Bellicher: je onschuld en identiteit in één klap kwijt
Terug naar de blog

De serie Bellicher: je onschuld en identiteit in één klap kwijt

15-10-2020 Kijktips

Het zit spindoctor Michael Bellicher niet mee: eerst wordt hij onterecht beschuldigd van moord, vervolgens gaat iemand ervandoor met zijn persoonlijke data. Weet hij zich los te wurmen uit een smerig web van corruptie en bedrog? Kijk deze spannende serie nu bij Canal Digitaal.

Vuile spelletjes

Michael Bellicher werkt in Amsterdam als spindoctor bij een van de grootste adviesbureaus ter wereld. ‘Feiten zo gunstig mogelijk presenteren’ is zijn truc. Als hij getuige is van een moord en zélf wordt aangewezen als dader, raakt hij verwikkeld in een ingewikkeld kat-en-muisspel. Zou dit goedkomen? Seizoen twee brengt nóg meer problemen voor Bellicher, want wat doe je als iemand ervandoor gaat met je identiteit? Bellicher heeft geen auto, maar wordt wel opgepakt voor een hit-and-run. Ook heeft hij ineens een enorme hypotheekschuld, terwijl hij helemaal geen koophuis heeft. Alles wat Bellicher zegt lijkt zich tegen hem te keren.

Boek-serie-film-serie

Peter de Baan en David Lammers regisseerden deze thriller van Michael Leendertse en Willem Bosch, gebaseerd op de prijswinnende boeken van Charles den Tex. Het tweede seizoen kwam eerst uit als bioscoopfilm, daarna als serie. Hoofdrolspeler Daan Schuurmans (Michael Bellicher) won awards voor zijn rol als de overspelige prins Bernhard in de miniserie Bernhard, schavuit van Oranje en als zoon van Annie in de dramaserie Annie M.G. Huub Stapel (gangster Steiner) werd bekend door rollen in De lift en Flodder. Anna Drijver (zus Kirsten) kennen we van Bride Flight en als Kluuns verleidster in Komt een Vrouw bij de Dokter. In Bellicher speelt ze – net als in de populaire serie Undercover – samen met haar vriend Benja Bruijning (programmeur Vince).

Theo Maassen als kwaaie genius

'Bellicher staat dicht op de actualiteit’, kopt NRC. ‘Pas aan het eind van de eerste aflevering duikt Schuurmans’ sinister ogende tegenspeler Theo Maassen op, in de uitdossing van een steile CDA-politicus, die zich blijkens de voorpubliciteit zal ontpoppen tot de kwaaie genius van het verhaal. Dat is op zichzelf al een bezienswaardigheid.’

Waar kijk ik Bellicher?

Nieuwsgierig geworden? Bellicher kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kan je ook via de app naar deze series kijken. Naast Bellicher bieden we nog veel meer series aan in onze Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot