Tijd voor de voetbalklassieker: Feyenoord - Ajax
Terug naar de blog

Tijd voor de voetbalklassieker: Feyenoord - Ajax

11/10/2017 Kijktips

De Eredivisie is inmiddels in volle gang, met PSV aan kop. We zien langzaamaan wie de bovenhand in dit seizoen verkrijgt. Wat altijd spannend blijft is de klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De eerste wedstrijd tussen deze twee clubs is op zondag  22 oktober om 14.30. Feyenoord verwelkomt de Ajacieden thuis in De Kuip.

Je kunt alle eredivisie-matches live kijken op FOX Sports Eredivisie wanneer je het Canal Digitaal FOX Sports Compleet pakket hebt. FOX Sports Eredivisie kijk je op kanaal 30.

Update 5 januari 2018: Sinds 1 januari 2018 zit FOX Sports Eredivisie 1 HD in het Basis HD-pakket.

Altijd een spannende wedstrijd

Het wordt een spannende wedstrijd want de twee ploegen liggen nek aan nek dit seizoen. Feyenoord verdedigt dit jaar de landstitel en lijkt het daar een beetje benauwd van te krijgen. De kampioen begon sterk maar lijkt moeite te hebben met de juiste vorm te vinden. Speler Renato Tapia moest in de achtste wedstrijdronde vanwege een blessure het veld ruimen, de vraag is of hij op tijd hersteld. Ook spits Nicolai Jørgensen heeft last van blessureleed en het is nog maar de vraag of hij op tijd fit is. Desalniettemin doet Feyenoord het niet slecht en staat op positie drie op de ranglijst, nét achter Ajax.

Ajax heeft ook moeite om een sterk spel te behouden. De club speelt tot nu toe erg wisselvallig. Niet heel vreemd, gezien de klap die ze aan het begin van het seizoen hebben moeten verwerken. Niet alleen missen ze het Europees voetbal, ook de plotselinge uitval van clubgenoot Abdelhak Nouri hakt er flink in. In de achtste wedstrijdronde wisten ze het een en ander goed te maken met 4-0 tegen Sparta Rotterdam waarmee ze een tweede plaats in de wacht wisten te slepen. Het spel van spits Kasper Dolberg was echter matig, of hij zondag meespeelt is nog even afwachten.

Wist je dat de strijd tussen deze twee titanen al 85 keer gespeeld is? Met 32 keer winst voor Feyenoord, 31 keer winst voor Ajax en 22 keer gelijkspel. Doelsaldo 162-161 in het voordeel van Ajax. Spannend is het dus zeker!

[embed]https://youtu.be/AQC_rED5F3g[/embed]

Tussenstand Feyenoord - Ajax

Na de 8ste spelronde in de Eredivisie is er veel veranderd. Feyenoord en Ajax gaan nek aan nek en hebben een gelijk aantal wedstrijden verloren, gelijkgespeeld en gewonnen. A

jax heeft na acht wedstrijden vijf keer winst behaald, eenmaal gelijkspel en tweemaal verlies. Tegen ADO Den Haag speelde de club gelijk. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen Heracles verloor Ajax met 2-1. Ook thuis in de ArenA, moest Ajax punten inleveren tegen Vitesse waarbij ze ook met 2-1 verloren. Maar in de laatste wedstrijd heeft de Amsterdamse club een flinke inhaalslag gemaakt tegen Sparta Rotterdam en met 4-0 gewonnen. Daarmee staat Ajax nu op de 2de positie met 16 punten, net onder PSV (met 21 punten).

Feyenoord heeft na acht wedstrijden ook vijf keer winst behaald, een keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Verrassend was het verlies tegen NAC Breda waarbij de club met 2 - 0 verloor. Ook de match tegen PSV verloren ze met 1 - 0, nog geen succes tegen de Brabanders dus. Tegen PEC Zwolle speelde de ploeg gelijk met 0-0. Daarvoor krijgen de Rotterdammers er 1 punt bij en staan met 16 punten op nummer 3 net onder Ajax.

Of de twee clubs nog steeds aan elkaar gewaagd zijn zien we op zondag 22 oktober. De klassieker is altijd een heksenketel waarin van alles kan gebeuren.

De wedstrijd wordt om 14.30 gespeeld en is live te zien via FOX Sports Eredivisie

Meer Eredivisie

Het Eredivisie-seizoen is natuurlijk meer dan alleen Feyenoord - Ajax. Welke bepalende matches staan er komende tijd nog meer op het programma?

29 oktober om 12:30 uur: Vitesse – PSV

5 november om 12:30 uur: ADO Den Haag – Feyenoord

5 november om 14:30 uur: Ajax – FC Utrecht

2 december om 20:45 uur: Feyenoord – Vitesse

10 december om 16:45 uur: Ajax – PSV

Welke wedstrijd bepalend gaat zijn voor het seizoen is nog even afwachten. Blijft PSV aan kop of weten Ajax en Feyenoord het seizoen naar hun hand te zetten? We gaan het zien!