‘Op vakantie wakker worden met het journaal en naar bed met RTL Late Night’

“Dit is het vijfde jaar dat ik mijn recreatieset van Canal Digitaal gebruik. Voor op vakantie. En eigenlijk kan ik ook niet meer zonder”, aan het woord is Bouke, die elk jaar op vakantie zijn Canal Digitaal recreatieset meeneemt. Zodat hij ’s avonds óók in het buitenland naar de Nederlandse televisie kan kijken.

In deze rubriek interviewen we Canal Digitaal-abonnees die ons recreatiepakket gebruiken. Waar gebruiken ze deze set? En naar welke zenders en programma’s uit ons Op Vakantie Basis-pakket kijken ze het meest? Een nieuwe rubriek, die we beginnen bij onszelf. In dit geval is dat Bouke, die voor het Canal Digitaal-blog schrijft.

Gek van kamperen

“Als kind kampeerde ik altijd. Dat is echt met de paplepel ingegoten. In de zomer trokken we met het hele gezin richting campings in bijvoorbeeld Drenthe, Limburg, de Ardennen en Zuid-Frankrijk. Met de tent. Mijn ouders in een grote De Waard-tent, ik en mijn zussen in aparte tentjes. Een mooie tijd. Nu trek ik er met mijn vriendin in een caravan op uit.”

Liefhebber van nieuws en achtergrond

“Ik vind het leuk om te weten wat er speelt in de wereld. Programma’s als De Wereld Draait door en RTL Late Night zijn daarom vaste prik voor mij. Eigenlijk wil ik het nooit missen. Dit is ook één van de redenen dat ik een recreatiepakket van Canal Digitaal heb genomen. Vaak worden er ’s zomers ook veel festivals uitgezonden, zoals Pinkpop en Lowlands op NPO 3 en Glastonbury bij de BBC. Als muziekliefhebber vind ik het heerlijk om daar dan naar te kijken. Ook als ik op vakantie ben. Tv kijken op vakantie vind ik gewoon heel fijn: wakker worden met het journaal en naar bed met RTL Late Night, Pauw/Jinek of een tof festival.”

“Tegenwoordig kun je ook op je mobieltje een programma terugkijken, maar het liefst kijk ik live. Fijne ritueeltjes die voor mij horen bij mijn vakantie en extra bijdragen aan mijn vakantiegevoel. Bovendien kan je in veel landen Nederlandse programma’s niet terugkijken. Mijn keuze voor het Op Vakantie Basis-pakket was daarom een makkelijke. Zo kijk ik op een betaalbare manier live naar Nederlandse tv. Bovendien zit je er niet jaarlijks aan vast: je betaalt er alleen van maart tot en met oktober voor, want dat is wanneer het recreatieseizoen is. Dat vind ik een mooie deal.”

En hoe zit het dan met schotel uitrichten?

“Ik reis op vakantie vaak rond. Twee dagen hier, vier dagen daar en dan weer een dag daar. Soms is het wel een beetje een gedoe om dan de schotel wéér uit te richten. Gelukkig zijn de ritjes van de ene naar de andere camping meestal niet zo lang, dus dan kan ik daar rustig de tijd voor nemen. Ik ben niet ontzettend handig, maar inmiddels richt ik een schotel redelijk snel uit. Daar heb ik een handige checklist voor. Het hoort bij de vaste dingen die ik doe als ik op een camping arriveer.”

Wil je ook meedoen aan de rubriek? Stuur dan een mailtje naar blog@canaldigitaal.nl met als onderwerp ‘interview recreatiepakket’ en wie weet ben jij de volgende geïnterviewde in deze rubriek!