De 5 leukste zenders voor het vakantieseizoen
Terug naar de blog

De 5 leukste zenders voor het Canal Digitaal recreatieseizoen

26-5-2017 Zenderaanbod

Lekker weg op vakantie? Check. Warme temperatuur? Check. Barbecue aan? Check. Schotel uitgericht? Check! Dat kan maar één dingen betekenen: het recreatieseizoen is in volle gang. Hoog tijd voor een overzicht van de vijf leukste zenders van het Canal Digitaal Op Vakantie Basis-pakket! Want veel van de zenders uit ons recreatiepakket pakken deze zomer weer groots uit met de leukste programma’s en uitzendingen. Maar hoe scheid je het kaft van het koren? Met dit overzicht helpen we je alvast een handje. :-)  Let’s go!

NPO 3: voor muziek en vermaak

Pinkpop, Lowlands, Mysteryland, Dance Valley: het staat deze zomer weer allemaal op de planning. Het recreatieseizoen loopt gelijk met het festivalseizoen. NPO 3 doet onder andere verslag van Pinkpop. En laat dat festival nou nét dit jaar een ijzersterke line-up hebben: Green Day, Kings of Leon, Martin Garrix, Justin Bieber… Als dát geen spektakel op de kijkbuis wordt! Je kijkt naar NPO 3 op kanaal 3.

BBC 1: tennis, detectives en andere spannende series

Via satelliet-tv van Canal Digitaal kijk je met het Recreatie Basis HD-pakket ook naar de ‘Beep’. Oftewel, de BBC. Deze zender is vrij te ontvangen en biedt in de zomer allerlei leuke sportprogramma’s. Wat te denken van de live-uitzendingen rondom Wimbledon? Dit is misschien wel het mooiste Grand Slam-toernooi en dit jaar is het van 3 tot en met 16 juli. Ideaal om op de camping te kijken! Tip: de wedstrijden worden ook op sommige andere BBC-kanalen uitgezonden en die kun je ook met het Op Vakantie Basis-pakket ontvangen. BBC 1 kijk je op kanaal 300.

Discovery Channel: geen afwijkende programmering

De programmering van Discovery Channel is tijdens de zomer niet anders dan normaal. Ook dan kun je hier dus terecht voor de mannen van Mythbusters en Auction Kings. Discovery Channel zendt ook ’s nachts uit: ideaal als je door het warme weer nog niet kunt slapen! Je vindt Discovery Channel op kanaal 18.

RTL 4: Linda’s zomerweken en andere praatprogramma’s

Op RTL 4 kwekken en babbelen ze in de zomer wat af. Zo staat er weer een nieuw seizoen van Linda’s Zomerweek aan te komen en gaat RTL Late Night gewoon door. Bij RTL zit je dus elke dag goed voor achtergronden op het nieuws en interessante gasten. Heerlijk om zo de dag af te sluiten, toch? RTL 4 is te vinden op kanaal 4.

SBS 6: Vakantieprogramma’s en nieuws uit Nederland

SBS 6 pakt deze zomer weer groots uit met vakantieprogramma’s. Zo gaat Rob Geus weer vakanties redden in Red mijn vakantie! Daarnaast houdt SBS 6 je met Hart van Nederland natuurlijk op de hoogte van het reilen en zeilen in Nederland. SBS 6 vind je – je voelt ‘m misschien al aankomen – op kanaal 6.

Het recreatieseizoen van Canal Digitaal

Het recreatieseizoen is de periode waarin je met een Op Vakantie Basis-pakket voor een superscherpe prijs satelliet-tv kijkt. Deze periode duurt van 21 maart tot en met 21 september. Je kunt in die periode naar de Nederlandse zenders kijken, zoals de zenders van de NPO, RTL en SBS. Buiten het recreatieseizoen kijk je met het Op Vakantie Basis-pakket naar zenders die voor satelliet vrij te ontvangen zijn.