Grand Prix van Spanje: F1 Barcelona kijken
Terug naar de blog

Grand Prix van Spanje: F1 Barcelona kijken

9-5-2018 Op de hoogte

Aanstaande zondag staat in de Formule 1 de Grand Prix van Spanje op het programma. In deze race doet de F1 Barcelona aan om aldaar te racen op het Circuit de Catalunya. De Grand Prix van Spanje begint om 15.10 uur en is bij Canal Digitaal te zien op Ziggo Sport en RTL Duitsland. Wij kijken terug op de eerste vier races en blikken vooruit op de Spaanse Grand Prix. 13 mei | Ziggo Sport Select/RTL Duitsland | 15.10 uur [add_single_eventon id="1337" show_excerpt="no" ev_uxval="1"]

F1 Barcelona: herpakt Verstappen zich?

Het Formule 1-seizoen verloopt vooralsnog rampzalig voor Max Verstappen. Tot nu toe ging er elk raceweekend wel wat mis bij de Nederlander. In Australië spinde hij terwijl hij vastzat achter Kevin Magnussen en in Bahrein crashte hij in de kwalificatie. De Grand Prix van China had hij kunnen winnen, ware het niet dat Verstappen een fout maakte en tegen Vettel aanreed. In de race in Azerbaijan botste hij met teamgenoot Ricciardo. Door zijn slechte seizoenstart krijgt Verstappen veel kritiek. Zo zou hij te agressief rijden en vooral tijdens het verdedigen te ver gaan om auto’s achter zich te houden. Mede hierdoor werd de botsing met zijn teamgenoot veroorzaakt. Met andere woorden: de Nederlander kan een goed resultaat in de aankomende Grand Prix van Spanje heel goed gebruiken. De vooruitzichten voor Verstappen zijn gunstig. Het circuit in Barcelona ligt ‘m namelijk wel. Sterker nog: twee jaar geleden schreef Verstappen er geschiedenis door als jongste coureur ooit een Formule 1-race te winnen. De RB14, de Formule 1-bolide van de Nederlander, is bovendien goed geschikt voor dit circuit. Deze wagen komt vooral in snelle bochten goed tot zijn recht en het circuit in Barcelona heeft er daar genoeg van. Zo won Verstappen zijn eerste Grand Prix:

Stand van zaken na de eerste vier F1-races van 2018

Het Formule 1-seizoen is dus in volle gang. Sebastian Vettel won de eerste Grands Prix van het jaar, die in Australië en Bahrein. Vervolgens won Daniel Ricciardo de race in China en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton de Grand Prix van Azerbaijan. Dat laatste was enigszins verrassend, want lange tijd leek het er niet op dat Hamilton die race zou winnen. De Grand Prix van Azerbaijan was een spectaculaire race. Zo crashten teamgenoten Ricciardo en Max Verstappen tegen elkaar en belandde Romain Grosjean in de muur terwijl de race geneutraliseerd was. Het bekijken van de hoogtepunten van deze race is zeker de moeite waard:

Stand kampioenschap na vier races

Na zijn verrassende overwinning gaat Hamilton aan de leiding in het kampioenschap. De top vijf bij de coureurs is als volgt: 1. Lewis Hamilton: 70 punten 2. Sebastian Vettel: 66 punten 3. Kimi Räikkönen: 48 punten 4. Valtteri Bottas: 40 punten 5. Daniel Ricciardo: 38 punten

F1 Barcelona kijken

De Grand Prix van Spanje is te zien via Ziggo Sport en RTL Duitsland. Ziggo Sport Select, waarop de kwalificatie en race live te zien zijn, zit in het Royaal-pakket en is te vinden op kanaal 33. RTL Duitsland is vrij te ontvangen op kanaal 114. Op beide zenders kun je de kwalificatie en race kijken. Via het Ziggo Sport Totaal-pakket kun je ook live alle vrije trainingen kijken. Absoluut een aanrader voor de autosportfanaat! Het spoorboekje voor de Grand Prix van Spanje:

  • Eerste vrije training: vrijdag 11 mei van 11.00 tot 12.30 uur
  • Tweede vrije training: vrijdag 11 mei van 15.00 tot 16.30 uur
  • Derde vrije training: zaterdag 12 mei van 12.00 tot 13.00 uur
  • Kwalificatie: zaterdag 12 mei van 15.00 tot 16.00 uur
  • Race: zondag 13 mei van 15.10 tot 17.10 uur

Wie tip jij als winnaar voor de Grand Prix van Spanje?