Ajax – Feyenoord kijken bij Canal Digitaal
Terug naar de blog

Ajax – Feyenoord kijken bij Canal Digitaal

8-1-2021 Kijktips

Voor voetbalfans gaat 2021 goed van start met een aantal topwedstrijden in de maand januari! Voor velen zal De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord een hoogtepunt zijn om naar uit te kijken. Voor jou ook? Ga dan maar klaarzitten voor de spannende wedstrijd die op 17 januari om 16:45 uur begint op ESPN. Ajax mag dan koploper zijn, uit de tussenstand blijkt wel dat Feyenoord de Amsterdammers dicht op de hielen zit. Kijk de wedstrijd via de Canal Digitaal TV App. 

Ajax lijkt in het begin van het seizoen weinig weerstand te krijgen. Toch glippen er tijdens de laatste wedstrijden wat meer foutjes doorheen. Dit neemt niet weg dat Ajax nog steeds een sterke positie behoudt in de competitie. Feyenoord laat echter zien een waardige tegenstander te zijn. In het kalenderjaar 2020 heeft Feyenoord zelfs de meeste punten behaald. Hier winnen ze geen schaal mee, maar het laat wel zien dat Feyenoord op dreef is. Beide clubs staan er dan ook goed voor in de Eredivisie. Wil je live Ajax – Feyenoord kijken om te zien wie de strijd wint? Met de Canal Digitaal TV app mis je geen moment.

De spannende klassieker Ajax – Feyenoord kijken

Veel supporters zien de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord als de belangrijkste van het seizoen. Het is de strijd tussen Amsterdam en Rotterdam, oftewel die tussen 020 en 010. Alleen al het horen van de kengetallen brengt bij de supporters een enorm gevoel van rivaliteit teweeg. Als de grote rivalen elkaar ontmoeten op het veld, kan er werkelijk van alles gebeuren. Zo won Feyenoord in januari 2019 nog overtuigend met 6-2, terwijl Ajax in februari van datzelfde jaar alweer met een 3-0 overwinning het veld af mocht lopen. In slechts een maand tijd waren de rollen volledig omgedraaid. Ook bij de laatst gespeelde Klassieker waren de cijfers in het voordeel van de Amsterdammers. Op 27 oktober 2019 werd het 4-0 in de Johan Cruijff ArenA. Nu maar zien wat er op 17 januari 2021 gebeurt als we naar een nieuwe Ajax – Feyenoord kijken.

Ajax in de Eredivisie van 2020/21

Onder leiding van trainer Erik ten Hag ging Ajax dit seizoen sterk van start. Het leek even alsof het ze allemaal wel erg makkelijk afging, aangezien de Amsterdamse club meerdere wedstrijden onverslaanbaar was. Er werd zelfs een overwinning van 13-0 tegen VVV behaald! Helaas heeft de club wat pech te verduren gekregen. Door blessures vielen er belangrijke spelers uit, zoals Neres, Mazraoui, Kudus, Traoré en Brobbey. Het einde van 2020 verliep dus niet al te soepel voor Ajax. Komt de Amsterdamse club in het begin van 2021 weer sterk terug? Dat zie je tijdens de wedstrijden tegen onder andere PSV, AZ en FC Twente. Natuurlijk kun je op ESPN ook naar Ajax – Feyenoord kijken! Via Canal Digitaal volg je al deze spannende wedstrijden van minuut tot minuut, zodat je geen enkel doelpunt hoeft te missen.

Hoe staat Feyenoord ervoor in 2021?

Het gaat Feyenoord goed af in het Advocaat-tijdperk. Sinds de aanstelling van Dick Advocaat in oktober 2019 is Feyenoord met 58 punten uit 24 wedstrijden de best presterende club geweest in de Eredivisie. Hoewel hij heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen als trainer van Feyenoord, heeft dit nog geen invloed op de wedstrijd tegen Ajax op 17 januari. Kunnen de Rotterdammers laten zien hoe sterk ze ervoor staan door de overwinning te pakken? De kersverse aanstelling van Lucas Pratto kan daaraan bijdragen. Toch moet ook niet vergeten worden dat Feyenoord wat steken heeft laten vallen. Na 26 duels ongeslagen te zijn, verloor de club in december tegen Vitesse. Was dit een eenmalige misser of gaat het vanaf nu bergafwaarts voor de Rotterdamse club?

Gratis Ajax – Feyenoord kijken bij Canal Digitaal

De titelstrijd is nog lang niet gestreden. Je mag je dus verheugen op een spannend tweede deel van de competitie. Wil je geen enkele wedstrijd missen? Dat hoeft gelukkig ook niet! Met Canal Digitaal volg je de Eredivisie op de voet. Je kunt live de Klassieker Ajax – Feyenoord kijken, maar er zijn bij ons natuurlijk veel meer andere interessante duels te zien. Met behulp van de Canal Digitaal TV app heb je toegang tot alle wedstrijden op ESPN, ESPN2 en ESPN3. Je kunt dit zelfs de eerste week gratis uitproberen. Zo weet je zeker dat je op 17 januari om 16:45 uur klaar kunt gaan zitten voor De Klassieker op ESPN. Veel kijkplezier!

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot