Gangs of London: machtsstrijd tussen criminele bendes
Terug naar de blog

Gangs of London: machtsstrijd tussen criminele bendes

14-4-2021 Kijktips

Wacht je vol ongeduld op het 6de seizoen van Peaky Blinders? Zet dan zeker Hulu’s Gangs of London op je must-watch lijst. Deze brutale misdaadserie wordt namelijk omschreven als de moderne versie van Peaky Blinders. Het verhaal speelt zich af in Londen. Als de grootste misdadiger van de stad vermoord wordt, heerst er chaos tussen de plaatselijke bendes. De eerste aflevering kon rekenen op meer dan 2,23 miljoen kijkers. Een aanrader als je van spannende crime-series houdt. Kijken kan via Canal Digitaal.

De moord op Finn Wallace

Wanneer de Londense king of crime vermoord wordt, ruiken andere bendes een kans om de plaats van de grote baas in te nemen. Dit is dé start van een bikkelharde machtsstrijd. Ondertussen probeert de zoon van Finn Wallace, Sean, het imperium van zijn vader in stand te houden en zoekt hij uit wie verantwoordelijk is voor de moord.

Van bloederige knokpartijen tot afrekeningen in het crimineel milieu: de serie heeft alle ingrediënten voor een steengoede misdaadserie.

Ijzersterke cast

Een knetterharde serie vraagt om een sterke cast. In Gangs of London zie je heel wat bekende gezichten. Joe Cole neemt de rol van Sean Wallace op zich, en laten we hem nu net kennen van zijn rol als John Shelby in Peaky Blinders. De rol van Finn Wallace wordt vertolkt door Colm Meaney (bekend van Star Trek), en zijn vrouw wordt gespeeld door Michelle Fairley, die je ongetwijfeld kent van haar rol als Catelyn Stark in Game of Thrones.

Ook Sope Dirisu, die Elliot speelt, is geen onbekende. Hij speelde onder andere in de serie Humans. Niet de minste acteurs dus.

Deze fantastische cast is het werk van casting director Kelly Valentine Hendry, die zelfs een nominatie in ontvangst mocht nemen voor Casting Awards tijdens de Royal Television Society.

Bekende regisseur

Regisseur Gareth Evans heeft met zijn succesvolle actiefilms zoals The Raid en The Raid 2 echt zijn naam op de kaart gezet. Hij heeft tot nu al 10 awards en 10 nominaties gekregen. Een samenwerking met Hulu kon dus niet anders dan tot een fantastisch resultaat leiden.

Voor de serie hebben ze zichzelf ondergedompeld in de onderwereld. Evans vertelt in een interview met Guap:’we hebben best veel onderzoek gedaan en zijn diep in de misdaadwereld van Londen gedoken. We hebben voormalige undercoveragenten, gangsters die het goede pad gekozen hebben en journalisten ontmoet om een idee te krijgen wat er echt in de stad gebeurt.’

De meest brutale serie van het moment

‘Gangs of London is met afstand de meest gewelddadige serie van dit moment’, dat schrijft Manners. Npo3 omschrijft het zo: Je hebt precies dertig seconden nodig om te zien wat het unique selling point van Gangs Of London is: keihard, onversneden en onbeschaamd geweld. Als jij al zwakke knieën krijgt bij het zien van een bloedneus, dan is dit niet de serie voor jou.Ook Mijn Serie is het erover eens dat de serie bikkelhard is: Met de eerste scène werd meteen duidelijk dat het menens is. Gangs of London is meedogenloos en nietsontziend.

Met Gangs of London braken ze zelfs een record. In de 9 afleveringen vonden er maar liefst 113 moorden plaats, terwijl hitserie Game of Thrones er maar46 had in het eerste seizoen.

Niet voor gevoelige kijkers dus, maar een must-watch als je graag spannende misdaadseries kijkt.

Waar kijk je Gangs of London?

Je kijkt via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je M7 interactieve satellietontvanger (indien verbonden met internet). Maar dat is niet alles. Naast Gangs of London ontdek je nog een heleboel andere series, die je onder Canal+ Series terugvindt.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot