Alles over onze nieuwe gebruikersinterface
Terug naar de blog

Alles over onze nieuwe gebruikersinterface

12/11/2019 Op de hoogte
De gebruikersinterface van onze Canal Digitaal-producten krijgt een update. Van een donkere gebruikersomgeving tot het eenvoudiger bedienen van je Smart TV. Ontdek hier alles over de nieuwe gebruikersinterface en wat dit voor jou betekent.

Voor wie geldt de nieuwe gebruikersomgeving?

Ben jij een gebruiker van de Smart TV App, de Canal Digitaal TV App of kijk je graag live tv via je laptop? Goed nieuws, want al deze producten krijgen een nieuwe gebruikersomgeving. Een aantal onderdelen zullen op alle apparaten hetzelfde zijn, maar er zijn ook updates die alleen voor je Smart TV of mobiele toestellen gelden. Wij lichten alle vernieuwingen toe in dit blog, zodat jij helemaal op de hoogte bent!

Een nieuw, donker thema

Eén van de updates die op alle toestellen uitgerold wordt, is ons nieuwe donkere thema. De donkere gebruikersinterface introduceren we zowel voor Android- als iOS-gebruikers. Op al je apparaten wordt het nieuwe thema toegepast. Het voordeel van een donkere huisstijl? Het is beter voor je ogen én maakt je daardoor minder vermoeid.

Aanpassingen voor mobiele apparaten

Ook zijn er een aantal vernieuwingen die alleen voor de producten op je mobiel, tablet of laptop geldt. Hieronder vind je een overzicht. Erotische zenders kijk je via het web Kijk jij graag naar erotische kanalen? Dan kun je dit niet via de TV App doen, maar alleen via je webbrowser. Dankzij regelgeving zijn de erotische kanalen niet toegankelijk via de app. Op je browser van je telefoon, tablet of laptop kan je deze zenders wel gewoon volgen. Een nieuw gebruikersmenu en instellingen-menu Verder krijgen ook het gebruikersmenu en instellingen-menu een make-over. Zo zijn bijvoorbeeld de menu-items op een andere manier gerangschikt in het instellingen-menu. Voor het gebruikersmenu geldt dat deze een nieuwe locatie heeft gekregen. Waar je dit normaal terugvond onder het hamburger-icoontje verschijnt dit menu nu boven en onder in beeld. Boven vind je onder andere TV Gemist, de TV Gids en Films & Series. Onderin het scherm staan de buttons Home, Zoeken, Mijn Opnames en Meer. TV Gemist zit gratis in alle Canal Digitaal tv-pakketten en is beschikbaar op de meeste zenders. Bekijk ons zenderoverzicht om te zien welke interactieve diensten (waaronder terugkijken, opnemen, pauzeren) er op welke zenders beschikbaar zijn.

Nieuwe gebruikersomgeving voor Smart TV

Voor alle Smart TV-gebruikers verandert er ook wat. Zo kan je je Smart TV makkelijker bedienen door middel van minder knoppen. Ontdek het hier. Eenvoudigere bediening Voor Smart TV-gebruikers wordt het makkelijker om te schakelen naar al je favoriete series via je tv-afstandsbediening. Je kan eenvoudiger navigeren via de pijltjestoetsen, iets selecteren met de knop OK en terugkeren met de knop BACK/RETURN. Systeemvereisten mobiel De updates van telefoons gaan razendsnel en daar proberen wij als Canal Digitaal natuurlijk op in te spelen! Zo ondersteunt de Smart TV App nu ook Android Q en blijft de minimale Android-versie 4.4. Bij iOS wordt iOS 13 nu ook ondersteund, waarbij de minimale versie iOS 9 blijft. Smart TV Verder zijn er nog een aantal toestellen bijgekomen waarmee jij de Smart TV App kunt gebruiken. Hieronder vind je het lijstje: - Samsung (hybride) - LG (alleen internet) - VESTEL (hybride) - Panasonic (hybride)