Bevergem: aanmodderen in een dorp met prettig gestoorden
Terug naar de blog

Bevergem: aanmodderen in een onooglijk dorp met prettig gestoorden

11-1-2021 Kijktips

Scherp, humoristisch en een tikje eigenaardig. Na één aflevering Bevergem, snap je heel goed waarom deze serie is uitgeroepen tot ‘Beste Belgische programma van het jaar’. Een reeks die wordt gekenmerkt door bijzondere figuren en hun eigenaardige levens. Kijk deze comedyserie nu bij Canal Digitaal.

Geroddel en gekonkel

Freddy De Vadder komt te wonen in een loft boven de kringloopwinkel in het West-Vlaamse dorpje Bevergem. De excentrieke stand-upcomedian en zijn tijdelijke thuis hebben een grote aantrekkingskracht op de eigenaardige Bevergemnaars. Het duurt dan ook niet lang of Freddy hoort er helemaal bij. Mensen storten hun hart uit en betrekken hem bij hun geheime agenda’s en verboden verhalen. Maak onder andere kennis met een sjoemelende voorzitter, een semi-criminele bende, bazige kringloopbedrijfsleider en onwennige lottowinnaars. In de serie neemt Freddy de rol van alwetende verteller op zich en deelt hij zijn wijze inzichten met de kijker. Beetje bij beetje worden de verhaallijnen uitgewerkt, waarbij schone schijn al snel plaatsmaakt voor de lelijke waarheid. En ook Freddy blijft niet gespaard van een stevig potje gezichtsverlies.

Prijzencircus voor Bevergem

De Canvas-serie ‘Bevergem’ won de prijs voor ‘Beste Humor’, ‘Beste scenario fictie’ en ‘Beste actrice’ tijdens de Vlaamse Televisie Sterren van 2016. Daarnaast ontving de tragikomische serie de ‘HA! van Humo’-prijs, waarmee het zich het beste Belgische programma van 2015 mocht noemen. IMDb rate deze serie zelfs met een heuse 8.2. Meer dan genoeg redenen om de serie te bekijken!

Met speciale toegift

Naast de 8 reguliere afleveringen is aflevering 9 een speciaal cadeautje in de vorm van een parodie op een traditionele ‘making of’. Aanrader voor alle fans.

Waar kijk je Bevergem?

Nieuwsgierig geworden? De Canvas-reeks Bevergem kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je Canal Digitaal satellietontvanger (indien verbonden met internet). Naast Bevergem bieden we nog meer series aan, deze vind je onder Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.