Feyenoord – PSV kijken

Het is een van de belangrijkste Eredivisie-wedstrijden van dit seizoen: Feyenoord – PSV. De wedstrijd is live te zien bij Canal Digitaal en in deze voorbeschouwing lees je hoe, wat en waar.

2 december | FOX Sports 1 | 14.30 uur

Feyenoord – PSV kijken

Feyenoord – PSV wordt gespeeld op 2 december. De aftrap is om 14.30 uur en bij Canal Digitaal is deze Eredivisie-wedstrijd live te zien op FOX Sports 1. Goed nieuws, want deze zender zit in ons Basis HD-pakket en is daarmee voor de meeste mensen live te zien. Ook via de Canal Digitaal TV App. Op tv is FOX Sports 1 te ontvangen op kanaal 30.

Feyenoord – PSV: Gaat Feyenoord glans geven aan het seizoen?

Als er één ploeg weet hoe PSV verslagen moet worden, dan is dat Feyenoord wel. De Rotterdammers wonnen eerder dit jaar de strijd om de Johan Cruijff Schaal, door na strafschoppen PSV te verslaan. Dat is tot nu toe het hoogtepunt van dit seizoen van Feyenoord.

Ze hebben het namelijk lastig, daar in Rotterdam. Feyenoord staat derde, maar de achterstand op PSV heel groot. PSV won de eerste dertien wedstrijden van het seizoen en daarmee is de voorsprong al dertien punten op de Rotterdamse nummer drie.

PSV achterhalen? Een kleine kans: Feyenoord heeft een wedstrijd minder gespeeld (Feyenoord – VVV-Venlo werd afgelast). Als het van PSV wint en ook VVV verschalkt, is de achterstond nog ‘slechts’ zeven punten.

Wat glans geven aan het seizoen door te winnen van PSV? Daarvoor zijn ze bij Feyenoord waarschijnlijk wel te porren. Dat het daarmee aartsrivaal Ajax helpt in het spoor van PSV te blijven moet dan maar.

Feyenoord – PSV: Blijft PSV ongenaakbaar?

In de Eredivisie staat er dit jaar geen maat op PSV. De eerste dertien wedstrijden winnen: heel knap. Daarmee is de voorsprong op Ajax met vijf punten comfortabel. Er mogen misstappen gemaakt worden en dat zorgt dat ze bij PSV ontspannen kunnen voetballen. Maar áls die misstap wordt gemaakt? Dan is Ajax opeens héél dicht in de buurt.

Feyenoord – PSV wordt zondag dus een erg belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Mark van Bommel. Na de overtuigende winst in de wedstrijd PSV – Ajax wordt dit de tweede wedstrijd dit jaar in de Eredivisie dat het er écht om gaat.

Daarom wordt er veel verwacht van Hirving Lozano en Luuk de Jong, die vaak scoren en de dragende krachten zijn van dit team. Zij moeten ook in De Kuip gaan scoren. Daarbij wordt het interessant om te zien hoe Feyenoord zich daar tegen wapent. Tegen Ajax probeerde Feyenoord in het begin op felheid de Amsterdammers af te troeven, maar dat mislukte omdat het team daar in doorsloeg. Het resultaat? Na zes minuten een rode kaart voor Jerry St. Juste. Is Feyenoord slimmer geworden? Dan kan het voor PSV een lastige middag worden.