KNVB Beker kijken? Kijk de laatste fase live.
Terug naar de blog

KNVB Beker kijken? Kijk de laatste fase live

18/02/2021 Kijktips

We geven het toe. De strijd om de TOTO KNVB Beker heeft in ons land niet die allure die de strijd om de FA Cup in Engeland wél heeft. Toch weet jij als echte voetballiefhebber hoe mooi dit toernooi kan zijn. Welk ander voetbaltoernooi laat clubs uit de Keuken Kampioen Divisie aantreden tegen hun rivalen uit de Eredivisie? Bij welk ander toernooi kunnen amateurs zich meten met profs? Je herinnert je vast nog wel het seizoen 2015-2016 toen VVSB uit Noordwijkerhout tot de halve finale wist door te dringen. Na overwinningen op Emmen en FC Den Bosch bleek FC Utrecht toch een maatje te groot, maar won de club in elk geval veel respect en waardering voor hun strijdlust. Wil je de halve finale en de finale van de KNVB Beker kijken? Via Canal Digitaal kan je elke wedstrijd live kijken op tv, op je smart-tv, tablet, laptop of telefoon met de TV App.

Wat heeft het KNVB Beker-toernooi ons gebracht?

Het voetbalseizoen van 2019-2020 en 2020-2021 zal ons nog lang heugen. Het coronavirus gooide roet in het eten. Dat is de reden waarom in het voorgaande seizoen geen KNVB Bekerfinale is gespeeld. Dat is helaas ook de reden waarom alle amateurverenigingen in december uit het toernooi zijn verwijderd. Ze mochten immers niet trainen en konden zich onmogelijk voorbereiden op de strijd tegen de professionele teams uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, die wel volop trainden en hun wedstrijden mochten blijven spelen. Knarsetandend zullen de spelers en hun fans naar het verloop van de KNVB Beker kijken en hopen op betere tijden in het komende seizoen. Op 9 en 10 februari zouden de kwartfinales worden gespeeld. Dit keer gooide het winterweer roet in het eten. Twee halvefinalisten, Ajax en Vitesse, zijn inmiddels bekend. De twee overgebleven wedstrijden uit de kwartfinale, NEC tegen VVV en Heerenveen tegen Feyenoord, werden op 17 februari ingehaald.

Spelschema TOTO KNVB Beker

Wil je het KNVB Bekertoernooi live kijken op tv of op een ander apparaat, dan moet je natuurlijk wel weten welke wedstrijd wanneer wordt gespeeld. Daarom geven we je hieronder een helder overzicht.

Wedstrijd

Soort wedstrijd

Datum

Tijdstip

Op welke zender?

Vitesse - Winnaar van NEC / VVV Venlo

Halve finale

2,3 of 4 maart

TBA

FOX

Winnaar van Heerenveen / Feyenoord - Ajax

Halve finale

2,3,4 maart

TBA

FOX

Winnaar halve finale 1 - Winnaar halve finale 2

Finale

18 april

TBA

FOX

Vooruitblik op de halve finale KNVB

In een zinderende kwartfinale wist Ajax zijn grootste concurrent PSV met 2-1 te verslaan. Een dag eerder was Vitesse net een maatje te groot voor Excelsior, dat thuis met 0-1 verloor. Voor de twee overgebleven kwartfinales geven we Feyenoord de beste kansen tegen Heerenveen, hoewel we de Friezen zeker niet moeten onderschatten. De andere kwartfinale tussen de laatste club uit de Keuken Kampioen Divisie en een van de hekkensluiters van de Eredivisie kan behoorlijk spannend worden. NEC en VVV zijn aan elkaar gewaagd. Wint NEC, dan wordt de eerste halve finale een onvervalste Gelderse Derby. In de halve finale lijkt Vitesse toch de beste papieren te hebben. Het is dan ook te verwachten dat de Arnhemmers ten koste van de Nijmegenaren tot de finale zullen doordringen. Als Feyenoord Heerenveen weet te bedwingen in het Abe Lenstra stadion, dan krijgen we de Klassieker als tweede halve finale. Ajax moet dan afreizen naar De Kuip, maar is gezien de prestaties van de afgelopen tijd waarschijnlijk de bovenliggende partij.

Vooruitblik op de finale KNVB

Op 18 april zullen we het weten. De Kuip in Rotterdam is dan het decor voor de eerste KNVB Bekerfinale sinds 2019. Wij voorspellen dat het een strijd tussen Ajax en Vitesse zal worden. Hoewel Ajax de favoriet zal zijn, weet elke voetbalkenner hoe onverwachts Vitesse uit de hoek kan komen. Wij gokken op Ajax als winnaar, maar houden ook zeker rekening met een Arnhemse overwinning.

Topvoetbal live kijken op tv, tablet en smartphone

KNVB Bekervoetbal, Eredivisievoetbal of de spannende wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie, je kan er geen genoeg van krijgen. Meld je dan nu aan bij Canal Digitaal voor de TV App. Hiermee kan je de overige wedstrijden van de KNVB Beker kijken op FOX. Ben je een echte voetbalfanaat? Met de app krijg je toegang tot ESPN, ESPN2, en ESPN3. Zo hoef je ook niets van de Eredivisie te missen. Download de TV App en bekijk alles ook op je smart-tv, tablet, laptop of telefoon.