Champions League kijken: een blik op de finale

Op zondag 1 juni is het zo ver: de finale van de Champions League. Op het programma staat Liverpool – Tottenham Hotspur. De twee Engelse voetbalclubs strijden in deze laatste wedstrijd voor de cup met de grote oren. Wil jij de Champions League-finale live kijken? Dan zit je helemaal goed bij Canal Digitaal. Volg deze laatste wedstrijd live samen met je vrienden vanaf de bank of onderweg via de Canal Digitaal TV App. Lees hier meer hoe je de finale van de Champions League kijkt.

Champions League kijken: terugblik Ajax – Tottenham Hotspur

Op 30 april stond Ajax in de halve finale tegen Tottenham Hotspur. De eindstand en de tegenslag in de laatste seconden van de wedstrijd waren de dag erna overal in het nieuws. We blikken kort nog even terug op de hoogtepunten van de wedstrijd.

Het is een mijlpaal in de recente voetbalgeschiedenis. Dit seizoen schreef Ajax geschiedenis door na 22 jaar weer in de halve finale van de Champions League te staan. PSV was in seizoen 2004/2005 de laatste Nederlandse club die dit haalde.

Ajax stond in de halve finale tegen Tottenham Hotspur. In de heenwedstrijd wonnen de Ajacieden met 0-1 van de Spurs. Dit dankzij een doelpunt van Donny van de Beek. Pas in de tweede helft werd Tottenham Hotspur echt wakker geschud en waren zij de sterkere partij. Precies hetzelfde gebeurde ook tijdens de returnwedstrijd.

Hoewel Ajax met een 2-0 voorsprong de rust in ging, toonden de Engelsen in de tweede helft meer kracht. De stand sprong na de rust naar 2-2. In de laatste minuut maakten de Spurs het allesbepalende doelpunt. Een enorme deceptie voor de Ajacieden. Ajax verloor de halve finale uiteindelijk met 2-3, maar mag zeker trots zijn.

Champions League kijken: finale Liverpool – Tottenham Hotspur

Met een overwinning van 3-2 voor Tottenham Hotspur en een 4-0 overwinning van Liverpool op Barcelona, staan dit seizoen twee Engelse voetbalclubs in de finale. Het is de zevende keer in de voetbalgeschiedenis dat twee clubs uit hetzelfde land tegenover elkaar staan.

Op 1 juni zullen Liverpool en Tottenham Hotspur het tegen elkaar opnemen in het Wanda Metropolitano-stadium in Madrid. Voor Liverpool is het de tweede achtereenvolgende keer dat ze in de finale van de Champions League staan.

Wie denk jij dat er met de cup met grote oren naar huis gaat?

Champions League kijken: bekijk het live met Canal Digitaal!

Wil jij de Champions League-finale live bekijken? Dat kan bij Canal Digitaal. Je kijkt de finale live op Veronica. En mocht je op het moment van de wedstrijd niet thuis zijn? Geen probleem! Via de Canal Digitaal TV App kun je altijd en overal onderweg iedere wedstrijd via je telefoon, tablet of laptop kijken. Je hebt geen tv meer nodig, want al je favoriete programma’s heb je gewoon in je broekzak. Gebruik de app op vier verschillende toestellen en bekijk onbeperkt tv. Zo mis je nooit wat van je favoriete wedstrijd!

Bekijk zaterdag 1 juni de finale Liverpool tegen Tottenham Hotspur live om 20:30 uur op Veronica.