Drama, mysterie en actie op BBC First in juli
Terug naar de blog

Drama, mysterie en actie op BBC First in juli

7-7-2020 Kijktips

BBC First helpt je graag ontspannen met spannende misdaadseries! Daarom beginnen we 2021 goed met een hele reeks nieuwe en bekende series ‘voor ontspannende spanning’. 

Bodyguard

Vanaf zondag 3 januari om 21.00 uur op BBC First

Seizoen 1 (6 afleveringen)

Bodyguard is een spannende politieke thriller, bedacht en geschreven door Jed Mercurio (Line of Duty). Oorlogsveteraan David Budd (Richard Madden) gaat aan de slag bij de Londense politie, bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Als lijfwacht krijgt hij de taak de minister van Binnenlandse Zaken te beschermen. Deze Julia Montague (Keeley Hawes) is een controversiële en ambitieuze politica die door een van haar assistenten wordt omschreven als ‘de sociopaat’ en die van plan is om de bevoegdheden van de veiligheidstroepen te verruimen. Wanneer David steeds meer moeite krijgt met Montagues persoonlijkheid en haar beleid, en daarnaast ook nog worstelt met de fysieke en psychologische littekens van zijn uitzending naar Afghanistan, komt hij voor een dilemma te staan – kun je iemand met wie je het fundamenteel oneens bent wel ten volle beschermen?

Home

Vanaf vrijdag 1 januari om 22.00 uur op BBC First

Seizoen 2 (6 afleveringen)

De sympathieke komische serie van Rufus Jones over een Syrische vluchteling en een Brits gezin is terug voor een tweede seizoen.

Er is een half jaar verstreken sinds de Syrische vluchteling Sami in Engeland aankwam, verstopt in de kofferbak van Peters auto (en zonder dat eerst aan Peter te melden). Sami wacht nog steeds op bericht of hij in Engeland mag blijven. Het wachten valt hem zwaar, het leven in Engeland valt tegen en Sami’s nieuwe huisgenoot, een Nigeriaanse tandarts, werkt op zijn zenuwen. Sami trekt uiteindelijk weer in bij Peter, Katy en John, die ieder met hun eigen problemen worstelen. Kan Sami het gezin bijeenhouden of zal hij iedereen juist verder uit elkaar drijven?

The Sister

Vanaf woensdag 20 januari om 22.00 uur op BBC First

Seizoen 1 (4 afleveringen)

The Sister is een bewerking van de roman Burial van Neil Cross uit 2009. De vierdelige serie gaat over het verhaal van Nathan (gespeeld door Russell Tovey), die een duister geheim uit zijn verleden met zich mee draagt. Nathans leven wordt volledig op zijn kop gezet wanneer een bekende uit zijn verleden onverwacht bij hem op de stoep staat. Het bezoek van deze Bob (Bertie Carvel) is de aanleiding voor een reeks gruwelijke gebeurtenissen die de kern vormen van deze psychologische thriller. Zal Nathan ooit aan zijn verleden kunnen ontsnappen? The Sister is een boeiend verhaal van angst, liefde en hoop op verlossing.

Miss Scarlet and the Duke

Vanaf donderdag 21 januari om 21.00 uur op BBC First

Seizoen 1 (6 afleveringen)

Wanneer haar vader overlijdt, staat Eliza Scarlet voor een moeilijke keuze. Als ongetrouwde vrouw zonder echtgenoot om voor haar te zorgen staat haar een leven van armoede te wachten – tenzij ze besluit om het detectivebureau van haar overleden vader over te nemen, wat ondenkbaar zou zijn voor een keurige victoriaanse dame. Gelukkig vindt ze een onverwachte partner in de onconventionele politie-inspecteur William Wellington van Scotland Yard, bijgenaamd ‘The Duke’. Samen gaat het duo aan de slag om misdrijven en mysteries in het victoriaanse Londen op te lossen

Pure

Vanaf vrijdag 22 januari om 22.00 uur op BBC First

Seizoen 1 (6 afleveringen)

De 24-jarige Marnie is grappig, slim en ‘normaal’. Nou ja, ‘normaal’ op het niet-aflatende lawaai in haar hoofd na dan. Al 3723 dagen lang heeft Marnie last van een stortvloed aan pornografische gedachten. Marnie weet het zelf niet, maar ze lijdt aan een vrij onbekende dwangstoornis die ‘Pure-OCD’ wordt genoemd. Nadat Marnie haar ouders tijdens hun 25-jarig huwelijksfeest in gedachten in een orgie bezig ziet, besluit ze haar koffer te pakken en van Schotland naar Londen te verhuizen in een wanhopige poging erachter te komen wat haar mankeert. Deze grappige en aangrijpende serie van Kirstie Swain gaat over ontdekken wie je bent, vriendschappen sluiten en leren liefhebben, en is gebaseerd op de biografie van Rose Cartwright.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot