Grand Prix van Maleisië kijken bij Canal Digitaal
Terug naar de blog

Grand Prix van Maleisië kijken bij Canal Digitaal

29/09/2017 Kijktips
Dit weekend staat in de Formule 1 de Grand Prix van Maleisië op het programma. Een race die garant staat voor spektakel. Kan Max Verstappen op het circuit van Sepang ein-de-lijk een einde maken aan zijn onfortuinlijke seizoen? En hoe laat begint de race zondagochtend? We vertellen je alles over het komende F1-weekend. Zondag 1 oktober 2017 | Ziggo Sport Select | Kanaal 33 | 9.00 uur

Hoe verliep de Grand Prix van Maleisië vorig jaar?

Vorig jaar was de Formule 1-race op het circuit van Sepang een keerpunt in de strijd om het kampioenschap. Lewis Hamilton was op weg naar de overwinning toen zijn motor het begaf. Aartsrivaal Nico Rosberg nam door zijn derde plaats een grote voorsprong in het kampioenschap en gaf die niet meer weg. De race werd gewonnen door Daniel Ricciardo, de goedlachse teamgenoot van Max Verstappen. Vlak voor het uitvallen van Hamilton waren de twee Red Bull-coureurs in een mooi gevecht verwikkeld. Eentje die Ricciardo met hangen en wurgen won. Hierdoor won hij uiteindelijk de race en werd Verstappen tweede.

Wat zijn de kansen van Verstappen in Maleisië?

Het is de vraag of Red Bull Verstappen in Maleisië een auto kan bieden die de race kan winnen. Het spreekt in het voordeel van Red Bull dat het circuit een aantal snelle bochten heeft waar Verstappen en Ricciardo het verschil kunnen maken. Echter zijn er ook een paar lange rechte stukken. De Renault-motor van Verstappen legt het daar af tegen de Mercedes van Lewis Hamilton en Ferrari van Sebastian Vettel. Onder normale omstandigheden zal de strijd waarschijnlijk gaan tussen Hamilton en Vettel. Maar Maleisië staat er om bekend dat het opeens hard kan gaan regenen. Op die manier reed Jos Verstappen in 2001 met zijn Arrows lange tijd op de tweede plaats rond (terugkijktip, dames en heren!), om uiteindelijk als zevende te finishen. Helaas kreeg je daar destijds geen punten voor. Het kan, kortom, zondag weer gaan spoken op Sepang. Hopelijk krijgt Verstappen dan langer de tijd om het verschil te maken dan in Singapore. Twee weken terug regende het ook, maar kegelden Vettel en Kimi Räikkönen Verstappen na een paar ronden uit de wedstrijd. Hopelijk gebeurt dat deze keer niet!

Grand Prix van Maleisië kijken bij Canal Digitaal

Bij Canal Digitaal kun je de Formule 1-race kijken op Ziggo Sport Select HD. Deze zender zit in ons Royaal-pakket, waar je ‘m vindt op kanaal 33. Hier wordt ook de kwalificatie uitgezonden. Wil je écht niets missen van het raceweekend? Neem dan Ziggo Sport Totaal: hier kijk je ook alle vrije trainingen. Het spoorboekje voor de Grand Prix van Maleisië is als volgt: - Eerste vrije training: vrijdag 29 september van 5.00 uur tot 6.30 uur - Tweede vrije training: vrijdag 29 september van 9.00 uur tot 10.30 uur - Derde vrije training: zaterdag 30 september van 8.00 uur tot 9.00 uur - Kwalificatie: zaterdag 30 september van 11.00 uur tot 12.00 uur - Race: zondag 1 oktober van 9.00 uur tot 11.00 uur Wie is volgens jou de grootste kanshebber op de overwinning?