Live de Europa League kijken: we mogen weer
Terug naar de blog

Live de Europa League kijken: we mogen weer

18/02/2021 Kijktips

Het voetbaljaar 2021 begint weer mooi, zeker op Europees gebied. Naast de altijd spannende Champions League kunnen we ook weer met volle teugen genieten van topvoetbal uit de Europa League. Chauvinistisch als we soms kunnen zijn heeft dit toernooi dit jaar natuurlijk onze volle aandacht. Want Ajax en PSV zijn nog volop aan het strijden voor een finaleplaats en hopelijk een nieuwe eindoverwinning op hun erelijst. Helaas mogen we nog niet live kijken in het stadion. Die tijd zal vast weer komen, maar in de tussentijd genieten we gewoon van live voetbal op tv. Hoe? Met een abonnement bij Canal Digitaal. Meld je aan voor tv via de satelliet of voor de TV App. Via Canal Digitaal kan je live de Europa League kijken op RTL7.

Wat verwachten we van de zestiende finale van de Europa League?

Uiteraard zijn we met name geïnteresseerd of Ajax en PSV doorgaan naar de volgende ronde. De wedstrijden tegen Lille en Olympiakos mag je dus zeker niet missen. Maar als echte voetballiefhebber weet je dat er nog meer wedstrijden zijn die je het liefst live of in een uitgebreide samenvatting ziet. Mogen we je tips geven? Laten we ons eens concentreren op die clubs die net als Ajax vanuit de Champions League kwamen. De Belgische kampioen Club Brugge ontmoet het altijd gevaarlijke Dinamo Kiev. Manchester United treedt aan tegen Real Sociedad. Dit is echt een wedstrijd om live te kijken. Ook de ontmoeting tussen Benfica en Arsenal mag je eigenlijk niet missen. Op ESPN kun je in elk geval de uitgebreide samenvattingen zien, naast professioneel commentaar vooraf en na de wedstrijd.

Speelschema van de zestiende finale

Wil je de Europa League kijken en de prestaties van PSV en Ajax live kunnen bewonderen? Hou dit schema dan bij de hand. We geven je hier uitsluitend het schema van de Nederlandse clubs.

Wedstrijd Datum Aftrap Live kijken
PSV - Olympiakos 25-2 21.00 uur RTL 7
Ajax - Lille 25-2 18.55 uur RTL 7

Vooruitblik live wedstrijd PSV-Olympiakos

PSV, maar ook Ajax, heeft een loodzware maand achter de rug. Dat heeft alles te maken met het speciale spelschema van de KNVB, ingevoerd vanwege de coronapandemie. Immers, toen de KNVB het programma van de Eredivisie samenstelde, hoopten wij allen nog op volle stadions na de winterstop. Dat was de reden waarom alle topwedstrijden uitgesteld werden tot januari. PSV bezet momenteel de tweede plaats en van de topwedstrijden verloren ze van zowel Feyenoord als AZ, terwijl ze Ajax op gelijke hoogte hielden. Gelukkig mogen de Eindhovenaren voor de wedstrijden tegen de Griekse koploper weer rekenen op vedette Mario Götze. Helaas lijkt sterspeler Mohammed Ihattaren nog niet fit genoeg. Nu de heenwedstrijd achter de rug is, kan Eindhoven zich opmaken op een spannende return in het Philips Stadion. Jij kan live kijken of de Griekse counter de Eindhovense verdediging kan overrompelen of dat de PSV-aanval de overhand zal krijgen.

Vooruitblik live wedstrijd Ajax-Lille

Ajax, de huidige koploper in de Eredivisie, heeft een aantal klappen te verwerken. Allereerst kampen ze natuurlijk met de schorsing van de zeer goed keepende André Onana. Daarnaast is door een blunder van Ajax zelf hun sterspeler Sebastien Haller niet gerechtigd om in de Europa League te spelen. En dat komt slecht uit, zeker nu ze tegen zijn landgenoten moeten aantreden. We mogen er echter op rekenen dat Ajax voldoende kwaliteit in huis heeft om een ronde verder te komen. Als Ajax thuis hun eigen spel kunnen spelen, is de kans groot dat we de Ajacieden in de achtste finale weer tegenkomen.

Hoe kan ik de Europa League kijken bij Canal Digitaal?

Je wilt de Europa League kijken in de best mogelijke kwaliteit en liefst elke topwedstrijd live volgen. Dat kan voor de Nederlandse clubs op RTL7 en voor de overige wedstrijden op een van de ESPN-zenders. Meld je aan bij Canal Digitaal en je krijgt je eerste maand gratis. Met satelliet-tv geniet je van sport in hoge kwaliteit zoals sport bedoeld is. Ben je onderweg en kan je een wedstrijd niet zien? Geen nood. Met onze TV App kijk je alle wedstrijden ook op je tablet of telefoon.