‘M’, de nieuwe talkshow van Margriet van der Linden

Op 14 mei start ‘M’, het dagelijkse programma van Margriet van der Linden. Tijdens deze gloednieuwe talkshow komen actualiteiten en opmerkelijke zaken voorbij. Margriet bespreekt ze samen met interessante gasten die bij haar aan tafel aanschuiven. M wordt uitgezonden op het tijdstip van De Wereld Draait Door, waarvan het seizoen pas is afgelopen. Nu staat ons een half jaar lang Margriet van der Linden te wachten. Gaat Matthijs van Nieuwkerk met een gerust hart op vakantie? Wij blikken alvast vooruit op zes maanden M!

Wie is Margriet van der Linden?

We zagen Margriet eerder dit jaar als gastvrouw in Moltalk, waar zij samen met Chris Zegers alle ins en outs van Wie is de Mol besprak. Aan journalistieke ervaring ontbreekt het haar zeker niet: Margriet was vijf jaar hoofdredactrice van het magazine Opzij en in 2009 was ze gastvrouw van het interviewprogramma Zomergasten. Ook is zij radiopresentatrice bij BNR Nieuwsradio. Met Margriet van der Linden als kapitein op het nieuwe talkshowschip zou het dus helemaal goed moeten komen.

De nieuwe talkshow van Margriet van der Linden heet…

M. Kort, maar krachtig. De M van Margriet. De Wereld Draait Door was, vooral tijdens het eerste seizoen, nog wel eens een struikelnaam. Margriet en haar talkshow maken het in ieder geval lekker makkelijk door het gewoon bij de M te houden.

Wat voor talkshow mogen we verwachten?

Voor Margriet geen tijd voor komkommertijd. Vorig jaar werd tijdens de zomerstop van DWDD al duidelijk dat we in de zomermaanden wel degelijk nieuws te bespreken hebben. Denk aan de Brexit en de successen van de Oranje Leeuwinnen op het EK voetbal in eigen land. Het verouderde denkpatroon van zomers zonder nieuws gaat er bij Margriet niet in. M brengt haar eigen kleur en toon mee. Daarbij ligt de focus vooral op vrolijkheid. M maakt kleinere zaken groter en grotere zaken kleiner, zo vertelt Margriet van der Linden in het AD.

Wanneer gaat Margriet van der Linden met M live?

De laatste DWDD-uitzending van seizoen 2018 vond plaats op 30 april. Daarna werd op dat tijdstip Tijd voor Max uitgezonden. De grote vraag die de afgelopen weken terugkwam was: wanneer begint M? De eerste uitzending van M staat gepland op maandag 14 mei. Uiteraard te zien tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO 1. Vanaf dan kunnen we zes maanden lang genieten van een veelbelovende talkshow.