Met TV Gemist ontdek je altijd iets bijzonders
Terug naar de blog

Met TV Gemist ontdek je altijd iets bijzonders

4-11-2021 Durf te vragen

Even snel het journaal terugkijken? Of die leuke serie waarvoor je gisteravond geen tijd had? Met TV Gemist kijk je programma’s terug van de meeste zenders, zonder dat je ze hoeft op te nemen.

Wat is TV Gemist?

TV Gemist is een gratis dienst van Canal Digitaal. Het werkt via internet, dus niet via de satelliet. Je kijkt er achteraf overal in Nederland programma’s mee terug van de meeste zenders, zonder dat je ze hebt opgenomen. En dat tot zeven dagen nadat ze origineel werden uitgezonden. Je herkent het misschien zelf ook wel: kom je ’s ochtends op werk, blijkt dat je collega’s het allemaal over dat nieuwe programma hebben dat jij hebt gemist. Met TV Gemist kun je het programma terugkijken zodat je weer helemaal bij bent.

Wat heb ik nodig voor TV Gemist?

TV Gemist is beschikbaar voor iedere Canal Digitaal-klant. Je kunt er op vier manieren programma’s mee terugkijken: op je televisie, laptop, tablet en smartphone. Hieronder lees je hoe elke manier werkt en wat per manier het voordeel is.

TV Gemist kijken op je televisie
Heb je een MZ-102-ontvanger? Dan kun je op je televisie via TV Gemist een programma terugkijken. Je moet hiervoor wel de tv-ontvanger verbinden met internet. Op deze manier kijk je programma’s terug via de vaste internetverbinding van je huis. In het interactieve menu van Canal Digitaal kun je terug in de tijd navigeren en zie je welke programma’s je via TV Gemist op je televisie kunt terugkijken. Je kijkt het programma dan net zoals je het live zou zien.

TV Gemist kijken op je laptop of computer
Ook op je laptop of computer kun je via TV Gemist programma’s terugkijken van de meeste zenders. Dat doe je met Live TV, dat je bezoekt via de browser van je computer. Hier log je in met je gebruikersnaam van Mijn Canal Digitaal. Vervolgens kun je overal in Nederland een uitzending terugkijken. Ideaal als je ’s avonds voor het slapen gaan in bed je lievelings show wilt terugkijken.

TV Gemist kijken op je smartphone en tablet
Met de Canal Digitaal TV App kun je op je smartphone en tablet TV Gemist gebruiken. Allereerst log je in met je Mijn Canal Digitaal-gegevens. Je kunt dan programma’s van de meeste zenders terugkijken via een WiFi-verbinding of met de internetbundel van je telefoonabonnement. Met de app kun je overal TV Gemist gebruiken, dus ook in de trein, op het strand of op vakantie. Handig als je bijvoorbeeld onderweg naar je werk die leuke serie van gisteravond laat af wilt kijken. Of als je in je luie stoel comfortabel een programma terug wil kijken terwijl je partner op tv iets anders kijkt.

Welke zenders kan ik terugkijken?

Met de meeste zenders hebben we een overeenkomst om interactieve diensten (waaronder terugkijken, opnemen, pauzeren) aan te kunnen bieden. Een actueel overzicht van zenders waarop deze diensten beschikbaar zijn vind in onze zenderoverzichten. Met sommige zenders hebben we afgesproken dat je niet kunt vooruitspoelen in een uitzending. We snappen dat je het vervelend vindt als je reclames niet kunt doorspoelen. Het is voor de zender en zijn adverteerders echter belangrijk dat de reclames rondom een uitzending ook bekeken worden.