De beste Arthouse-films van het Canal Digitaal filmhuis

Wil je Rome van zijn mooiste kant zien? Of een inkijkje krijgen in het leven op het traditionele, afgelegen platteland van Albanië? Met de Arthouse-films uit ons eigen filmhuis ontdek je bijzondere werelden waarvan je niet wist dat ze bestonden. Maak kennis met vijf van de Arthouse-films van Europese bodem.

La Grande Bellezza: Oscar-winnende feestfilm

La Grande BellezzaAltijd al eens naar Rome willen gaan? Na het zien van La Grande Bellezza krijg je daar nóg meer zin in. Deze film laat de historische stad op zijn allermooist zien. Hoofdpersoon Jep Gambardella is een 65-jarige journalist die zich na zijn vroege succes onderdompelt in het Romeinse nachtleven en vervolgens treurt om gemiste kansen. Daarop besluit hij op zoek te gaan naar de schoonheid van het leven. Dit mooie Italiaanse drama, geregisseerd door niemand minder dan Paolo Sorrentino, was in 2013 goed voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

Melancholia: meesterwerk van Lars von Trier

melancholiaDe Deense regisseur Lars von Trier staat bekend om zijn bijzondere, indrukwekkende en duistere filmhuisfilms. Melancholia, opgenomen in Zweden, is misschien wel één van zijn beste werken. Hoofdrolspeelster Kirsten Dunst won op het prestigieuze filmfestival van Cannes zelfs de award voor beste actrice. Zoals de naam doet vermoeden is dit een nogal duistere film. Hoofdpersoon Justine gaat trouwen, maar kampt met een depressie. Ook met haar zus Claire zit het niet helemaal goed: die denkt dat de aarde dreigt te botsen met een andere planeet. Hierdoor wordt de stroeve relatie tussen de twee zusters nóg verder op de proef gesteld. Intrigerend.

White Bird in a Blizzard: mysterieuze thriller met sterrencast

White Bird in a BlizzardDeze Frans-Amerikaanse film bevat een échte sterrencast. Shailene Woodley, bekend van topfilms zoals The Fault in our Stars, speelt als Kat Connor de hoofdrol. Ook voormalig Bond-girl Eva Green is van de partij als Eve, de moeder van Kat. Als Eve op een dag vermist raakt, maalt haar familie daar eigenlijk in eerste instantie niet om. Jaren later wil Kat toch te weten komen wat er gebeurde. Maar of dat een goed idee was…

Falja e Gjakut: indrukwekkend drama uit Albanië

The Forgiveness of BloodFalja e Gjakut (ook bekend als The Forgiveness of Blood) is een parel van een film uit Albanië. Vanwege een geschil over grond op het platteland van Albanië, worden de vaders van een aantal tieners verdacht van moord. Hun leven verandert hierdoor drastisch, want ze moeten met traditionele banen helpen de kost te verdienen. Dit terwijl ze eigenlijk dromen van hun eigen internetcafé. Filmrecensenten waren vooral te spreken over hoe het contrast, van oude normen en waarden en jeugdige, moderne ambitie, door regisseur Joshua Marston naar voren wordt gebracht.

Io sono Li: Italiaanse immigrantenfilm

Io Sono LiIo sono Li is het filmdebuut van documentairemaker Andrea Segre. De film behandelt de stugge communicatie tussen Chinezen, Italianen en Joegoslaven in Italië. Chun Li is dankzij een Chinees misdaadsyndicaat met haar zoontje verhuisd naar Italië. Maar hierdoor heeft ze wel een schuld uitstaan die ze moet terugverdienen. Pas daarna mag ze haar zoontje weer zien. Daarom werkt ze ook keihard. Al neemt de lokale bevolking haar dat niet in dank af.

Canal Digitaal Films: ons eigen filmhuis

Wil je één van de besproken vijf filmhuisfilms kijken? Dat kan! Sinds kort hebben wij in de vorm van Canal Digitaal Films namelijk ons eigen filmhuis. Hiermee heb je keuze uit meer dan honderd Arthouse-films van Europese bodem. Thrillers uit Noorwegen, Kroatische comedy’s en romantische drama’s uit Italië: in ons filmhuis krijg je écht iets bijzonders te zien. Je kunt de films on-demand kijken via het gebruikersmenu van je tv-ontvanger, die dan wél verbonden moet zijn met internet. Wil je de film uit ons filmhuis liever in de tuin kijken? Dat kan, want Canal Digitaal Films is ook beschikbaar via onze app en in de browser. Dus sit back and enjoy! 🙂

Welke film ga jij kijken?