De leukste kerstfilms op tv

Het is de mooiste tijd van het jaar en daarom zijn er natuurlijk ook weer een heleboel kerstfilms op tv. Wij zochten vijf kerstfilms uit die je niet mag missen en die bij Canal Digitaal te zien zijn via satelliet-tv en de TV App.

Download Canal Digitaal TV App Google PlayDownload Canal Digitaal TV App app store

Een van de leukste kerstfilms: The Holiday

Eén van de zoetste kerstfilms is ook dit jaar weer op tv: The Holiday. Alweer twaalf jaar oud en in die tijd uitgegroeid tot een echte kerstklassieker. In deze film dreigen de Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) en Britse Iris (Kate Winslet) op een vervelende wijze als vrijgezel de kerstdagen in te gaan. Om hun omgeving te ontvluchten ruilen ze tijdelijk van woning. En ja, dan ligt de liefde natúúrlijk opeens onverwacht om de hoek. Grappige, zoete kerstfilm waarmee je ontzettend in de kerststemming komt.

20 december | Net5 | 20.30

Die Hard: actiefilm is óók echte kerstklassieker

Zin in wat ruiger werk? Dan zit je op 23 december goed bij Veronica, want hier is dan Die Hard te zien. In deze rauwe actiefilm staat agent John McClane (Bruce Willis) centraal. Hij is met kerst alleen en moet aan het werk als de Duitse terrorist Hans Gruber (Alan Rickman) tijdens een kerstfeest gijzelaars houdt in Los Angeles. Daaronder zit ook zijn vrouw Holly (Bonnie Bedelia). Die Hard is ook dertig jaar na dato nog een echte topfilm, die op een mooie 121e plaats in de top 250 van IMDB staat, met een 8,2.

23 december | Veronica | 20.30

Onvermijdelijke kerstfilms op tv: Home Alone 1 en 2

Nee, een verrassing kun je het niet noemen: ook dit jaar zijn Home Alone 1 en 2 natuurlijk weer te zien op tv. Het verhaal is bekend: de kleine Kevin McCallister (Macaulay Culkin) wordt door zijn ouders vergeten en eindigt alleen. In Home Alone 1 blijft ‘ie alleen thuis achter, in Home Alone 2 eindigt hij in zijn eentje in New York met de creditcard van zijn vader. Beide keren moet ‘ie afrekenen met boeven Harry (Joe Pesci) en Marv (Daniel Stern). Ga jij dit jaar ook weer kijken?

24 december | SBS 6 | 20.30

25 december | SBS 6 | 20.30

Gremlins: griezelige kerstfilm ook dit jaar op tv

Nog een kerstklassieker die dit jaar op tv te zien is: Gremlins! In deze komische griezelfilm ontsnappen kleine monstertjes die vervolgens overal in de stad voor chaos zorgen en moorden. De opdracht is daarom: alle Gremlins vermoorden. Dat lijkt te gaan lukken als ze allemaal gefascineerd blijken door Sneeuwwitje.

24 december | Veronica | 22.20

Kerstfilms kijken via de Canal Digitaal TV App

Bij Canal Digitaal kun je ook tv-kijken via de Canal Digitaal TV App. Hiermee kun je live kijken naar alle programma’s die op tv zijn. Ook kun je on-demand films kijken uit de online videotheek van Canal Digitaal Films. De kerstfilms die we hierboven bespraken zijn ook allemaal te zien via de TV App. Ideaal om warm onder de dekens in bed het laatste stukje te kijken!

Download Canal Digitaal TV App Google PlayDownload Canal Digitaal TV App app store