Tessa: rebelse schooljuf met een klein hartje
Terug naar de blog

Tessa: rebelse schooljuf met een klein hartje

16-10-2020 Kijktips
Roken op de meisjes-wc, seks met de rector, lak hebben aan autoriteit en werkelijk alles zeggen wat in je opkomt: docente Tessa doet het allemaal. De luchtige gelijknamige dramaserie is een heerlijke wegkijker en nu te zien bij Canal Digitaal.

De avonturen van Tessa

In de serie Tessa zien we een middelbareschooldocente die dagelijks moet opboksen tegen ouders en collega’s met idiote eisen, zoals als een suikerverbod op school of het geven van seksuele voorlichting. ‘Eerlijkheid boven alles’ is haar motto, behalve als het nét even niet goed uitkomt. Tessa maakt er op school een potje van. En thuis soms ook, trouwens. Maar het wordt haar ook niet makkelijk gemaakt, met een zoon die een ultralinks vriendje uitkiest en een zoon wiens schoonvader haar oude vlam blijkt te zijn. Ondanks alles is Tessa’s hartje klein en doet ze alles voor haar drie kinderen.

Uitblinkers

De serie is een remake van de populaire Deense tv-serie Rita uit 2012 en geregisseerd door Anne de Clercq en Pieter van Rijn. De cast is er een van Hollandse uitblinkers. Thekla Reuten (Tessa) harkte twee Oscarnominaties binnen voor haar rol in de wereldwijde filmhit De Tweeling. Ook stond ze op de set met John Malkovich, George Clooney en Jennifer Lawrence. Lies Visschedijk (Helga) kennen de meesten als de tuttige boomknuffelaar Roelien in Gooische Vrouwen. Later dook ze op in allerlei bekende Nederlandse producties, zoals Soof, waarin ze de titelrol speelde. Guido Pollemans (rector Ralf) is vooral bekend van Overspel (ook te bekijken via Canal Digitaal), Papadag en New Kids Turbo.

Net echte mensen

Het Parool is positief over de realistische dialogen, ‘waarin de personages niet voortdurend gevat uit de hoek komen, maar ook weleens geen pasklaar antwoord hebben - net echte mensen!’ NRC noemt de scenario’s ingenieus gestructureerd, goed geregisseerd en niet kinderachtig geproduceerd. De serie stelt interessante dilemma’s in het moderne leven aan de orde, zoals de vraag of we kinderen werkelijk voortdurend moeten vertellen dat ze alles kunnen worden wat ze maar willen.

Waar kijk je Tessa?

Nieuwsgierig geworden? Tessa kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket krijg je gratis toegang tot de app. Naast Tessa bieden we nog veel meer series aan in onze Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot