 2.000

Ongeveer 4.000

Meer dan 10.000

Om mee te doen moet je deze vraag beantwoorden via de actiepagina van Nat Geo WILD!