De top 5 crime-series voor jou geselecteerd
Terug naar de blog

De top 5 crime-series voor jou geselecteerd

4-3-2020 Kijktips

Liefhebbers van misdaad, intriges en bloedstollende actie opgelet! Wij houden je op de hoogte van de beste misdaadseries, want er is weer volop keus op de zenders van Canal Digitaal. We besparen je het doorspitten van de tv gids, want we zetten alvast onze top 5 op een rijtje van titels die je niet mag missen! Hier zit voor iedere fan van misdaadverhalen zeker een goede serie bij: van het gedetailleerde zoekwerk van het forensische team van CSI tot en met de hulp van de superhond Rex. Lees mee en noteer je favoriete series alvast in je agenda. Dit zijn volgens ons de beste crime-series van dit moment!

Crime Scene Investigation: high-tech misdaadonderzoek

Las Vegas, de stad waar alles draait om geld, gokken en vertier, is het zinderende decor van deze misdaadserie. In Crime Scene Investigation (CSI) draait het om een elite team van de forensische recherche. De hoofdrol wordt gespeeld door Ted Danson. Hij vertolkt D.B. Russel, de teamleider van de nachtdienst. Niet alleen is deze serie geliefd door de spannende verhaallijnen, maar ook vanwege alle technologische snufjes die gebruikt worden tijdens het onderzoek. Dat dit succesvolle ingrediënten zijn voor een succesvol format blijkt uit de diverse prijzen die deze serie gewonnen heeft. Denk daarbij onder andere aan de Emmy Award!

CSI | Iedere dag | 18:40 | RTL Crime

Wil je nog meer smullen van forensisch onderzoek? Kijk dan ook naar de spin-offs van Crime Scene Investigation: CSI MIAMI en CSI NEW YORK. Van de eerste serie zijn er iedere woensdagavond vier afleveringen. De eerste aflevering begint om 20.30 uur. Van CSI NEW YORK kun je op vrijdagavond vier afleveringen zien. Ook deze serie begint om 20.30 uur.

Onderstreep Criminal Minds in je tv gids

Denken als een crimineel om de meest gevaarlijke misdadigers een stap voor te blijven: dat is wat de FBI-profilers in de Amerikaanse serie Criminal Minds doen. De serie startte in 2005 en heeft vijftien seizoenen. In februari 2020 werd besloten om te stoppen met Criminal Minds. Gelukkig is er met 324 afleveringen materiaal genoeg om nog een tijd lang te genieten van deze crime-serie. Criminal Minds onderscheidt zich van andere detectiveseries doordat de dader centraal staat en niet de misdaad. Je krijgt als het ware een kijkje in het hoofd van een seriemoordenaar. Houd je dus van een crime met een hoge psychologische factor? Volg dan elke dinsdag de leden van dit FBI-elite team, ofwel de Behavioral Analysis Unit in de Amerikaanse stad Quantico.

Criminal Minds | dinsdag | 20:30 | RTL Crime

Castle: een crime-auteur die echte misdaden oplost

In de Amerikaanse crime-serie Castle helpt playboy Richard Castle de New York City Police Department (NYPD) met het oplossen van misdaden. Als bestsellerauteur van detectives komt hij in contact met de NYPD nadat een moordenaar zijn verhalen imiteert. Samen met detective Kate Beckett pluist hij de zaak uit. Daarna is Kate een inspiratiebron voor zijn nieuwe boeken en blijft hij helpen met het oplossen van misdaden. Met het kijken naar Castle beleef je niet alleen spannende momenten. Er is namelijk ook ruimte voor humor en romantiek. 

Castle kun je iedere donderdag vanaf 20.30 uur bekijken op RTL Crime. Er zijn dan vier afleveringen achter elkaar.

Castle | donderdag | 20:30 | RTL Crime

Commissaris Rex: een superhond als detective

Commissaris Rex is een politieserie van Europese bodem. De eerste tien seizoenen spelen zich af in Wenen. Van seizoen 11 tot en met seizoen 18 is Rome het decor. Afhankelijk van welke aflevering je bekijkt, is de taal Duits of Italiaans. Maar de hoofdrolspeler blijft altijd dezelfde taal spreken, want dat is de herdershond Rex. Deze goed getrainde politiehond helpt samen met zijn baasje, een rechercheur, misdaden op te lossen. De serie biedt ook het nodige drama. Zo verliest Rex een paar keer zijn baasje, maar wordt hij daarna weer de trouwe viervoeter van een ander lid van het politiekorps.

Als je van honden houdt en graag een spannende serie kijkt, houd dan de zondagavond vrij. Vanaf 20.00 uur zijn er dan vier afleveringen achter elkaar op RTL Crime!

Commissaris Rex | zondag | 20:00 | RTL Crime

Baantjer: terug van weggeweest

De Cock met cee-oo-cee-kaa is terug op tv. De misdaad en spanning van Nederlandse bodem in de vorm van de razend populaire serie Baantjer. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Appie Baantjer met in de hoofdrol rechercheur De Cock. Zelf was de schrijver Baantjer bijna veertig jaar rechercheur bij de Amsterdamse politie, gestationeerd op het politiebureau in de Warmoesstraat. Het zal je daarom niet verbazen dat de avonturen van De Cock zijn gebaseerd op de waargebeurde en persoonlijke ervaringen van Baantjer als rechercheur en die van zijn collega's. 

In iedere aflevering wordt er een moord opgelost door De Cock, zijn partner Dick Vledder en het politieteam van de Warmoesstraat. Deze Nederlandse politieserie wordt op zaterdagavond vanaf 20.00 uur uitgezonden. Ga er dan maar lekker voor zitten want op RTL Crime krijg je vier afleveringen op een rij.

Baantjer | zaterdag | 20:00 | RTL Crime 

Nog niet klaar met kijken?

Ook Amerikaanse misdaadseries als

Killer in Plain Sight

of

Snapped: Killer Couples

kun je via Canal Digitaal op tv bekijken. Dus heb je al gekozen welke misdaadserie over moordzaken jij gaat zien? Zorg dan dat je RTL Crime ontvangt via ons Rijk-pakket. Heb je behoefte aan uitbreiding van je zenderpakket of ben je nog geen abonnee bij Canal Digitaal? Kijk dan bij ons aanbod. Wil je tv kijken op al je apparaten, waar je ook bent? Lees dan hier meer over onze tv-app! Maak als abonnee ook zeker gebruik van onze handige tv gids. Zo ontdek je nog veel meer spannende politieseries!

Weet je niet goed welk tv-pakket het beste bij jou past? Ga dan naar onze hoofdpagina en gebruik onze handige Keuzehulp. Op basis van jouw kijkwensen ontvang je dan advies om de juiste beslissing te kunnen maken.