Highlights Mayweather vs. McGregor
Terug naar de blog

Highlights Mayweather vs. McGregor

5-9-2017 Op de hoogte

De grote clash tussen bokskampioen Floyd Mayweather en UFC-ster Conor McGregor was zenuwslopend. Tien rondes waren er nodig om de strijd te bepalen. Duizenden Nederlandse fans keken live mee naar Mayweather vs. McGregor via het FOX Sports Compleet Pakket van Canal Digitaal.

50 keer onverslagen

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen: de grote winnaar van deze match is Floyd Mayweather. In de tiende ronde bepaalde de scheidsrechter dat Conor McGregor door een technische K.O. was verslagen. McGregor zelf was hier minder tevreden over, na de match zei hij dat hij liever K.O. was geslagen. 

Mayweather was eigenlijk al met pensioen maar keerde voor deze match nog één keer terug in de ring. Met deze winst op zak is hij vijftig keer op rij onverslagen, een fantastisch record om mee met pensioen te gaan. Met het prijzengeld van deze match kan hij voorlopig ook wel vooruit: Mayweather neemt naar verluidt 230 miljoen dollar mee naar huis, dat is omgerekend zo’n 194 miljoen euro.

Highlights Mayweather vs. McGregor

Het gevecht was alles behalve saai. In de eerste paar rondes leek McGregor de overhand te hebben. Een paar rake klappen deden Mayweather wankelen en hij stelde zich defensief op. Een agressieve McGregor ging er vol tegenaan maar Mayweather wist zich goed te verdedigen. Velen vermoeden dat dit de tactiek van Mayweather was: laat hem maar uitrazen, ik sla later wel terug.

Vanaf ronde 6 kwam er een verandering in de houding van Mayweather: van defensief naar agressief. Hij liet op geweldige wijze zien waarom hij dé ster van de bokswereld is en McGregor kon het snelle voetenwerk van Mayweather maar amper bijhouden. Zijn tactiek om de UFC-ster uit te putten werkte uitmuntend.  In ronde 10 was het gedaan met McGregor. Ondanks dat hij zelf vond dat hij nog door kon maakte de scheids een einde aan het gevecht. Mayweather was de onverbiddelijke winnaar.

Geen FOX Sports?

Wil jij ook alle grote sportevenementen live meekijken? Dat kan! Canal Digitaal biedt de beste zenders voor sportliefhebbers. Met FOX Sports Compleet zit je helemaal goed.