Live Europa League kijken

Donderdag is het zover: dan begint de groepsfase van de Europa League. Dit jaar plaatsten zich maar liefst drie Nederlandse clubs hiervoor. Het zijn PSV, Feyenoord en AZ die de eer gaan verdedigen. Wij beschouwen voor op hun eerste wedstrijd en je leest hier hoe je de Europa League kijken kunt.

PSV, AZ en Feyenoord in de Europa League

Het seizoen begon voor PSV, AZ en Feyenoord al vroeg. In de kwalificatierondes moesten zij zich zien te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. En het is gelukt! Hiervoor moest de een dieper gaan dan de ander. Zo won AZ pas in extremis de beslissende wedstrijd tegen Royal Antwerp FC, door in de verlenging voor de overwinning te zorgen. PSV en Feyenoord hadden het wat gemakkelijker. Toch neemt dat niet weg dat het knap is dat drie Nederlandse ploegen meedoen aan de Europa League. Zo staat het Nederlandse voetbal er weer goed op!

In de Europa League speelt PSV in de groepsfase in Groep D tegen LASK Linz, Rosenborg BK en Sporting Clube de Portugal. Vooral Rosenborg en Sporting zijn bekende namen. Rosenborg was eind jaren ’90, begin 21e eeuw een geduchte Europese club, met bekende spelers als John Carew. Sporting Clube de Portugal is de oude club van Bas Dost en trainer Marcel Keizer.

In de Europa League speelt Feyenoord in Groep G tegen FC Porto, Glasgow Rangers en Young Boys Bern. Niet zomaar een poule dus. Zeker FC Porto is een geduchte tegenstander, omdat deze club normaal gesproken Champions League speelt. En ook de Rangers zijn natuurlijk een naam van formaat.

AZ speelt in de Europa League tegen Manchester United, Astana en Partizan Belgrado. Astana en Partizan zijn twee redelijk onbekende ploegen, maar de Alkmaarders treffen met Manchester United een absolute wereldploeg. Gaan de Alkmaarders stunten in het impossante Old Trafford?

Mis geen wedstrijd met de TV App van Canal Digitaal

Waar je ook bent de Europa League live kijken? Dat kan met de Canal Digitaal TV App, die in de hele Europese Unie te gebruiken is. Ideaal als je in de trein zit en je live wilt kijken naar je favoriete club. Of als je in het buitenland bent en de lokale tv het niet uitzendt. Donderdag is de vaste speeldag van de Europa League. In de groepsfase zijn er altijd twee wedstrijden achter elkaar: de eerste om 18.55 uur, de tweede om 21.00 uur. Heerlijk avondje Europa League dus! Natuurlijk ook te kijken met satelliet-tv of tv via internet van Canal Digitaal. Geen schotelabonnement? Dan is het Bomvol-pakket een aanrader!

Met satelliet-tv of tv via internet van Canal Digitaal hoef jij dit seizoen niets te missen van de Nederlandse clubs in de Europa League. De wedstrijden zijn live te zien bij FOX Sports en RTL 7. Stuk voor stuk zenders die je bij Canal Digitaal gewoon ontvangt. De Europa League live op tv kijken? Dat kan op donderdag, de vaste speeldag van de Europa League. In de groepsfase zijn er dan altijd twee wedstrijden achter elkaar: de eerste om 18.55 uur, de tweede om 21.00 uur. Heerlijk avondje Europa League op tv dus! Ben je niet thuis? Dan kun je natuurlijk ook Europa League live kijken via de TV App.

Kijk de UEFA Europa League live op FOX Sports

Wil je alle Europa League wedstrijden live kijken? Dan zit je goed bij FOX Sports, dat sowieso op FOX Sports 1 wedstrijden uitzendt. Zijn er meerdere wedstrijden met Nederlandse clubs tegelijk? Dan zijn de wedstrijden ook op andere FOX Sports-kanalen te zien. Met het FOX Sports Compleet-pakket kijk je dan alles van de Europa League live. Zo hoef je geen wedstrijd van je favoriete club te missen.

Speelschema van de Europa League wedstrijden

De groepsfase begint donderdag 19 september en inmiddels is het Europa League programma hiervan bekend. De tijden van de Europa League? In de groepsfase beginnen wedstrijden altijd om 18.55 en 21.00 uur.

Speelschema PSV in Europa League

Thuisploeg   Uitploeg Aftrap
PSV Sporting 18.55
Rosenborg PSV 21.00
PSV LASK Linz 21.00
LASK Linz PSV 18.55
Sporting PSV 21.00
PSV Rosenborg 18.55

PSV kan zijn borst natmaken in de groepsfase. Zowel Sporting Clube de Portugal als Rosenborg BK zijn namelijk geduchte tegenstanders met een succesvolle Europese geschiedenis. Sporting is een geslepen Portugese ploeg waar PSV slim tegen moet spelen. De Portugezen loeren op counters en zijn daarin uiterst effectief. Rosenborg is stug en zal weinig cadeau geven. En dan is het nog altijd de vraag hoe de grote onbekende, LASK Linz, het gaat doen… In deze groep kan het alle kanten op!

Speelschema Feyenoord in Europa League

Thuisploeg   Uitploeg Aftrap
Rangers Feyenoord 21.00
Feyenoord Porto 18.55
Young Boys Feyenoord 18.55
Feyenoord Young Boys 21.00
Feyenoord Rangers 18.55
Porto Feyenoord 21.00

Nee, ook voor Feyenoord is het zeker geen zekerheid dat het de groepsfase overleeft. Ook de Rotterdammers moeten naar Portugal en treden daar aan tegen FC Porto. Deze club won in 2004 nog de Champions League onder leiding van een toen nog jonge José Mourinho. Ook vijftien jaar later is Porto nog altijd een ijzersterke ploeg. En wat te denken van de Glasgow Rangers, die terug zijn van weggeweest? Dit is de oude club van voormalig Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Na het faillissement moest de ploeg onderaan de ladder van het Schotse voetbal beginnen. Inmiddels speelt het herboren Rangers weer op het hoogste niveau. En nu is daar dus Europees voetbal. Eén ding is zeker: Rangers – Feyenoord in de Europa League wordt een heerlijke, sfeervolle wedstrijd!

Speelschema AZ in Europa League

Thuisploeg   Uitploeg Aftrap
Partizan AZ 21.00
AZ Manchester United 18.55
AZ Astana 18.55
Astana AZ 16.50
AZ Partizan 18.55
Manchester United AZ 21.00

Het was op de absolute valreep dat AZ zich plaatste voor de Europa League. Dat doet er nu niet meer toe: de Alkmaarders plaatsten zich en dat is heel knap. De loting is een mooie beloning, want AZ mag onder andere spelen tegen Manchester United. Hoe sterk Partizan Belgrado en FC Astana zijn? Dat is nog maar de vraag, maar de ervaring leert dat dit stugge ploegen zijn. Bovendien is het een verre reis naar Astana, de hoofdstad van Kazachstan. Kan AZ stunten en zich plaatsen voor de volgende ronde? Dan is er uit tegen Partizan aanstaande donderdag direct een goed resultaat nodig. Nadeel voor AZ: de thuiswedstrijden worden niet in het eigen AFAS-stadion gespeeld omdat het dak is ingestort. Deze wedstrijden worden in het Cars Jeans Stadion gespeeld, het stadion van ADO Den Haag.