Onze filmtips voor thuis: week 23

We zijn inmiddels al aardig gewend aan het thuiswerken. En nu we wat meer thuis zitten met zijn allen, hebben we natuurlijk ook wat meer tijd om televisie te kijken. Een goed moment om eindelijk weer eens wat vaker een goede film te kijken. Naast de extra tips in onze wekelijkse tv-gids willen we dat je ook goed op de hoogte bent van alle leuke films op tv. Daarom geven we je met ingang van 28 april een wekelijks overzicht met de beste filmtips. Zo weet je iedere dag welke films op tv te zien zijn, en voor welke films jij vanavond moet kiezen.

De films op tv deze week:

Captain Phillips

Maandag, 1 juni | Veronica | 21.30 uur 

Tom Hanks speelt Richard Phillips, kapitein van de Maersk Alabama. Wanneer zijn vrachtschip gekaapt wordt door piraten, biedt hij zichzelf aan als gijzelaar om zijn bemanning te beschermen. De bemanning doet zijn best om van de piraten af te komen, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit waargebeurde verhaal is gebaseerd op het boek A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea van Richard Phillips zelf. De kaping vond plaats in 2009 en nu kunnen we met Captain Phillips (2013) op spannende wijze meekijken met de gebeurtenis op zee.


The Beach

Dinsdag, 2 juni | SBS 9 | 20.30 uur

Richard (Leonardo DiCaprio) trekt naar Bangkok op zoek naar avontuur. Tijdens zijn verblijf krijgt hij een kaart in handen die naar een onbewoond, prachtig eiland moet leiden. Enkele reizigers zouden zich daar in het geheim gevestigd hebben. Het vinden van dit geheimzinnige eiland en zijn gemeenschap worden de focus van de jonge Amerikaan. The Beach is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alex Garland uit 1996. Het contrast tussen de prachtige omgeving en de soms verontrustende sfeer geeft het een extra laag mysterie en zal zeker vermaken.

 

 

Alien

Donderdag, 4 juni | SBS 9 | 20.30 uur

Onderweg terug naar de aarde komt de bemanning van de Nostromo in aanraking met een buitenaards wezen. Het wezen in kwestie is een angstaanjagend, intelligent roofdier. Wat een lange, rustige reis had moeten worden, verandert in een overlevingsstrijd. Alien, van regisseur Ridley Scott, kwam uit in 1979 en wordt gezien als een van de beste films aller tijden. De mix van sciencefiction en horror is ruim 40 jaar later net zo effectief als vroeger en is tijdloos te noemen. Het is uitgegroeid tot een gigantische franchise maar dit eerste deel is niet van de troon te stoten.

 

 

Se7en

Vrijdag, 5 juni | Veronica | 20.30 uur

In 1995 werden we getrakteerd op deze parel en nu 25 jaar later is hij niets van zijn duistere glans verloren. Brad Pitt en Morgan Freeman spelen twee detectives die een gruwelijke moordzaak in hun schoot geworpen krijgen. De moordenaar kiest zijn slachtoffers aan de hand van de zeven hoofdzonden. Het is grafisch, rauw en doorspekt met symboliek. Regisseur David Fincher, ook bekend van Fight Club, zette met Se7en een uitermate spannende, duistere thriller neer met geweldige acteerprestaties van de cast.

 

Whiplash

Vrijdag, 5 juni | Canvas | 21.20 uur

In dit drama uit 2014 kijken we mee met drummer Andrew Neiman (Miles Teller). Als eerstejaars student op een prestigieus conservatorium krijgt hij de kans om zich bij de band van jazz instructeur Terence Fletcher (J.K. Simmons) te voegen. De instructeur blijkt alleen geen lieverdje en fysiek en verbaal misbruik lijken de kern van zijn leermethode. In Whiplash zie je geen muzikale talenten die zich moeiteloos omhoog werken, hier zie je een slagveld. Deze aangrijpende film is dan ook zeker het kijken waard.

Ben je naast alle films op tv ook benieuwd naar alle tv-programma’s en onze speciale kijktips? Bekijk dan onze tv-gids.