Tom en Harry: per ongeluk verkregen levens
Terug naar de blog

Tom en Harry: wat als je het leven van iemand anders leidt?

11-1-2021 Kijktips

Een speling van het lot haalt de levens van twee jongens totaal overhoop. Succes, mislukking, liefde, jaloezie en haat; deze verslavende dramareeks is een emotionele rollercoaster. Let op: serie met een hoog binge-gehalte. Nu te zien op Canal Digitaal.

Mijn leven, jouw leven

Jelle is gelukkig. Dankzij haar bloeiende wijnbedrijf ‘De Elsakker’, leeft ze in een wereld van luxe en weelde. Met haar ambitieuze zoon Tom als stralend middelpunt. Tot Jelles geluk bruut uiteenspat: ze ontdekt dat Tom als baby is verwisseld. Jelle gaat in het geheim op zoek en vindt haar biologische zoon. Harry is nietsvermoedend opgegroeid in een eenvoudig Vlaams kruideniersgezin en blijkt in alles de tegenpool van Tom. Jelle kan Harry niet loslaten en biedt hem een baan aan. Jelles geheim komt uit en dan moet iedereen dealen met de gevolgen van een per ongeluk verkregen of gemist leven.

Humor en drama

Op IMDb scoort Tom en Harry een welverdiende 7,5. Deze dramaserie hield België tien weken lang aan de buis gekluisterd. Toon van Slembrouck, regisseur van hitseries ‘Flikken’ en ‘Zie mij graag’, schept een mooi beeld van twee verschillende werelden: die van de Belgische elite versus de eenvoudige Vlaming. Dit levert hilarische situaties op, zonder de gebruikelijke clichés. De originele oneliners maken dat er, ondanks het drama, genoeg te lachen valt.

Krachtige karakters

Karlijn Sileghem (Jelle) zet een geloofwaardige moeder neer, die verstrikt raakt in haar moederliefde voor Tom (Gilles de Schryver) en Harry (Robrecht vanden Thoren). De Standaard zegt in haar recensie: ‘De Schryver zit lekker in zijn vel als gladde en levenslustige wijnbrouwer. Robrecht Vanden Thoren heeft een uitstekende komische timing.’

Waar kijk je Tom en Harry:

Nieuwsgierig geworden? De Eén-reeks Tom en Harry kijk je via de TV App op je mobiel, tablet, laptop en/of smart-tv. Met het Rijk- of Royaal-pakket kijk je ook via je Canal Digitaal satellietontvanger (indien verbonden met internet). Naast Tom en Harry bieden we nog meer series aan, deze vind je onder Canal+ Series. De beste Europese series haal je hiermee gewoon in huis.

Canal Digitaal Chat

 • vandaag

 • Welkom bij Canal Digitaal
 • Ben je al klant van Canal Digitaal?

 • Ja

  Nee

 • Ja

 • Nee

 • Login met je emailadres en wachtwoord.


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik heb nog geen inloggegevens
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


De verbinding met het Canal Digitaal-team is niet gelukt
Voer een bericht in!
Ongeldig telefoonnummer
Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot