Op welke zenders kun je naar de Olympische Spelen kijken?
Terug naar de blog

Op welke zenders kun je naar de Olympische Spelen kijken?

1-2-2018 Zenderaanbod
Van 9 tot en met 25 februari zijn de Olympische Winterspelen, het grootste sportevenement van dit jaar. Tijdens de Olympische Spelen wordt er dagelijks gestreden om medailles. Genoeg spannends om te zien dus! Tijd om antwoord te geven op een belangrijke vraag: op welke zenders kun je naar de Olympische Spelen kijken?

Over de Olympische Spelen van 2018

Het zijn dit keer de Olympische Winterspelen die worden georganiseerd en ze vinden plaats in Pyeongchang, Zuid-Korea. Er is een tijdsverschil van acht uur met Nederland, wat betekent dat de meeste sportwedstrijden ’s nachts of in de ochtend in Nederland te zien zijn. Uiteraard is hét sportevenement van dit jaar elke dag op tv te zien, maar op welke zenders precies? Omdat Canal Digitaal zo’n enorm zenderaanbod heeft, zetten we een aantal zenders waarop je naar de wedstrijden van de Olympische Spelen kunt kijken op een rij.

Olympische Spelen kijken vanuit het buitenland

Woon je in het buitenland en wil je niets missen van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen? Dan wil je vast Nederlandse zenders ontvangen, want die focussen zich écht op de prestaties van Nederlandse sporters. Met satelliet-tv van Canal Digitaal kun je ook in andere West-Europese landen naar Nederlandse zenders kijken. Met satelliet-tv van Canal Digitaal kun je namelijk overal in West-Europa dezelfde zenders ontvangen. Dus of je nu vanuit Spanje, Italië, Frankrijk of Duitsland de Olympische Spelen wil kijken: bij Canal Digitaal kan dat gewoon met Nederlands commentaar. Ook in die landen ontvang je bij ons immers de Nederlandse zenders. Heb je geen satelliet-tv en kun je daarom in het buitenland geen Nederlandse zenders ontvangen? In andere Europese landen kun je via Eurosport de Olympische Spelen volgen. Op Eurosport 1 zijn in een dagelijks schakelprogramma alle hoogtepunten te zien. Het maakt daarbij niet uit in welk land je naar Eurosport kijkt: alleen het commentaar is misschien in een andere taal. Op Eurosport 2 zijn wedstrijden in hun geheel te zien.

Olympische Spelen kijken op Eurosport

Eurosport heeft de exclusieve uitzendrechten voor de Olympische Spelen. Je kunt hier dus terecht voor alle sporten. Op Eurosport 1 is er elke dag een schakelprogramma te zien, met alle hoogtepunten van elke sport. Zo mis je dus niets! Dit schakelprogramma start dagelijks om 1.00 uur ’s nachts en duurt tot 16.00 uur. Op Eurosport 2 zie je live wedstrijden. Je vindt hier het programma van de Olympische Spelen. Eurosport 1 en Eurosport 2 zitten in alle Canal Digitaal-abonnementen en je vindt ze op kanaal 28 en 29.

Olympische Spelen kijken bij de NPO

Schaatsfan? Dan zit je goed bij de NPO. De publieke omroep heeft namelijk een sublicentie van Eurosport en zal veel focus leggen op de schaatssport. Ook komt de NPO dagelijks met een talkshow waarin gasten de hoogtepunten van de dag doornemen. Uiteraard staan de prestaties van ‘onze’ Nederlanders hierin centraal. NPO 1, NPO 2 en NPO 3 zitten in alle Canal Digitaal-abonnementen en je vindt ze op kanaal 1, 2 en 3.

Olympische Spelen kijken op buitenlandse zenders

Het zenderaanbod van Canal Digitaal gaat over landsgrenzen heen. Ook op buitenlandse zenders kun je de Olympische Spelen op de voet volgen. Olympische Spelen kijken op Belgische zenders Op Canvas of Eén is elke dag een samenvatting van de Olympische Winterspelen te zien. Het is nog niet helemaal duidelijk of de Vlaamse zenders ook live wedstrijden zullen uitzenden. Eén en Canvas zitten in alle Canal Digitaal-abonnementen en je vindt ze op kanaal 15 en 16. Olympische Spelen kijken op Duitse zenders Duitse zenders besteden vaak aandacht aan sporten die in Nederland wat onderbelicht blijven, zoals het bobsleeën en veel skidisciplines. Hiervoor zit je ongetwijfeld goed bij ZDF en ARD, want ook deze zenders hebben een sublicentie om de Spelen uit te zenden. Het precieze programma van de Duitse zenders is nog niet bekend, maar voor het schakelen tussen ‘olympische’ zenders kun je ARD en ZDF sowieso aan je olympische zenderlijst toevoegen! ARD en ZDF zijn free-to-air en je vindt ze op kanaal 111 en 112. Olympische Spelen kijken op Britse zenders Ook bij de BBC kun je naar de Olympische Spelen kijken. De Britten doen tijdens de Olympische Winterspelen dagelijks verslag van middernacht tot 20.00 uur. Dit is afwisselend op BBC One of BBC Two. BBC One en BBC Two zijn free-to-air en je vindt ze op kanaal 299 en 300.   Op welke zender ga jij naar de Olympische Spelen kijken?