PSV - Ajax kijken
Terug naar de blog

PSV - Ajax kijken

12-4-2018 Kijktips

Zondag 15 april staat de wedstrijd van het jaar in de Eredivisie op het programma: PSV - Ajax. Deze wedstrijd start om 16.45 en is te zien bij Canal Digitaal op FOX Sports Eredivisie 1 HD. Genoeg om vooruit te blikken, want PSV kan deze wedstrijd kampioen worden.

15 april | FOX Sports 1 HD | 16.45 uur

Wordt PSV op het mooiste moment kampioen?

Kampioen worden in een wedstrijd tegen je directe concurrent: het komt niet vaak voor. Toch heeft PSV zondag deze kans. Wint het van Ajax, dan is het kampioen. Verspeelt het punten? Geen ramp: nog drie potjes om drie punten te pakken. Kortom, dat moet te doen zijn! Vanzelfsprekend is een overwinning op Ajax zeker niet. Zo werd Ajax - PSV in december in de ArenA nog 3-0 voor de Amsterdammers.

PSV lijkt dus kampioen te worden en het resultaat is wat telt. Want het voetbal zelf, dat was niet altijd even mooi om naar te kijken. Smetje op de titel is toch wel de 5-0 nederlaag in Tilburg bij Willem II. Vorige week liep het in Alkmaar met een sisser af: PSV stond 2-0 achter, maar won miraculeus toch met 3-2. Een belangrijke stap naar titel.

Stabiele kracht in de ploeg is controleur Marco van Ginkel. Voorin is Hirving Lozano een speler om in de gaten te houden, al pakte hij dit jaar ook een boel onnodige kaarten vanwege niet zulke handige overtredingen. Maar, eerlijk is eerlijk, er gebeurt wél altijd wat met Lozano erbij. Zondag tegen Ajax opnieuw?

Grijpt Ajax de laatste strohalm?

Wat een bewogen seizoen was het voor Ajax. Na een rampzalig begin van het seizoen, onder andere met het drama rondom Nouri en de uitschakeling voor Europees voetbal, kreeg Marcel Keizer de boel richting de winterstop aardig op de rit. Toch bleek zijn krediet al te zijn verspeeld: na de uitschakeling in beker tegen hekkensluiter FC Twente werd hij ontslagen.

Zijn opvolger, Erik ten Hag, doet het niet veel beter. Het spel oogt wat minder verzorgd en is ook niet altijd even leuk om naar te kijken. 0-0 tegen ADO, verliezen met 3-2 van Vitesse… misstapjes die je richting het kampioenschap niet mag maken.

Nog vier wedstrijden duurt het seizoen van Ajax. En dan zit een vervelend jaar voor de Amsterdammers erop. In Eindhoven gaat de club voor zijn laatste kans om toch nog iets van het jaar te maken. Misschien tegen beter weten in, want het kampioenschap… Dat zit er niet meer in. Toch?

PSV - Ajax kijken

De wedstrijd PSV - Ajax wordt gespeeld op zondag 15 april 2018. De aftrap is om 16.45 uur en de scheidsrechter van dienst is Danny Makkelie, die vorige week nog in de

kwartfinale van de Champions League

de wedstrijd FC Barcelona – AS Roma floot. De wedstrijd is te zien op FOX Sports 1 HD Eredivisie. Deze zender zit bij Canal Digitaal in het Rijk-pakket en je vindt ‘m op kanaal 30. De zender zit ook in het FOX Sports Compleet-pakket. Via de Canal Digitaal TV App of Live TV PSV - Ajax kijken? Dat kan ook! De zender is ook op deze manier gewoon te ontvangen. Wordt PSV zondag kampioen?