Gevoel voor Tumor: van hoogtepunt naar dieptepunt en terug
Terug naar de blog

Gevoel voor Tumor: van hoogtepunt naar dieptepunt en weer terug

11-1-2021 Kijktips

De bekende lach en de onvermijdelijke traan. Hoe ga je ermee om als je 25 bent, vol in het leven staat en te horen krijgt dat je een agressieve tumor hebt? De Eén-reeks Gevoel voor Tumor is een echte tranentrekker, maar wel één overgoten met een saus van humor. Deze tragikomsiche serie is nu te zien bij Canal Digitaal.

Geen tijd te verliezen

‘Work hard, play hard’, dat is het levensmotto van de 25-jarige talentvolle student geneeskunde Tristan DeVriendt. Overdag zet hij alles op alles om een van de twee beschikbare plaatsen als assistent-neurochirurgie te veroveren. De avonden zijn voor zijn vrienden, de nachten voor de meisjes. Tot een agressieve tumor zijn leven compleet overhoophaalt. Tristans leven staat on hold, zijn ouders liggen in scheiding en als klap op de vuurpijl moet hij afscheid nemen van een goede vriend. Ondanks alle misère wordt er toch flink gelachen. Maar of het leven ooit weer wordt zoals het was?

Best European TV Fiction Series of the Year

Op het festival Prix Europa werd deze Vlaamse serie verkozen tot de Best European TV Fiction Series of the Year en kreeg goede recensies. Zo schrijft Trouw: ‘Het geheel is één grote verleiding om deze hartverscheurende dramaserie te blijven kijken. Een doorleefde ziektegeschiedenis als kerstverhaal, geniaal.’ IMDb rate deze serie zelfs met een 8.5. Een must see dus!

Uit het leven gegrepen

De serie is bedacht door Mathias Claeys (hoofdscenarist), Tom Goris (regie) en Leander Verdievel (co-scenarist). De ervaringen van Leander, zelf voormalig kankerpatiënt, en de moedige getuigenissen van twaalf (ex-)kankerpatiënten vormden de inspiratiebron voor deze reeks. Dit maakt de serie extra geloofwaardig. Aan het eind van elke Gevoel voor Tumor-aflevering delen deze getuigen kort hun verhaal. Ieder verhaal raakt je.

Waar kijk je Gevoel voor Tumor?

Nieuwsgierig geworden? De Eén-reeks Gevoel voor Tumor kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je Canal Digitaal satellietontvanger (indien verbonden met internet). Naast Gevoel voor Tumor bieden we nog meer series aan, deze vind je onder Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.