The Great: van onschuldig meisje naar alleenheerser
Terug naar de blog

The Great: van onschuldig meisje naar alleenheerser

14/04/2021 Kijktips

The Crown helemaal uitgebinged? Dan is The Great zeker iets voor jou. Deze awardwinning serie over Catherina de Grote (vandaar de titel The Great) geeft inkijk in het leven van de Russische royals uit de 18de eeuw. Alleen al dankzij de acteerprestaties van Elle Fanning en Nicholas Hoult is deze Hulu Original serie een must-see. Nu te zien bij Canal Digitaal.

Alles voor de troon

Catherine the Great, gespeeld door Elle Fanning, is een jong meisje die naar Rusland trekt voor de liefde. Ze droomt van een mooi huwelijk. Spijtig genoeg verandert dit wanneer ze haar toekomstige echtgenoot ontmoet. Keizer Peter III (Nicholas Hoult) is een regelrechte bullebak. Terwijl hij vooral met zichzelf bezig is, wil zij haar eigen ambities nastreven. Ze komt tot het besef dat er maar één optie is: haar man vermoorden en de troon opeisen.

Historiek met humor

Verwacht je niet aan een geschiedenisles, maar aan een moderne twist. Alhoewel de serie gebaseerd is op het leven van Catherine the Great, is het verhaal niet volledig historisch correct. Dit was nooit de intentie van filmmaker Tony McNamara. ‘Het is in veel opzichten een hedendaags verhaal. Catherine heeft een soort kracht en intelligentie wat me doet denken aan jonge vrouwen van mijn dochters leeftijd, die het leven op een moedige manier aanpakken’, dat vertelde hij in een interview.

Het regent nominaties

De serie werd genomineerd voor Best Television Series - Musical or Comedy tijdens de Golden Globe Awards. Ook Nicholas Hoult en Elle Fanning werden genomineerd voor Best Actor en Best Actress. Filmmaker Tony McNamara mocht de award voor Episodic Comedy in ontvangst nemen tijdens de Writers Guild of America Awards. Daarnaast werd Elle Fanning verkozen tot Best Actress in a Musical or Comedy Series tijdens de Satellite Awards.

Topscore voor een topcast

Op IMDb krijgt de serie een 8,1/10. ‘Geweldig acteerwerk, fantastische kostuums en soundtrack! Ik vind het vergelijkbaar met Marie Antoinette van Sofia Coppola, wat ook mijn favoriet is’, aldus kijkers van de serie. Ook The Guardian is fan. Ze schrijven het volgende: ‘Elke acteur lijkt geboren te zijn voor haar/ zijn rol.’ De serie dankt haar succes dan ook voor een groot stuk aan de topcast. Vulture vindt het ‘smerig, bruut, lang en heel, heel goed.’ Redenen genoeg om de serie op je lijst te zetten.

Met Canal+ Series kijk je steeds naar de beste series

The Great kijk je via de TV App op al jouw schermen. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je M7 interactieve satellietontvanger (indien verbonden met internet). Via Canal+ Series ontdek je nog een heleboel andere series. Entertainment verzekerd.