EK-kwalificatie voetbal kijken
Terug naar de blog

EK-kwalificatie voetbal kijken

21-3-2019 Kijktips
Op 21 maart is het zover: het Nederlands elftal trapt de kwalificatie van het EK 2020 af tegen Wit-Rusland. In De Kuip gaat de ploeg van Ronald Koeman op jacht naar de eerste drie punten in de EK-campagne. Op 24 maart volgt direct de thuiswedstrijd tegen Duitsland in de volgende speelronde. Deze wedstrijden zijn live te zien bij Canal Digitaal. Na het dramatische mislopen van zowel het EK 2016 als het WK 2018 lijkt het Nederlands elftal aan een nieuwe opmars te zijn begonnen. Met jonge nieuwkomers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries is het team flink verjongd en wist het zelfs voetbalreuzen Frankrijk en Duitsland te verslaan. De vraag is of aan deze frisse wind ook in 2019 een vervolg gegeven kan worden. Te beginnen met de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland. Oranje haalde ten koste van Duitsland en Frankrijk de finales van de Nations League. Hierdoor is het speelschema in 2019 wat omgegooid. Het Nederlands elftal speelt tijdens alle speeldagen voor interlands tussen maart en november een officiële wedstrijd. Alles om naar het EK van 2020 te gaan!

Voorbeschouwing Nederland - Wit-Rusland

Op papier lijkt Wit-Rusland een perfecte tegenstander in aanloop naar de wedstrijd tegen Duitsland. Nederland won vijf van de laatste zes ontmoetingen en is ook dit keer favoriet. De laatste twee thuiswedstrijden geven Oranje vertrouwen, toen het zowel Frankrijk (2-0) als Duitsland (3-0) glansrijk versloeg. Het grootste gevaar voor dit duel lijkt dan ook onderschatting van de tegenstander.

Voorbeschouwing Nederland - Duitsland

Met Duitsland als grootste concurrent voor de nummer 1-positie in Groep C kan Oranje direct een grote stap zetten in de eerste twee speelrondes. Duitsland zal revanche willen nemen voor het Nations League-fiasco. Tijdens beide wedstrijden met Die Mannschaft wist Oranje in de slotfase tweemaal toe te slaan: van 1-0 naar 3-0 (door goals van Depay en Wijnaldum in de 87e en 90e minuut) en van 2-0 naar 2-2 (Promes en Van Dijk in de 85e en 90e minuut). Deze 2-2 hielp Oranje uiteindelijk aan de groepswinst. Herinner je je ‘het briefje van Koeman’ nog? Die Mannschaft ging in de Duitse media flink door het stof na de wanprestatie in de Nations League. De Duitsers zullen een nieuwe afgang dus met man en macht proberen af te wenden. De kwaliteit hebben ze zeker, maar Nederland zal hierdoor naar verwachting wel meer ruimte krijgen om toe te slaan. Een goede uitgangspositie om in eigen huis mee te starten. Net als op 13 oktober is ook dit keer de Johan Cruijff Arena het strijdtoneel van deze burenruzie. Een volledig overzicht van alle EK-kwalificatiewedstrijden vind je hieronder.

EK-kwalificatie programma 2019: Nederlands Elftal

 • 21 maart - 20.45 - Nederland - Wit-Rusland
 • 24 maart - 20.45 - Nederland - Duitsland
 • 6 september - 20.45 - Duitsland - Nederland
 • 9 september - 20.45 - Estland - Nederland
 • 10 oktober - 20.45 - Nederland - Noord-Ierland
 • 13 oktober - 18.00 - Wit-Rusland - Nederland
 • 16 oktober - 20.45 - Noord-Ierland - Nederland
 • 19 oktober - 20.45 - Nederland - Estland
 • Oranje in de Nations League 2019

  Op donderdag 6 juni 2019 komt Nederland weer in actie voor de Nations League. In het Portugese Guimarães zal met Engeland afgerekend moeten worden om de finale te halen. De winnaar neemt het in Porto op tegen de winnaar van Portugal - Zwitserland, die een dag eerder gespeeld wordt. De finale is op zondag 9 juni, net als de wedstrijd om de derde plek.