Ook met het TV op vakantie-pakket kijk je nu tv via de app
Terug naar de blog

Ook met het recreatiepakket kijk je nu tv via de app en Live TV

25-7-2017 Op de hoogte

Update! Vanaf 1 april kunnen alle Canal Digitaal-klanten (met een Nederlands adres) met onze TV App in alle EU-landen televisiekijken. Dit kan via wifi, 3G en 4G. Het zogenaamde geoblock wordt dan opgeheven. Het EK voetbal voor vrouwen of de oefenwedstrijden voor het komende voetbalseizoen op je smartphone volgen? Dit kan nu óók als je een Canal Digitaal recreatiepakket hebt. De Canal Digitaal App 2.0 en Live TV zijn nu namelijk voor al onze gebruikers toegankelijk. Dus ook wanneer je een Op Vakantie Basis-pakket hebt. Laat die zomer nu maar écht beginnen! De app en Live TV waren al beschikbaar voor het grootste gedeelte van onze klanten. Ook als je ons recreatiepakket hebt, kijk je nu dus ongestoord live tv op je telefoon, tablet of laptop. Overal in Nederland. Dat is een fijn vooruitzicht, nu de zomervakantie écht op gang komt, toch? Want het volgende scenario komt je misschien wel bekend voor: wil je na een heerlijke vakantiedag op de camping die oefenwedstrijd van je favoriete voetbalclub of de wedstrijd van Oranje op het EK voor vrouwen kijken? Zal je net zien: heeft je wederhelft de tv al ingepikt om een programma te kijken waar jij nou nét even geen zin in hebt. Nu tover je gewoon je smartphone, tablet of laptop tevoorschijn om via internet tóch de wedstrijd van Nederland op het EK vrouwen te kijken. Hup Holland, hup!

Onze veelzijdige Canal Digitaal App 2.0

De Canal Digitaal App 2.0 is de ideale Android- en iOS-app om op vakantie live tv te kijken. Hiermee kijk je via internet gratis naar de populairste zenders van je pakket. Daarnaast is het mogelijk om via de app met TV Gemist programma’s terug te kijken. Goed om te weten: de app is overal in Nederland te gebruiken. Ga je op vakantie naar het buitenland? Dan kun je niet via de app tv-kijken.

Live TV: tv-kijken in de browser

Live TV is de browserversie van onze app. Hiermee kijk je ook op je laptop overal in Nederland televisie. Met Live TV heb je toegang tot dezelfde zenders als met de Canal Digitaal App 2.0. Ook hiermee kijk je gemiste programma’s tot zeven dagen na uitzending terug met TV Gemist. Je kunt een serietje dus gerust laten schieten als je op de camping lekker aan het barbecueën bent. Die aflevering kijk je later, op een voor jou geschikt moment, dan wel terug. Bijvoorbeeld tijdens het uitbuiken van de barbecue of voor het slapen gaan. In ons zenderoverzicht kan je een overzicht vinden van welke interactieve diensten er op welke zenders beschikbaar zijn.

Wat heb ik nodig om tv te kijken via de app en Live TV?

De Canal Digitaal App 2.0 en Live TV zijn met een Recreatie Basis HD-pakket gratis te gebruiken. De app download je gratis in de Google Play Store of Apple App Store, Live TV vind je op livetv.canaldigitaal.nl. Je kunt alleen tv-kijken als je inlogt met je Mijn Canal Digitaal-account. Ook heb je een internetverbinding nodig, al maakt het natuurlijk niet uit of je via mobiel internet of wifi kijkt. Vanuit het oogpunt van je databundel is het misschien wél verstandig om via wifi te kijken. Als dat tenminste mogelijk is ;-).

Ons recreatiepakket: ideaal om tv te kijken op vakantie

De Canal Digitaal App 2.0 en Live TV zijn vanaf nu gratis onderdeel van het Op Vakantie Basis-pakket. Dit is ons recreatiepakket, waarmee je tijdens het recreatieseizoen tv kunt kijken. Via de satelliet kijk je hiermee ook in het buitenland naar de Nederlandse televisie. De apps zijn tijdens het recreatieseizoen te gebruiken. Normaal begint dit seizoen op 21 maart en duurt hij tot en met 21 september, maar dit jaar verlengen we het recreatieseizoen gratis met een maand. Je kunt dus tot 21 oktober via de app en Live TV tv-kijken. En ja: je mag de apps natuurlijk ook gebruiken als je niét op vakantie bent. Een Op Vakantie Basis-pakket is zo afgesloten, waar wacht je nog op? Klik hier!