Onze filmtips voor thuis: week 32

We zijn inmiddels al aardig gewend aan het thuiswerken. En nu we wat meer thuis zitten met zijn allen, hebben we natuurlijk ook wat meer tijd om televisie te kijken. Een goed moment om eindelijk weer eens wat vaker een goede film te kijken. Naast de extra tips in onze wekelijkse tv-gids willen we dat je ook goed op de hoogte bent van alle leuke films op tv. Daarom geven we je met ingang van 28 april een wekelijks overzicht met de beste filmtips. Zo weet je iedere dag welke films op tv te zien zijn, en voor welke films jij vanavond moet kiezen.

De films op tv deze week:

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Maandag, 3 augustus | Net5 | 20.30 uur

Nadat de duistere heer Sauron verslagen werd, raakte zijn almachtige ring verloren. Nu, meer dan 2500 jaar later, belandt hij in de handen van de nietsvermoedende hobbit Frodo (Elijah Wood). Het is aan hem en een genootschap avonturiers de ring te vernietigen. Dit eerste deel van de epische trilogie kwam uit in 2001 en werd geregisseerd door Peter Jackson. Het boek van J.R.R. Tolkien komt tot leven met baanbrekende effecten die zelfs 19 jaar later de tand des tijds meer dan doorstaan hebben. Deze epische avonturenfilm is een van de beste films ooit gemaakt.

The Fugitive

Dinsdag, 4 augustus | Veronica | 20.30 uur

Harrison Ford speelt Dr. Richard Kimble. Hij wordt ten onrechte tot de dood veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Wanneer de kans zich voordoet, gaat hij op de vlucht. De jacht op de voortvluchtige Kimble wordt geleid door Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). Het is aan Kimble om zijn onschuld te bewijzen. The Fugitive kwam uit in 1993 en deze actiethriller wordt gezien als een van de beste actiefilms uit de jaren ’90. Het kreeg meerdere Oscar nominaties en wist er ook een binnen te slepen. Dit is de must-watch voor de dinsdagavond.

The Fault in Our Stars

Woensdag, 5 augustus | Net5 | 20.30 uur

De zestienjarige Hazel (Shailene Woodley) gaat bij een steungroep voor mensen die tegen kanker strijden. Via deze groep leert zij Gus (Ansel Elgort) kennen, een jongen in remissie. Ze worden hechter en hun gemeenschappelijke liefde voor een boek zet het aan om de auteur van dit boek op te sporen. Dit drama kwam uit in 2014 en is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2012. De chemie tussen de hoofdrolspelers maakt het een hartverwarmend maar hartverscheurend geheel. Pas op, het is een potentiële tranentrekker!


Hail, Caesar!

Donderdag, 6 augustus | Net5 | 23.30 uur

Eddie Mannix (Josh Brolin) is een fixer voor Hollywood studio in de jaren ‘50. Zijn taak? Het in de doofpot stoppen van mogelijke schandalen, de pers weghouden en proberen het imago van sterren intact te houden. Wanneer de ster van de nieuwe productie Hail, Caesar! A Tale of the Christ wordt ontvoerd mag Mannix het gaan oplossen. Deze zwarte komedie kwam uit in 2016 en werd geschreven en geregisseerd door de Coen Brothers. Het Hollywood van weleer wordt met gelijke maten ernst als hilariteit belicht en de film is een aanrader.

Mona Lisa Smile

Zaterdag, 8 augustus | SBS9 | 20.30 uur

Katherine Ann Watson (Julia Roberts) is een lerares op Wellesley College, een Liberal Arts college voor vrouwen. Haar studenten kunstgeschiedenis leren is maar het topje van de ijsberg. Het is 1953 en Katherine probeert haar studenten te leren dat zij meer uit het leven kunnen én moeten halen dan alleen trouwen. Julia Roberts wordt ondersteund van Kirsten Dunst, Julia Stiles en Maggie Gyllenhaal. De film kwam ruim 17 jaar geleden uit maar de boodschap is er niet minder om: streef naar meer in het leven.

Transformers: The Last Knight

Zondag, 9 augustus | Veronica | 20.30 uur

Dit is het vervolg op Transformers: Age of Extinction en alweer het vijfde deel van de Transformers-serie en kwam uit in 2017. In The Last Knight zien we hoe de iconische Optimus Prime zijn maker ontmoet en de Aarde komt in aanraking met een eeuwenoud gevaar. Dit ontketent een conflict van gigantische proporties tussen de Autobots en Decepticons. Dit deel weet net als zijn voorgangers weer een gelikte mix van special effects en actie neer te zetten en het ziet er geweldig uit. Het is de perfecte film voor op bank met een bak popcorn en wat fris.

 

TV-gids

Ben je naast alle films op tv ook benieuwd naar alle tv-programma’s en onze speciale kijktips? Bekijk dan onze tv-gids.