Kwartfinale Champions League kijken

Kwartfinale Champions League kijken? Noteer 3, 4, 10 en 11 april in de agenda. Dan zijn Juventus – Real Madrid, Sevilla – Bayern München, Liverpool – Manchester City en FC Barcelona – AS Roma. Ze zijn allemaal te zien bij Canal Digitaal en in deze voorbeschouwing lees je hoe je de wedstrijden kijkt.

Kwartfinale Champions League kijken

Alle kwartfinales in de Champions League worden live uitgezonden en zijn te zien bij Canal Digitaal. Elke avond worden er tegelijkertijd twee kwartfinales gespeeld en de wedstrijden beginnen altijd om 20.45 uur. Een van de wedstrijden is te zien op Veronica. Via het Ziggo Sport Totaal-pakket zijn altijd alle Champions League-wedstrijden live te zien.

Wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League kijken

In de kwartfinale van de Champions League spelen twee ploegen tegen elkaar over twee wedstrijden. Het team dat over twee wedstrijden de meeste doelpunten scoort, gaat door naar de volgende ronde. Eindigt het duel over twee wedstrijden gelijk? Dan tellen doelpunten die in een uitwedstrijd zijn gemaakt dubbel. Maakten beide teams hetzelfde aantal doelpunten in een uitwedstrijd? Dan volgt er een verlenging van twee keer vijftien minuten en, als er daarin niet wordt gescoord, strafschoppen.

Er staan acht teams in de kwartfinale van de Champions League en vier gaan door naar de halve finale. Juventus en Real Madrid en Sevilla en Bayern München spelen op 3 en 11 april tegen elkaar. Liverpool – Manchester City en FC Barcelona – AS Roma spelen op 4 en 10 april tegen elkaar.

3 april en 11 april: Juventus – Real Madrid

Dit is toch wel dé absolute kraker van de kwartfinales. Het is namelijk de herhaling van de finale van vorig jaar. Real Madrid en Juventus zijn twee van de beste, succesvolste en grootste clubs ter wereld. Nu staan ze dus opnieuw tegenover elkaar, nadat Real Madrid vorig jaar in de finale met 4-1 veel te sterk was.

Mede daarom lijkt Real Madrid opnieuw de grote favoriet te zijn. Toch is Juventus altijd een geduchte tegenstander. Kan doelman Gianluigi Buffon, een oude rot van veertig, nog een keer laten zien waarom hij tot de beste keepers ooit behoort? Of kan ook hij geen antwoord bieden op het aanvallende geweld van Real Madrid, met wereldtoppers als Cristiano Ronaldo en Karim Benzema in de gelederen?

Event Juventus – Real Madrid

3 april | Veronica | 20:45 uur

Event Real Madrid – Juventus

11 april | Veronica | 20:45 uur

3 april en 11 april: Sevilla – Bayern München

Het Spaanse Sevilla is de grote verrassing in de kwartfinale van de Champions League. In de achtste finale verraste het vriend en vijand door het grote Manchester United van Jose Mourinho uit te schakelen. In de kwartfinale stuiten de Spanjaarden opnieuw op een grootheid: Bayern München.

De Duitsers zijn de favoriet in deze wedstrijd: de ploeg van Jupp Heynckes is een echte eenheid en beschikt daarnaast over een heerlijke hoeveelheid aan individuele kwaliteit. Denk maar aan ‘onze’ Arjen Robben en toppers als Franck Ribbery, Thomas Müller en topkeeper Manuel Neuer.

Toevoegen zodra het bekend is: Datum | Zender | Tijdstip

Sevilla – Bayern München

3 april | Ziggo Sport Select HD | 20:45 uur

Bayern München – Sevilla

11 april | Ziggo Sport Select | 20:45 uur

4 april en 10 april: Liverpool – Manchester City

Een echte Engelse kraker! Je zou het bijna een derby kunnen noemen, want zo ver liggen Liverpool en Manchester niet bij elkaar vandaan. In de eerste wedstrijd komt Manchester City naar Anfield om te spelen tegen Liverpool. Je zou zeggen dat het grote, rijke City van ‘Pep’ Guardiola de favoriet is.

In het verleden bewees Liverpool echter een ware cupfighter te zijn. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet die legendarische Champions League-finale tegen AC Milan in 2005? Liverpool stond met rust 3-0 achter, maar wist tóch nog de beker in een zinderende finale na strafschoppen te winnen. Het is tegen ‘City’ de underdog, maar dat betekent niet dat het bij voorbaat kansloos is.

Liverpool – Manchester City

4 april | Ziggo Sport Select HD | 20:45 uur

Manchester City – Liverpool

10 april | Ziggo Sport Select HD | 20:45 uur

4 april en 10 april: FC Barcelona – AS Roma

Juventus – Real Madrid is niet het enige Spaans-Italiaanse onderonsje, want FC Barcelona en AS Roma staan ook tegenover elkaar. Barcelona schakelde in de achtste finale het steenrijke Chelsea uit dankzij een fenomenaal optreden van – wie anders – Leo Messi. De Catalanen lijken keihard af te stevenen op een plek in de halve finale, maar AS Roma is een taaie tegenstander.

Dat bewezen de Romeinen wel tegen het kapitaalkrachtige Sjachtar Donetsk uit Oekraïne. Uit verloor de ploeg met 2-1, maar het scoorde toen wel een belangrijk uitdoelpunt. Thuis in Rome volstond een 1-0 overwinning om door te gaan. Onder andere Oranje-international Kevin Strootman doet bij AS Roma als het goed is mee tegen FC Barcelona. Kunnen ze de schade opnieuw in de eerste wedstrijd beperkt houden, om daar in een thuiswedstrijd vervolgens van te profiteren?

FC Barcelona – AS Roma

4 april | Veronica | 20:00 uur

AS Roma – FC Barcelona

10 april | Veronica | 20:45 uur