De Canal Digitaal TV App: alle mogelijkheden op een rij
Terug naar de blog

De Canal Digitaal TV App: alle mogelijkheden op een rij

22-1-2020 Op de hoogte

Met de Canal Digitaal TV App kijk je al je programma’s live op je telefoon, tablet of laptop. Naar je tv-scherm streamen met Chromecast of AirPlay kan natuurlijk ook. De app biedt vele unieke mogelijkheden ten opzichte van andere tv-apps en heeft verschillende opties om tv te kijken.

Zo kun je met TV Gemist al je programma’s terugkijken, kijk je live tv via de TV Gids en vind je via de mediatheek de beste films en documentaires. In dit blogartikel vertellen we alles wat je moet weten.

Zenderaanbod

Hoeveel zenders jij kunt bekijken is afhankelijk van het pakket dat je hebt. Het aanbod van de Canal Digitaal TV App is als het ware NPO Start, Kijk, NLZIET en RTL XL in één. Want bij ons heb je alle programma’s van deze zenders, met daarbij vele buitenlandse zenders. Erotische zenders zijn niet beschikbaar via de app. Deze zijn wel te bekijken via Live TV van Canal Digitaal.

Zender van de maand

Elke maand wordt er als cadeau een extra zender opengezet: de zender van de maand. Deze zender is makkelijk terug te vinden op het startscherm van de app. Als jij niet weet wat je moet kijken, is dat geen probleem: onze redactie geeft je via de app elke dag tips.

Profielen in de app

De app is door meerdere personen te gebruiken (op 5 schermen, met 2 streams tegelijk), die ieder een eigen profiel kunnen aanmaken (maximaal 5). Wordt de app gebruikt door kinderen? Maak dan een kinderprofiel aan. Met een kinderprofiel worden er programma’s getoond op de homepage van de app die geschikt zijn voor kinderen tot 12 jaar.

Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen programma’s voor de jongste kijkers en programma’s voor iets oudere kinderen. Let op: het instellen en gebruiken van een kinderprofiel blokkeert geen voor kinderen ongepaste inhoud in de app. Wil je dat je kind niet geconfronteerd wordt met gewelddadige of erotische programma’s gebruik dan de functie ‘Ouderlijk toezicht’. Stel de app in op de leeftijd van je kind(eren).

Hoe maak ik een profiel aan?
Druk op de ronde button rechtsonder op de homepagina. Druk op ‘Aanpassen’ en vervolgens op ‘Nieuwe gebruiker’. Geef je profiel een naam en druk op ‘Opslaan’. Op basis van jouw kijkgedrag en voorkeuren krijg jij specifieke content getoond op de homepage van de app. Deze kan per profiel verschillen.

Ouderlijk toezicht nodig?
Met ouderlijk toezicht voorkom je dat kinderen door het switchen van profielen alsnog alle programma's kunnen zien. Je stelt dit zo in: druk op de ronde button rechtsonder en druk daarna op ‘Ouderlijk toezicht’. Vink ‘Ouderlijk toezicht’ aan en druk op ‘Stel ouderlijk toezichtscontrole in’. Toets nu de pincode (1234) in en stel de gewenste leeftijd in. Vanaf nu worden binnen de app alleen programma’s getoond die geschikt zijn voor de door jou geselecteerde leeftijd.

Opnemen in de cloud

Met deze gratis dienst kun je bij de meeste zenders al je favoriete programma’s opnemen én bewaren. Het werkt als volgt: Als je naar de detailpagina van een programma gaat (door op het programma te drukken) zie je een knop ‘Opnemen’. Zie je deze knop niet? Ga dan terug naar de homepagina en druk rechtsonder op je avatar. Druk onder instellingen op ‘type opnames selecteren’ en zet daar een vinkje bij ‘Opnames (internet)’.

Alle opnames blijven 365 dagen beschikbaar om terug te kijken*. Bekijk ons zenderoverzicht om te zien bij welke zenders het mogelijk is om op te nemen in de cloud. * Let op: de opnames van FOX zijn 180 dagen beschikbaar.

TV Gemist en Begin Gemist

Heb je je favoriete programma gemist? Geen probleem. In onze app kun je onder de knop ‘TV Gemist’ op de meeste zenders alle programma’s tot 7 dagen terugkijken. Ook kun je, als je gekozen programma nog bezig is, gebruikmaken van Pauzeren en Begin Gemist.

Het voordeel hiervan is je je programma kunt pauzeren of vanaf het begin af kunt spelen. Een overzicht van welke functie op welke zenders beschikbaar zijn kan je vinden in ons zenderoverzicht.

Smart TV App koppelen

Onze mobiele app beschikt over een QR-code-scanner. Met deze scanner activeer je eenvoudig de Smart TV App op je smart tv (indien beschikbaar op jouw tv). Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de Canal Digitaal TV App op te zoeken tussen de beschikbare apps op je tv en deze te activeren. Vervolgens pak je je telefoon erbij, druk je op de button rechtsonder en scroll je vervolgens naar ‘Tv koppelen met QR-code’.

Scan de code op je tv en begin met kijken. Meer informatie over de smart-tv app. Op de hoogte blijven? Onze laatste nieuwtjes delen we met je via onze Facebookpagina en via onze maandelijkse nieuwsbrief.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot