Gratis films kijken in februari? Dit zijn drie toppers

De donkere wintermaanden zijn het perfecte moment om gratis films te kijken. Hoe? Bij Canal Digitaal Films. Elke maand staan hier meer dan honderd filmhuisfilms voor je klaar. Deze films kijk je gratis on-demand via de Canal Digitaal TV App, Live TV en Interactieve TV. Geniet van februari!

Download Canal Digitaal TV App Google PlayDownload Canal Digitaal TV App app store

Gratis films kijken: Even the Rain

Genre: Historisch Drama
IMDB-rating: 7,5

Zin om jezelf helemaal te verliezen in een film? Dan is Even the Rain het kijken waard. Deze Spaanse topper heeft als oorspronkelijke titel Tambien La Illuvia en neemt je mee op het avontuur van Christopher Columbus. Of nou ja, eigenlijk het avontuur van regisseur Sebastien.

Even the Rain gáát namelijk over deze Spaanse regisseur, oftewel een film over het maken van een film. Samen met zijn crew is hij in Bolivia om daar een film over Columbus op te nemen. Hiermee hoopt Sebastien in beeld te brengen wat Columbus teweeg heeft gebracht: goudkoorts, slavernij en geweld. Hij kiest expres Bolivia als decor voor de film vanwege de goedkope acteurs in dat land. Maar of dat een wijze beslissing is? Tegelijkertijd met de opnames hebben de acteurs en de gemeente van de filmlocatie wel iets anders aan hun hoofd. Het verzet tegen de privatisering van de waterbevoorrading in Bolivia wordt steeds groter, waardoor Sebastien en zijn crew in grote problemen komen. Wat begon met het maken van een film over een strijd rondom goud, eindigt in een onwaarschijnlijke strijd over water.

Je kunt de film Even the Rain gratis kijken via de Canal Digitaal TV App.

Gratis films kijken: Cirkus Columbia

Genre: Komedie, Drama, Romantiek
IMDB-rating: 7,3

Je ziet ze misschien niet vaak voorbijkomen: Balkanfilms. Dat maakt deze film des te meer de moeite waard om te kijken. Cirkus Columbia laat op een boeiende manier het leven zien in dit Oostblokland, in tijden van oorlog. De regisseur Danis Tanovic won in 2001 een Oscar met de film No Man’s Land over de Bosnische oorlog, en met de film Cirkus Columbia laat hij zien hoe die oorlog eigenlijk begon.

We gaan terug naar het begin van de jaren negentig: het moment waarop de Bosnische Oorlog op het punt van uitbreken staat. De hoofdpersoon, Divko Buntic, besluit uit Duitsland terug te keren naar zijn geboortedorpje in Bosnië. Dit doet hij niet alleen. Samen met zijn knappe vrouw die veertig jaar jonger is en zwarte kat neemt hij zijn intrek in zijn oude woning. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. In dat huis wonen zijn ex-vrouw en volwassen zoon, met wie hij een ingewikkelde relatie heeft. Hij zet de twee zonder pardon op straat en geeft geld uit als water. Wanneer in Bosnië een burgeroorlog dreigt én zijn geliefde zwarte kat op een nacht verdwijnt, komt er een einde aan het zorgeloze leven van Divko…

Cirkus Columbia is een film zoals je ‘m niet vaak ziet: vol met heftige emoties en een mix van drama en komedie. Kijk deze goede gratis film via de Canal Digitaal TV App.

Gratis films kijken: The Family Friend

Genre: Drama
IMDB-rating: 7,1

Maak kennis met Geremia De Geremei. Een zeventigjarige Italiaans mannetje dat op zijn zachtst gezegd niet erg sympathiek is. Zijn naaiatelier dient als dekmantel voor zijn leningen met woekerrente, om zich op deze manier te bemoeien met andermans levens. Een woekeraar, zo kun je Geremia gerust noemen. Zo leent hij geld aan een vrouw die een cosmetische operatie wil laten doen en ‘helpt’ hij een bruiloft te financieren voor een prachtige jonge vrouw, genaamd Rosalba. Wanneer Rosalba totaal niet onder de indruk is van zijn charmes, begrijpt Geremia er niets van. Hij is tenslotte toch een eerlijk en sociaal persoon die families zo graag helpt? Hij zet alles op alles om Rosalba in zijn macht te krijgen. Lukt het hem om zijn zelfopgelegde rol als ‘vriend van de familie’ te blijven vertolken of wordt hij door Rosalba ontmaskerd?

The Family Friend is een bijna kunstzinnige film die naast prachtige beelden ook schitterende muziek bevat. De gratis film kun je kijken via de Canal Digitaal TV App.

Download Canal Digitaal TV App Google PlayDownload Canal Digitaal TV App app store