Kijktip: The Putin Interviews

Amerikaanse regisseur Oliver Stone heeft president Poetin twaalf maanden gevolgd en hem meerdere keren kunnen interviewen. Uit die periode is de vierdelige documentaire The Putin Interviews gekomen. Een interessant inkijkje in het leven van Poetin en Russische politiek.

Deze vierdelige serie wordt in twee delen uitgezonden. Deel 1 is zaterdag 2 september te zien om 23.00 op National Geographic. National Geographic kijk je op kanaal 21.

Voorzichtige benadering

Verwacht geen openhartige Poetin die alle ins-en-outs uit zijn privéleven loslaat. Poetin laat zich hier niet over uit en blijft politiek correct. Dit ligt ook aan de interviewstijl van Stone. Hij spreekt nauwelijks direct met Poetin maar voornamelijk via de tolk. Hierdoor ontstaat er geen band tussen de twee die openhartigheid toelaat. Ondanks dat hij kritische vragen stelt en Poetin uit de tent probeert te lokken levert de serie weinig spannende momenten. 

Ondanks dat Oliver Stone is een ijzersterke regisseur en filmmaker is, hij heeft immers drie Oscars,  lijkt hij geen grip op de Russische president te krijgen. Geinig bedoelde momenten krijgen het ijs niet gebroken en Poetin blijft stoïcijns en correct. Ook een aantal zeer kritische vragen over het Russische anti-homobeleid lokken Poetin niet uit de tent.

Amerika vs. Rusland

Tijdens de opnames was de strijd voor het presidentschap in Amerika nog in volle gang. In de interviews komt niet naar voren dat Poetin verwacht dat Trump de verkiezingen gaat winnen. Met het oog op de huidige politieke situatie is dit erg interessant om te zien. Wist Poetin wat er gaande was?

Maandag meepraten?

Hoewel The Putin Interviews misschien geen hele spannende momenten oplevert is het zeker een programma dat je gezien wilt hebben. 

Maandag ook meepraten bij het koffieautomaat? Je kijkt deel 1 van The Putin Interviews op zaterdag 2 september om 23.00 op National Geographic. National Geographic zit in alle Canal Digitaal pakketten en zie je terug op kanaal 21.