Aflevering 6: Tuffy
Terug naar de blog

Aflevering 6: Tuffy

1-6-2022 Gaslit

In deze aflevering gaan we dieper in op de personage Frank Wills, de beveiliger van het Watergate-gebouw ten tijde van de inbraak. Ondanks de onderscheidingen die hij heeft gekregen voor zijn heldhaftige werk, is hij toch ontslagen. De rekeningen stapelen zich op en Frank zit eigenlijk aan de grond. Hij is een held in de ogen van velen, want hij heeft de corrupte regering van Nixon aan het wankelen gebracht, maar zelf ervaart hij niets van de roem.

Ook starten in deze aflevering de getuigenverklaringen van Jeb, John Dean en Martha. Jeb is zenuwachtig en durft niet zonder toestemming van zijn advocaat te spreken. Zijn verhaal wordt daardoor erg ongeloofwaardig. Mo Dean weet precies hoe ze haar man moet voorbereiden en hoe hij ervoor kan zorgen dat hij het volk aan zijn kant heeft. Ze stelt voor dat hij zonder advocaat getuigt, want hij wil toch alleen maar de waarheid vertellen? Dan hoeft er ook niemand voor hem te spreken. Het blijkt een daverend succes. John weet iedereen, inclusief alle mensen die thuis de ondervraging live volgen, te overtuigen van zijn onschuld. Hij was erin geluisd, wist niet wat er speelde totdat er eigenlijk al te veel speelde. Wat hij niet weet, is dat Mo Dean de nacht voor de getuigenverklaring hun baby verliest. Ze wil hem niet uit zijn concentratie halen en vertelt hem niets. Gedurende het proces ervaart ze zowel lichamelijke als fysieke pijn, maar ze laat niets merken en ze staat als een blok achter haar man.

Zo sterk als Mo achter haar man John staat, zo wankel is het huwelijk tussen Martha en John Mitchell. Mitchell stuurt zijn vrouw met hun dochter voor een weekend terug naar haar roots. Hij hoopt dat het weerzien met oude vriendinnen haar daar langer laat blijven en ze daardoor haar getuigenverklaring tegen Nixon intrekt. En in het begin van het weekendje weg lijkt het haar ook te bevallen. Marty, hun dochter, heeft het erg naar haar zin en overtuigt haar om langer te blijven. Laat in de nacht belt Martha naar haar man om te zeggen dat ze de getuigenverklaring inderdaad wil uitstellen. John is blij en hangt op. De kijker ziet dat hij niet alleen in zijn bed ligt…

Echter na een paar dagen in Arkansas begint het tij te keren. Mensen praten slecht over Martha en ze ziet John Dean op tv zich in allerlei bochten wringen. De waarheid is nog steeds niet boven tafel. Martha bedenkt zich en neemt samen met haar dochter de eerste vlucht terug naar huis. Dit tot grote frustratie van haar man. Als hij Martha niet kan tegenhouden, dan moet hij het proces op een andere manier tegenwerken. Hij gaat golfen met senator Ed Gurney en vraagt hem of de zitting zonder pers zou kunnen. Ed schrikt en zegt tegen John: “Maar dan krijgen de senatoren de vrije hand. En dat betekent dat ze geen spaan heel laten van Martha. Ze heeft echt veel commissieleden boos gemaakt. Dat moet je niet willen, dat is vreselijk voor Martha.”

De dag van de getuigenis van Martha breekt aan. De deuren van de zaal gaan open en Martha ziet dat er niemand in de zaal zit, behalve de commissieleden. John kijkt tevreden naar dit schouwspel. Martha draait zich nog één keer om naar haar man en kijkt hem angstig aan. Dit had ze niet verwacht, maar ze weet wat er nu gaat komen…

Gaslit © 2022 Universal Content Productions, LLC. All rights reserved. Artwork © Starz Entertainment, LLC. Starz and related marks are the property of Starz Entertainment, LLC.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot