Nations League kijken: dit zijn de halve finales
Terug naar de blog

Nations League kijken: dit zijn de halve finales

4-6-2019 Kijktips
Met de zomer op komst is het tijd voor een heleboel sport. Komende week volgt de ontknoping van de Nations League. Op 5 juni is de halve finale tussen Portugal en Zwitserland en op 6 juni speelt Nederland tegen Engeland. Wat kunnen we verwachten van de wedstrijden? En welk land wint deze allereerste editie? Lees hier meer over de halve finales en hoe je de Nations League kijkt.

Nations League kijken doe je zo!

Wil je geen moment missen van de Nations League? Dan zit je bij Canal Digitaal zeker goed. Bekijk de eerste halve finale tussen Portugal en Zwitserland live via Ziggo Sport op 5 juni. De wedstrijd Nederland - Engeland bekijk je de dag erna live op de NPO. Ben je niet thuis? Geen probleem. Via de Canal Digitaal TV App kijk je overal waar je maar wilt via je telefoon, tablet of laptop. Of je dit nu in de trein doet of met je vrienden op het terras. Met de TV App kijk je gewoon live naar de wedstrijd, voorkom je spoilers en mis je geen seconde van de halve finales van de Nations League.

Over de Nations League

De Nations League is een voetbalcompetitie voor nationale ploegen uit Europa en bestaat sinds de zomer van 2018. Ruim 55 landen doen mee aan de competitie. Dit jaar vond de eerste editie van de Nations League plaats, waarvan de ontknoping nadert. Dit vindt plaats in Portugal en in de halve finale staan de wedstrijden Portugal - Zwitserland en Nederland - Engeland op het programma. De winnaars van de halve finale spelen zondagavond 9 juni de finale.

Nations League kijken: halve finale Portugal - Zwitserland

Portugal - Zwitserland is de allereerste halve finale van de Nations League ooit. De twee landen nemen het tegen elkaar op in het Do Dragão-stadion in Porto. Een thuisvoordeel voor Portugal. De Portugezen wonnen de poulefase onder andere dankzij een 1-0 overwinning op Italië, door een doelpunt van André Silva. In de return speelden ze doelpuntloos gelijk. De wedstrijden tegen Polen waren een spannende strijd. Tijdens de heenwedstrijd won Portugal net van Polen met 2-3 en in de return speelden zij gelijk. Ook Zwitserland claimde een plek in de halve finale. Het land eindigde samen met België op een gedeelde eerste plek van 9 punten, maar doordat de Zwitsers een beter doelsaldo hadden werden zij uiteindelijk eerste. Bekijk de halve finale Portugal - Zwitserland op woensdag 5 juni om 20.15 uur live via Ziggo Sport.

Nations League kijken: halve finale Nederland - Engeland

De tweede halve finale wordt gespeeld tussen Nederland en Engeland op 6 juni. Nederland hoopt op een revanche na een 1-0 nederlaag eerder in maart vorig jaar. Toen maakte Koeman zijn debuut als trainer van Oranje. Koeman claimt dat Oranje nu sterker is dan tijdens de vorige wedstrijd. Zal Nederland dit keer meer kans maken op een overwinning? Oranje overleefde een zware poule met Frankrijk en Duitsland. Dankzij de matige prestaties van voorgaande jaren verwachtte het publiek er niet veel van, maar niets bleek minder waar. Nederland verloor tijdens de eerste wedstrijd tegen Frankrijk, maar tijdens de wedstrijd tegen Duitsland maakten de Hollandse Helden hun ‘comeback’. Ze wonnen van het Duitse team uiteindelijk met 3-0, onder andere dankzij een mooi doelpunt van Georginio Wijnaldum in de slotfase. Vervolgend werd ook van Frankrijk gewonnen en een gelijkspel tegen Duitsland deed de rest. Een mooi resultaat, want Oranje stond tot laat in de wedstrijd nog met 2-0 achter. Toch werd het nog 2-2. Op z’n Duits! Zo werd Nederland toch eerste in zijn poule en claimde Oranje een plek in de halve finale. Zal Nederland de winnaar van deze eerste Nations League editie worden? Bekijk de halve finale Nederland - Engeland op donderdag 6 juni om 20:45 uur live via NPO 1.

Nations League kijken: de finale

Ben jij ook al benieuwd welk Europees land de eerste editie van de Nations League zal winnen? Bekijk de eerste halve finale live op Ziggo Sport en de tweede live via NOS Studio Sport. En ben je tijdens de wedstrijd niet thuis? Via de Canal Digitaal TV App kijk je overal waar je maar wilt via je telefoon, tablet of laptop. Kijk de Nations League live vanaf iedere bestemming. Voorkom de onnodige spoilers en mis geen seconde van je favoriete programma’s. Ook de finale wordt op NOS Studio Sport uitgezonden op 9 juni. Op dezelfde dag spelen de twee verliezers uit de halve finale een wedstrijd voor de derde positie. Tussen wie? Dat weten we pas nadat alle halve finales zijn gespeeld.