Kan ik interactieve tv kijken via de schotel?
Terug naar de blog

Kan ik interactieve tv kijken via de schotel?

4-11-2021 Durf te vragen

Programma’s pauzeren, opnemen en terugkijken wanneer jij dat wil. Op de meeste zenders is Interactieve tv steeds vaker beschikbaar. Maar kun je óók met satelliet-tv van Canal Digitaal interactieve tv nemen? Je hebt dan namelijk én het voordeel van een enorm zenderaanbod én je bent de baas over je eigen tv-gids. In dit artikel zoeken we het voor je uit. Want het is natuurlijk ideaal: met interactieve tv bepaal je jouw eigen tv-gids. Je kijkt die leuke film wanneer jij dat wil, niet wanneer de zender dat bepaalt. En je kijkt de sportwedstrijd terug op een moment dat je er écht tijd voor hebt. Was het een paar jaar geleden nog toekomstmuziek, nu is dit steeds vaker mogelijk. En om antwoord te geven op je vraag: je kunt ook met satelliet-tv van Canal Digitaal interactieve tv kijken.

Zo werkt interactieve tv van Canal Digitaal

De interactieve tv-mogelijkheden van Canal Digitaal werken via internet, dus niet via de schotel. Je internetverbinding moet hiervoor een minimale snelheid van 4 Mbps hebben. Met deze snelheid werkt interactieve tv namelijk zonder te haperen. Is je internet langzamer? Dan kun je geen interactieve tv van Canal Digitaal nemen. We kunnen dan namelijk niet garanderen dat het probleemloos werkt en willen natuurlijk niet dat je voor iets betaalt dat niet goed werkt.

Wat heb ik nodig voor interactieve tv van Canal Digitaal?

Je kunt op twee manieren interactieve tv kijken van Canal Digitaal. Met de interactieve HD-ontvanger of de HD-recorder.

MZ-101: Interactieve HD-ontvanger

Voor dit apparaat heb je een internetverbinding nodig. Met de Interactieve TV-ontvanger van Canal Digitaal kun je op de meeste zenders programma’s pauzeren en terugkijken. Dit komt omdat het apparaat Programma Gemist heeft. Op die manier kun je gemiste uitzendingen van de meeste zenders op een later tijdstip terugkijken. Goed om te weten: de interactieve diensten zijn alleen in Nederland beschikbaar. Een actueel overzicht van zenders waarop deze diensten beschikbaar zijn kan je vinden in onze zenderoverzichten.

MP-201: HD-recorder

Dit is een HD-recorder waarmee jij een programma kunt pauzeren. Ook kun je met dit apparaat programma’s opnemen. Hiervoor heb je geen internetverbinding nodig. De HD-recorder heeft een opslagcapaciteit van 500 GB, waarmee je tot 190 uur aan HD-tv kunt opnemen. Dat is vast genoeg! Je kunt ook films en series huren, maar dan moet de recorder wél zijn verbonden met internet. Ook met dit apparaat geldt: de interactieve diensten, zoals Programma Gemist, kun je alleen in Nederland gebruiken en niet op alle zenders. Bekijk ons zenderoverzicht om te zien bij welke zenders je interactieve diensten kan gebruiken.

Een mooi extraatje: onze interactieve tv-gids

Met zowel de Interactieve HD-ontvanger als de HD-recorder krijg je toegang tot de interactieve tv-gids van Canal Digitaal. De gids is zeer compleet en heel overzichtelijk. Het handige is dat je met de gids makkelijk en snel opnames inplant. Je kunt de gids ook openen op je computer en via de Canal Digitaal TV App op je tablet en smartphone. Ook op die manier kun je dus een programma opnemen. Zo weet je écht zeker dat je geen programma meer hoeft te missen. Handig, toch?