Heer & Meester: Hollandse James Bond met identiteitscrisis
Terug naar de blog

Heer & Meester: Hollandse James Bond met identiteitscrisis

14-10-2020 Kijktips
In de serie Heer & Meester lokt detective Bentinck criminelen in de val en verovert onderweg hier en daar een vrouwenhart. Maar de belangrijkste jacht - die naar zijn roots - wordt maar geen succes. Humor, actie en verleiding komen samen in Heer & Meester, nu te zien bij Canal Digitaal.

Nieuwe serie Heer & Meester

Valentijn Rixtus Bentinck is een man van de wereld. Rijk, belezen, met een jetsetleventje vol modellen, snelle auto’s en culinaire hoogstandjes. Deze ‘Hollandse 007’ helpt officier van justitie Suze Geleijnse bij het opsporen van criminelen. En dat doet ie graag, al had Suze natuurlijk eigenlijk zijn hulpje moeten zijn (en zou ze eens wat minder hard to get moeten spelen). Valentijn is een tevreden mens, maar ligt wel wakker over zijn afkomst, want wie legde hem als baby te vondeling bij een katholiek internaat?

Afgestoft

Het idee voor Heer & Meester lag al tien jaar op de plank voordat regisseur Pollo de Pimentel ermee aan de slag ging. In 2014 was de serie af. Daan Schuurmans zei meteen ja tegen de rol van Valentijn, ook omdat zijn vader enorm van dit soort avonturenseries hield. Hubert Fermin (Leo) belandde voor zijn rol als schimmige conciërge op de longlist voor de Gouden Notekraker. Sytske van der Ster (Suze) kennen we onder meer van rollen in De Co-assistent en Levenslied en de musical Minoes. Sophie van Winden sleepte voor haar eerste filmrol ooit (in Leef!) meteen een Gouden Kalf binnen.

James Bond zonder seks

Op IMDB krijgt Heer & Meester een 7,1. De serie doet denken aan de Britse serie The Saint met Roger Moore. Hoofdpersonage Simon Templar zat bijvoorbeeld net als Valentijn op een katholiek internaat. Trouw noemt Valentijn ‘een James Bond zonder seks’. Televizier vond de serie eerst wat ongeloofwaardig: ‘Valentijn verkeerde de ene week als astronaut in de ruimte en sloeg de andere week een leeuw van zich af in de Afrikaanse jungle. Maar wanneer doordringt dat Heer & Meester allesbehalve serieus bedoeld is, wordt kijken ineens grappig in al zijn knulligheid.’ Filmrecensies.net vindt dat de personages goed uit de verf komen. ‘Met name Leo, de “butler” van Valentijn, die van alle markten thuis is, wordt heerlijk gortdroog neergezet door Hubert Fermin. Ook Richard Frensdorf (Ferdi Stofmeel), de gluiperige collega van Suze, en de blowende hacker Danny, gespeeld door Robert de Hoog, zijn erg vermakelijke karakters.’ In 2018 ging Heer & Meester: De Film in première.

Waar kijk je Heer & Meester?

Nieuwsgierig geworden? De serie Heer & Meester kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via de satelliet. Naast Heer & Meester bieden we nog veel meer series aan in onze Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot