PSV – Feyenoord kijken

Zondag 24 februari staat een topper in de Eredivisie op het programma: PSV – Feyenoord. De wedstrijd is bij Canal Digitaal te zien om 14.30 uur op FOX Sports 1. Ook via de TV App.

24 februari | Fox Sports 1 | 14.30 uur

PSV – Feyenoord kijken

Wordt de titelstrijd in Eindhoven weer spannend gemaakt? Ajax-supporters zullen zondag 24 februari iets doen wat eigenlijk tegen hun principes is: tijdens PSV – Feyenoord juichen voor de aartsrivaal. Vreemd? Nee, want een Rotterdamse zege is vanuit Amsterdams perspectief dringend gewenst. En de koploper zelf? Die wil zichzelf met een driepunter lanceren richting de 25ste landstitel. Er wordt vuurwerk verwacht in Eindhoven.

PSV – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 24 februari. De aftrap is om 14.30 uur en bij Canal Digitaal is deze wedstrijd live te zien op Fox Sports 1. Goed nieuws, want deze zender zit in ons Rijk-pakket en is daarmee voor te meeste mensen live te bekijken. Ook via de Canal Digitaal TV App. Op televisie is Fox Sports 1 te ontvangen op kanaal 29.

PSV – Feyenoord: Mark van Bommel wil eindelijk winnen

Mark van Bommel is bezig aan een redelijk goed eerste jaar als hoofdtrainer van PSV. Eén ding is hem in twee pogingen echter nog niet gelukt: winnen van Feyenoord. De voormalig middenvelder kreeg al twee kansen, maar faalde beide keren. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal waren de Rotterdammers na strafschoppen te sterk. En begin december leed PSV in De Kuip de eerste competitienederlaag van dit seizoen. Levert Van Bommels derde poging wel succes op?

Sluiten de Eindhovenaren PSV – Feyenoord winnend af, dan gaan ze met een goed gevoel richting maart. In die maand biedt het competitieprogramma de Eindhovenaren genoeg perspectief. PSV gaat op bezoek bij Excelsior, ontvangt NAC, en reist vervolgens af naar VVV. Op 31 maart staat de kraker tegen Ajax, in Amsterdam, op het programma. PSV – Feyenoord is dus het begin van vijf ontzettend belangrijke weken voor de titelhouder.

In de dug-out van de tegenpartij treft Van Bommel Giovanni van Bronckhorst, met wie hij zijn grootste sportieve successen vierde. Samen won het duo in 2006 met Barcelona de Champions League ten koste van Arsenal. In 2010 waren Van Bommel en Van Bronckhorst onmisbare krachten in het Oranje dat bijna wereldkampioen werd. Wie lacht er zondag na PSV – Feyenoord het laatst?

PSV – Feyenoord: Van Bronckhorst voor dilemma: volle bak of rustig aan?

De opdracht voor PSV is zondag simpel, maar Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst wikt en weegt. Moet hij zijn elftal tijdens PSV – Feyenoord volle bak laten gaan, of spaart hij zijn spelers voor drie dagen later? Dan staat in De Kuip de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax op het programma. Gezien de situatie van de Rotterdammers is dat de belangrijkste wedstrijd richting een prijs, maar PSV – Feyenoord zal Van Bronckhorst toch niet ‘zomaar’ laten passeren?

Feyenoord won dit seizoen in eigen huis van zowel PSV als Ajax. Maar hoe houden de Rotterdammers zich in de laatste ‘topwedstrijd’ van dit seizoen op vreemde bodem? Wisselvalligheid kenmerkt Feyenoord. Tegenover de oorwassing van Ajax staan al twee uitnederlagen in 2019. PEC Zwolle en Excelsior waren in hun bescheiden stadions te sterk voor de Kuipbewoners.

Robin van Persie is in elk geval vastberaden zijn naam in de boeken te zetten. De afzwaaiende captain van de Rotterdammers was nog nooit trefzeker tijdens een editie van PSV – Feyenoord. De laatste keer dat Feyenoord voor de competitie in het Philips Stadion won, was twee seizoenen geleden. Toen maakte Eric Botteghin de enige treffer. Die geschiedenis herhaalt zich in elk geval niet, want de Braziliaanse verdediger kijkt geblesseerd toe. Kan Van Persie zichzelf een mooi slotakkoord in het Philips Stadion geven?