Live AZ - Ajax kijken: beleef elk moment
Terug naar de blog

Live AZ - Ajax kijken: beleef elk moment

25/01/2021 Op de hoogte

De maand vol met topduels wordt afgesloten met een ongetwijfeld spannende strijd. Zondag 31 januari vanaf 16.45 uur is het namelijk tijd voor de kraker tussen AZ en Ajax. Hoewel Ajax de leiding neemt in de tussenstanden, komt AZ regelmatig sterk uit de hoek. Pascal Jansen en co kunnen het de Amsterdammers zelfs erg moeilijk maken. Topwedstrijd AZ- Ajax kijken kan via de Canal Digitaal TV App.

Dit zeggen de statistieken

Ajax staat er aan het begin van 2021 erg goed voor. De club startte het nieuwe jaar met een eerste plaats op het scorebord, maar vlak AZ zeker niet uit. Vorig seizoen won de ploeg nog beide competitieduels. In eigen huis werd het 1-0; in de ArenA wist AZ zijn tegenstander zelfs met 2-0 te verslaan. Toch zijn de statistieken in het voordeel van Ajax. Van de 95 gespeelde wedstrijden won Ajax er 59, tegenover 16 overwinningen voor AZ. Het is spannend om te zien wie dit keer de winst pakt. Gelukkig kan je elk moment in de wedstrijd rechtstreeks meebeleven. Live Ajax - AZ kijken doe je via Canal Digitaal!

Ajax in de Eredivisie van 2020/21

Ajax bewijst in 2020/21 opnieuw dat het bij de absolute top van het Nederlandse voetbal hoort. Vooral de start van het seizoen was sterk. De Amsterdammers behaalden de koppositie door bijna elke wedstrijd met winst af te sluiten. Zo wonnen ze met 5-0 van Heracles en FC Emmen en wisten ze wel 13 doelpunten te scoren in de wedstrijd tegen VVV Venlo. Een overwinning is echter nooit een zekerheid. Dat bleek wel aan het einde van 2020, toen de club toch wat van zijn glans kwijt begon te raken. Ook na de winterstop ontbreekt de echte overtuiging. Met een 2-2 gelijkspel tegen PSV en een krappe 1-0 overwinning op Feyenoord blijft het spannend in de competitie. Erik ten Hag is nog steeds positief over de prestaties van zijn ploeg, maar blijft dat zo? De wedstrijd tegen AZ kan hier zomaar een belangrijke factor in zijn. Ga er dus maar voor zitten en verheug je op 90 minuten live AZ - Ajax kijken.

Een veerkrachtig AZ kan het Ajax moeilijk maken

Pascal Jansen kijkt hoopvol naar de toekomst en ziet een plaats in de hoogste regionen van de competitie er best inzitten. Voor nu heeft AZ zich in ieder geval vast stevig in de top vijf genesteld. Dat er verder nog van alles mogelijk is, heeft AZ wel bewezen. Aan het begin van het competitieseizoen gingen er veel punten verloren door steeds weer dat gelijkspel op het scorebord. Inmiddels zit weer regelmatig een overtuigende overwinning in. De club mag dus tevreden zijn, zeker omdat AZ zich snel wist te herpakken na dat onverwachte vertrek van Arne Slot. Maar die tijd ligt achter ons. In 2021 ligt daar vooral de taak om de aansluiting met de top van het klassement te behouden. Wat dat betreft leverde januari al snel een groot succes op. Want de 3-1 zege op PSV was én is een resultaat om trots op te zijn. Met deze uitslag laat AZ weer eens zien het de andere topclubs flink moeilijk kan maken. De grote vraag is of dit op 31 januari tijdens het duel tegen Ajax opnieuw gaat gebeuren.

Live AZ - Ajax kijken met Canal Digitaal

De kraker AZ - Ajax is op zondag 31 januari om 16:45 uur te volgen op ESPN2. Als je je aanmeldt bij Canal Digitaal, kun je het duel rechtstreeks meekijken. Zo weet je zeker dat je geen enkel doelpunt mist. Via de Canal Digitaal TV app kan je niet alleen AZ - Ajax kijken. Je hebt toegang tot de sportzenders ESPN, ESPN2 en ESPN3, en daarmee gaat er een hele voetbalwereld voor je open. De komende weken mag je onder andere verheugen op Feyenoord - AZ, Ajax - Willem II en Feyenoord - PSV. Maar ook na januari zijn er heel wat mooie duels live te volgen via Canal Digitaal. Klinkt interessant? Je kan de Canal Digitaal TV App de eerste maand gratis gebruiken.